kafamda deli sorular. . Anneler. . yardım. .

O arkadaşın kimse uzak dur derin.

Ayrıca bakarsın canını sıkma iş başa düşünce herşey yapılıyor. Benim kızımda sarılık oldu ve sütüm yok denecek kadar azdı.
Mama da verdim takviye olarak emzirmenin yanı sıra, çocuğunun aç kalmasından iyidir.
Aç olduğu sürece sarılığını atlatamaz ayrıca mama verdiğin için su da ver idrar yaptıkçada sarılığı azalır.

Mama vermek neden üvey annelik olsun. Bunu söyleyen halt etmiş.. Terbiyesizlik..
Her bebek farklıdır.. Kendisine özgüdür.. Şimdi çocuk aç mı kalsın? mama gerekiyorsa, tabiiki de vereceksin..
Önemli olan bebeğinin sağlığı...
Kendine güven.. Pozitif ve olumlu düşün.. Çevrende de bu tarz insanları bulundur.. Negatif enerji veren, insanın enerjisini sömüren insanlardan uzak dur... Sen iyi olursan, bebeğin de iyi olur ve kendisini güvende hisseder..

Bebek bu kusar,ağlar,bağırır,kabız olur,ishal olur,ateşlenir,öksürür,hapşırır...
Anlayacağın herşey olabilir öncelikle sakin ol. Gaz sıkıştırmıştır ona kusmuştır yada fazla gelmiştir mama
O kalbi kötü arkadaşınla (!) sakın birdaha görüşme. Ben bitane 3.5 yaş bitane 3 aylık çocuk sahibiyim. İkisi de mama vE anne sütü birlikte kulandım/kullanıyorum. Benim anneliğimi sorgulayacak olanın alnını karışlarım.
Kızım doğduğunda 10. Gün annemi gönderdim bebeğine kendim baktım. Hemde Ramazan'da geçen sahur akşam iftar hazırladım zor oldu ama oldu öyle de kuvvetli bi bağ oldu ki aramızda.
Annelik Doğumla beraber akla direk yerleşiyor o yüzden endişen olmasın. Zaten minikler Allah koruyor emin ol. Allah kolaylık be güzellikler versin

Bir arkasıma cocuk görmeye girmiştim o sırada eşinin bir akrabasıda gelmiş ziyarete.
Ben normal doğum yaptım , arkadasım sezeryan, diğer kadında normal doğum yapmış.
Neyse, misafir kadın benım arkadasıma döndü sezeryan doğum yapan tam annelıği hissedemiyomuş falan dedi biz şok olduk tabi ne münasebet falan diye kadını tersledık.
Senın arkadasın da o kadıdn gıbı, hadsız , dengesiz bir insan.
Herkes annelik oldumu konu ego kasıyo. Görüşme bence.
Ve sonuç olarak canım gül gibi bakarsın bebeğine hiç bir şey olmaz.
Çok kişi kendi bakıyo. Tereddüt bile etme.

Bende sezeryanliyim o muhabbetleri bana da fazlasıyla yaptılar

Arkadaşınız çok kötü kalpli biri.
Ben de üvey anneymişim öğrenmiş oldum.

Konuya gelecek olursak bebeğiniz henüz 15 aylık süt üretiminiz düzene girebilir. Emmeyi daha tam anlamıyla yeni kavramıştır. Sık sık emzirin.

Aksi takdirde ne oluyor biliyor musunuz verilen mama miktarı gün geçtikçe artıyor. Ve emmeleri azalıyor. Çok klasik olacak ama her emme istekleri açlık değil.

Bebeğiniz çok küçük sadece emmesini sağlayabilirsiniz. 3 günlük emzirme kampı yapın. Evde de yalnızsınız. Rahat rahat emzirin.
Tek başınıza idare edebilirsiniz.

Bebeği mama ile büyümüş bir anne olarak yazıyorum.

Son düzenleme:
O arkadaşım dediğin insan arkadaş falan değil. Lohusa insanla öyle konuşan insanların dili kopsun.

Tomrisin emzirme notlarını oku. Benim sütüm vardı kızım emmedi 2 ay sonra emmeye başladı. 2 ay mama da verdim sonra 21 ay emdi. Hemen pes etme.

Bir de ben hiç emmemişim. En iyi okullarda okudum. Şimdi de devlet memuruyum. Kolay kolay da hastalanmam. Mama içenlerde bir sıkıntı olmuyor yani.

İnan tek gözüm açık uyuyorum sanki.
Sürekli onda gözüm kulağım
Hepimiz o yollardan geçtik :) Birkaç ay sonra fosur fosur uyuyacaksın merak etme. Bütün bu ekstrem panik hali azalarak yerini daimi ama baş edilebilir bir endişeye bırakacak

Kısacası zamanla alışacak, kendine güvenecek ve de çok ama çok seveceksin. Hadi bakalım gözün aydın, güle güle büyüt.

2 ay uzamış sarılık annesi olarak konu direkt beni ilgilendirdi.mama iyiki vermişsin vermedim ben.keşke verseydim açlıktan sarılık oldu çünkü ve ilk cocuk olunca bilemedim.ikinciye vereceğim kısmetse.ama sariligi gecince mamaya devam etmeni onermem.Çeken bilir yani.diğer husus cocuk kusacak hasta olacak ateşi çıkacak bunlar normal şeyler. Zamanla robot gibi hissediyorsun her şeyi. Hasta olmadan anlıyorum şimdi 5 senedir öğrendik. Korkma yaparsın.

Yine ac kalıp sarılık geri gelecek diye korkudan veriyorum
Sarılığı tamamen atması için günde iki kere camin ardından gelen güneşe çocuğu çıplak bir şekilde koyun. 15 er dakika. Göğüs ve sırt kısmına bir nevi güneş banyosu yaptırın.

Bakarsiniz sıkıntı etmeyin. Altın sarısı cıvık kaka yapıyorsa doyuyordur. İsterse 4 günde bir yapsın. Siz de moralinizi yüksek tutun. Moral artı sıvı alımının etkisi çok büyük. Bebekler kusabilir. Çok gelir gazı olur vs. Çocuk doktoru Kadir Tugcuyu okuyun. Baya pratik bilgileri var rahatlarsiniz.

Sütünüz yetmiyorsa mama vereceksiniz tabiki üvey annelikte neymiş oo o zAman hepimiz üvey anneyiz...hepimiz aynı korkuları yaşadık yanlız değilsiniz annelik zor tabiki kolay feğil ama başa çıkabilirsiniz kendinize gvenin rahat olum bebek bu baZen sebepsiz bile ağlayabilir işi bu ağlamak emmek altını kirletmek uyumak bunlar olağan şeyler bebeğinizle muylu huzurlu günler :)

Üvey annelik diyen bir kere cahilin teki
Kusmaya gelince benşm oğlum 7 ay her emmeden sonra kustu....bir sorun yoksa dert edilcek bişey değil...bazı bebekler böyle
Bende böyleymişim bebekken

Emzirdikce sütün artacak canım. Bebeğini emzirmeyi ihmal etme. Bol su içmelisin. Kendine kompostolar yap. Sütünü artırmaya gayret et. Bebeğini az emzirirsen sütünde gittikce azalır, o yüzden azıcıkta gelse sık sık emzir. Göreceksin sütün rtacak. Anne sütünün yerini hiç birşey tutmaz.

Arkadaşın sacmalamış, mama vermek tercih değil zorunluluksa yapacak birşey Yok.
Önerim mamayı meme arasından şırıngayla ver, sut emerken mamayı da alır, biberona da alışmaz.
Bakmaya gelince tabiki bakarsın!! Kendine güven. Daha lohusasın diye sanırım sana kuyu gibi geliyor. Bu günler çok özel. Bebeğini sev öp sağlığına şükret. Sütün de artar zamanla.

Sen onun annesısın tabiki bakarsın...

Kimseye ihtiyaçin olmaz çünkü sen annesin bebeğin neden ağladığını hissedersin bu arada benim oglumda da sarılık vardı bende şekerli su verdi kaynanam geçti anne sütü ver . zorda kalirsan mamayı öyle ver. mama ya alısirsa senin sütünü kabul etmez gelişimi olmaz ve çok hastalanir,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…