kafamda deli sorular. . Anneler. . yardım. .

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
15 günlük bebeğime doğduğundan beri tek başıma bakıyorum. Kendi annemle aram yıllardır açık. Haliyle gelmedi. Gerçi çağırSam gelir miydi. Bilmiyorum Neyse. Eşim bazen yardimci oluyor ama o da iş gereği 15 gün gidecek. Tek başıma bebeğe bakabilir miyim sizce ?
Bi diğer sorunda şu : sütüm yetmiyor. Çocuk aç kaldı ve sarılık oldu maalesef. O günden beri önce emziriyorum sonra mama veriyorum. Ama bugün bi arkadaşım mama vermek üvey annelik / ne olursa olsun sadece süt vermeye zorlayacaktin vs dedi. Tartıştık.
Az önce de bebeğim kustu elim ayağım birbirine girdi.
Ya ben bakabilir miyim kimsenin yardımı olmadan. . Ona bişey olcak diye ödüm kopuyor yanlış bişey yaparım diye.niye ağlıyor anlamıyorum çoğu zaman..
Çıkabilir miyiz yavrumla ikimiz.. kimsenin yardımı olmadan bu kuyudan..

arkadaşınız çok kötü biri bir daha görüşmeyin bence
kendinize güvenin gayet iyi bakarsınız
mama ve sarılık konusunda doktor ne dediyse onu yapın
Allah yardımcınız olsun n
bebeğiniz de hayırlı uğulu olsun nice birlikte sağlıklı mutlu yıllarınız olsun

İnanın sizde kendimi gordum sanırım ilk bebeğiniz ben de ilk bebeğimde o kadar korkuyordum ki keşke doğurmasaydım ben bebeğime bakamıyorum bile dedim ama hepsi geçecek daha yeni lohusasın lohusalık sendromu da var zor bir sureç ona alışıvaksın ve yavaş yavaş kimsenin yardımına ihtiyaç duymayacaksın ayrıca arkadaşın saçmalamış ben iki çocuğuma da mama verdim aynı şeyleri duydum her kafadan bi ses çıkıyor zaten dinlemeyin duymayın hatta gerekirse cevabını verin ama bilin ki geçicek yakında mıncıklaya mıncıklaya evire çevire korkmadan sevip hizmetini yapıcaksınız :)

bakarsın kendine güven hiç korkma. ve mama verme mevzusunu üvey annelikle ilişkilendiren arkadaşın kötü niyetli bence. çok saçma, sütü olmayan ya da az olan elbette mama takviyesi yapacak.bu süreçte senin psikolojini olumsuz etkiliyor.görüşme bu tarz insanlarla.

sadece mamayla büyümüş biri olarak söyleyebilirimki hiç bi zararını görmedim aksine anne sütüyle büyümüş kişilerden daha sağlıklıyım
sütünüz yetmiyosa tabiki de mama vericeksiniz
aç mı kalsın çocuk

Bakarsın cnm nden bkamayacaksın ben 17 yasında dogurdum cocugumu cok da ıyı baktım, hıc bısey bılmesende annelıgın verdıgı o sevgı sevkat sana herseyı ogretyor, ıcımkzde asılı hepsı

Eşin neden 15 gün lehirdışına gidiyor durumu anlatıp izin alamaz mı gidemem diyemez mi?

Maddi durumunuz elveriyorsa yardımcı tutun, öyle tam gün değil yarım gün bile olsa, hatta haftada 1-2 yarım gün bile olsa evişi ütü yapar. Size sadece günlük işler kalır

Apartmanda samimi olduğunuz bir abla komşu varsa onunla görüşün eşim yokken acil bir durum olduğunda sizden yardım isteyebilir miyim diye sorun

Tek önceliğiniz bebeğiniz olsun evişini vs çok önemsemeyin. Alışverişi internetten yada telefonla halledin

Mama veren üvey anne diyenle bir daha görüşmeyin. Önemli olan annesütü değil anne sevgisi verebilmek gerisi sadece detay.

Bebeğinizi enzirdikten mama verdikten sonra 20-30 dakika dik tutun gazını iyice çıkartın. Hemen yatırmayın gazını çıkardığından emin olun.

bence cok veriyorsun kusmasi ondan

sütüm yetmiyor diye asla kendinizi kodlamayın, aksine, benim sütüm var ve bebeğimi emzireceğim.
birkisel çaylar, hoşaflar, bol bol meyve suları ve su tüketin. sütünüz yetmiyorsa mecbur mama vereceksiniz, çok bilmiş arkadaşınıza bakmayın siz..

annelik rahman tarafından verilmiş bir lutuf gibi, hiç bişi bilmeyen bir kadın birden herşeyi biliverir.
içgüdüsel olarak orataya çıkar.
hiç korkmayın, gayette bebeğinize bakabilirsiniz.
nacizane tavsiyelerim, bebeğinizi asla yanınızda yatırmayın, uyku hali allah korusun.. uyuduğunda ise yan yatırmaya gayret gösterin.
telefonun alrmını mutlaka 2 saatte bir olmak üzere kurun.
allah yardımcınız olsun. hiç endişelenmeyin...siz güçlü ve bilinçli bir annesiniz.

mama konusunda benim de cok canimi yakmislardi..dr un biri onun bir organini mahvediyorsun bagirsak da bir organ demisti. cok aglamistim.

sonra bir hemsire arkadasim mamayla ilgili cok yuksek cezalar oldugunu ondan boyle komustugunu, dr larin kendilerinin de verdigini soyledi.

ilk uc ay depresyonun dibindeydim. zaten sezeryan sikintim uzun surmustu. gogus yaralarim. yetmeyen sut. ac oldugu icin surekli aglayan zayif bir cocuk.

sonra baska bir cocuk dr u sutumu artirmak icin caba gosterdi olmayinca mamaya baslatti. hem anne sutu hem mama aldi. mama sisisir dediler hic sismedi. zekasi sagligi gayet yerindeydi. dogru duzgun hasta bile olmazdi
8-9 aylikken bir birakti emmeyi. calisiyordum.zaten cok usteleyemedim. sonra 1 yas civari tekrar emdi. 2 yasin sonunda zar zor biraktirdim. sonradan emzirmenin tadina varabilmistim cok sukur.

yani yetmiyorsa hic uzme kendini. yetmedikce daha stres yapacaksin ve hepten azalacak. ben ne zamanki mamaya basladim sutum daha artti. sonra ise baslayinca yeterince emziremedigimden azaldi ama mamayla karninin doydugunu bilmek rahatlatiyor..once emzirdim sonra mama verdim. biberon basligina dikkat ettim. emmeyi birakmadi sonuc olarak.

evet tum bunlarla başa cıkabilirsiniz. emzir sütün yetmiyorsa cocuk ac kalcak degil ya mama elbette vereceksin.
yarın saglık ocagına git. kustıugunda ne yapabilirim, bogazına birşey kacsa nasıl cıkartırım, altını ustunu nasıl halledicem diye ebelşre sor. doktr. sor. sana yardım ederler. anlatırlar. anlatmazlar ise cocuk dokt. git sor.
korkma.
benim coıcugum olsa ben kimseyi yanımda istemem.

Seni abuk sabuk yönlendiren insanlarla arana mesafe koy
Gerekli olduğunda mama şarttır üvey annelik değildir
Ayrıca ben sana güveniyorum sen halledersin
Eminim gık dese duyarsin sen

Canim önce bir sakin ol. Ben 10 günlükte yalnız kaldım bebisimle koca ne kadar bakabilir ki zaten. Hiç korkma Allah yardım eder. Arkadaşın da tam bir beyinsiz. O zaman milyonlarca insan üvey anne. Sen sütünü ver yetmezse ver mama. Bende öyle yaptım.

yegenim anne sutunden bol bol aldi. oglumla iki ay var aralarında. bacaklarinda 4-5 bogum vardi. ama hastalik olarak benim.oglum.daha saglikli oldu..ve cogu gidayi daha sever. yegenim sut urunleri yemez mesela.su an. yumurta yemez. tabi dogrudan emzirmeyle ilgili demiyorum ama mamanin olumsuz bir sonucu olmadığını soylemeye calisiyorum..tabi ki sutun varsa emzireceksin..keyfisi olmaz bu isin. sindirimi daha kolay vs bir dunya faydasi var. ama yoksa yada azsa dunyanin sonu degil. bana da zehir veriyormusum.muamelesi yapmislardi.

Gerekirse mama da vereceksiniz tabi,arkadaşım dediğiniz kişi yanlış düşünüyor,boşverin, sakin olun,siz iyi bir annesiniz,bunu sakin unutmayın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…