kafamda deli sorular. . Anneler. . yardım. .

Canım yüreğindeki korkunu anlayabiliyorum konunu okuyunca tebessüm oluştu yüzümde Allah annelere içgüdüsel olarak veriyor bu duyguyu hiç anlamam diyen bile o kadar güzel bakıyor ki bebeğine. Sağlıkla huzurla yaşasın inşallah herşey gönlünce olsun.

Mama vermek tabiki üvey annelik değil ama sütüm yok sütüm az demeyin emzirin bolca emdikce çoğalır... ben arkadaşlarla olan eski yazismalarima baktimda sütüm yok diye ağlamışım, hatta sagmisim 50 cc cikmis bitti ben ne yapacam.vs diye sızlanmisim ama iki yaşına kadar emzirdim... üzme kendini, bakabilirsin yani insan korkuyor ama oluyor benim oğlumda kusardi yatarken yan yatış yastığı almıştık uyurken kusar vs diye...insan sanki herşeyi biliyor gibi hissediyor... ben üstünü degsitiremezdm annem vardı ilk ya o ya eşim yapardı sonra anneme göster ben yapayım yanımdayken dedim öğrendim. Insan panikliyor ama öğreniyor yaparsanız bence saglikla büyüsün yavrunuz

bakarsin tabikiii
ben alt degistirmesini bilmezdim hiç kisem yokdu
uç çcouk buyutum çok sukur,alt degistirme dedigim en basit diye onu diyorum onu bile bilmiuyordum :) banyo ya esim iste olurdu herseyini ben yaptim
buyuklerin arasi 19 ay onlarda oyle ard arda buyudu yardimsiz
Allah dagina gore kar verir one Allah a sonra kendine guiven

aç kalan çocuk top topp kaka yapar
çok yedigindne kusuyor olabilir
gazi abslar bu saatden sonra, alti temiz karni tok , atesi fln yoksa gaz dana aglar bebekler ilk uç ay boyunca
gaç çikarmak için surekli harelet ettir koluna bacgina masaj ayp sirtina vur avuç içinle seve rgibi deil de az sert olsun vuruslar bacaklarini buk dizden,en son çare besikde ayakda faln salla ama bu kolik fln olursa susturamazsan denersin

grip olursa sonuna dogru kulagina vurabilir yani otit olabilir dr abi daha goturrusun, kulagi agriyinca çok aglar yeri gogu yikar susturamazsin

aklima gelenler bunlar simdilik, sen sorunun olunca yaz biz sana tavsuye de bulunuruz
kooay gelsin Allh uzun saglikli omur evrisn anali babali buyutsun yavrunu

Benim de annem 2 hafta kalmıştı yanim da...O gidin ce bende çok korkuyordum yapamam edemem diye ama çabuk alışıyor insan merak etmeyin...O arkadasiniz gjbi kendini doktor sanan ulu bilgeler hepimizin cevresinde var malesef kulak ardi edin onlar...Doktorunuzdan başka kimseyi dinlemeyin...

Mama vermek üvey annelik mıymış....
O arkadaşla görüşmeyin bence
Süt yoksa napcan bebeği aç mı bırakcan
Biraz senli benli oldu kusura bakmayın ama
Hiç bozmayın moralinizi inşallah çok iyi bakarsınız
Bebeğinize verebileceğiniz en güzel şey sevgidir

O arkadaşınızı bana yollasanıza, bir güzel ağzının payını vereyim!
Ne demekmiş üvey annelik!
Ben mamayla büyüdüm, bebeğim de emmedi dolayısıyla süt kesildi ve mamayla büyüyor.
Mamayla büyüdüğü için her yediğine o kadar dikkat ediyorum ki herkes beni kafayı sıyırmakla suçluyor.
Ayına göre yapabildiği şeyler hep 3-4 ay ileride olmakla beraber, inanılmaz zeki bir çocuk.
Ne alakası varmış sütle oyla buyla?
Üvey anne miyim ben şimdi?

Sizin konunuza gelirsek, evellallah mis gibi de bakarsınız.
3-4 aylık olsa çocuğunuz, yardım alın derdim ama şuan daha çok küçük.
Hareketleri ve sizi yorması azdır, uykuda olduğu saatler fazladır.
O sebeple inanın dünyadaki 6 milyar insandan daha iyi bakarsınız çünkü o sizin evladınız.
Bebek bu sürekli ağlar, benim oğlum 8 aylık hala cıyak cıyak ağlar sebepsiz.
Bazen gazdan, bazen uykuya dalamadığından bazen de sebepsiz ağlar yani kendinizi suçlamayın.
Ağladıkça sırayla beslenme, alt değişme, sarılma, oyun vs deneyerek ne istediğini çözebilirsiniz zamanla.
Siz bolca emzirin, baktınız gerçekten aç ise mamayla takviye yapın dünyanın sonu değil.
Her 2 saatte bir alarm kurun geceleri.
Ümitsizliğe kapılmayın, herkes gibi siz de başarırsınız.

Sütü artırmanın en önemli yolu dinlenmek ve stres yapmamak. Bebeğin uyuyorken mutlaka uyumaya dinlenmeye bak. Bol rezene çayı iç, aşure, irmik tatlısı, bebeğinin gaz sorunu yoksa bulgur tüket. Malt içecekler hatta alkolsüz bira da iyi süt yapar.
Sakinleş, stres yapma fırsat buldukça dinlen bol su iç sık sık emzir bunları yaparsan zaten sütün artacaktır.
Velevki artmadı. Mama vereceksin tabi ki.Benim de kızım mama+ anne sütü alarak büyüdü.
Arkadaş dediğiniz boşboğazla da görüşmeyin bir daha.
Bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla mutlulukla büyüsün.

Önce o arkadaşın gibi olumsuz insanları çöpe at,hayatın nefes alsın biraz.
Sonra o bebişe öyle güzel bakarsın ki sen de şaşarsın kendine.
Yeter ki kafan rahat olsun.

Seni cok iyi anliyorum bebegimi ilk eve getirdigimde korkuya kapildim yumrugu kadar kalbi olan o küçücük seyi buyutebilmemin imkani olmadigini ve bukadar kadinin bunu nasil basardigini düşündüm ben inancli bir insanim sonro bütün kalbimle suna inandim muhakak ki onu büyüten Allah ben araciyim gorevlerimi yerine getirdikten sonra hersey onun taktiri Allah hic kimseyi evladiyla sinamasin sen merak etme gorevlerini yerine getir nasil büyüdüğünü anlamiycaksin.

O arkadaşınız nasıl bir cahilse artık pes uzak durun ondan.. Ne demek mama verme mama vermek üvey annelik..! Cehalet paçalardan akıyo.. Bebeğe tek başınıza pekala bakabilirsiniz korkmayın emzirin bol bol mamasını da verin.. Sırtına bir destek koyun ve yan yatırın kusarsa sıkıntı yaşamayın diye.. Bol bol kucağınıza alın kokunuzu hissetisn.. Korkmayın annesisiniz o da hisseder endişenizi..

Benim de 25 günlük bebeğim var.. Sezaryen ile dünyaya geldi ve ilk 2 gün sütüm yoktu denilebilir. Boşanma aşamasında olduğum için zaten kötü bir psikolojideyim bebek olduktan sonra bir de bebeğin sorumluluğu yüklendi. Ve ailem de dahil olmak üzere herkesten (30 kişiden falan duydum herhalde abartmıyorum) sütün var mı sütün geldi mi mama ver falan fistan bir sürü şey duydum.. İlk 2 gün emzirmeye çalıştım gelmeyince doktorla konuşup mama takviyesi yaptım ama ilk emzirdim sonra mama verdim. Yeni yeni tam olarak gelmeye başladı diyebilirim. Mamayı çok çok zor durumda vermeye çalışıyorum ayrıca sütü olmayan annelerin anneliğinden şüphe edenlerin beyninden şüpheleniyorum. Bu süreç sabır gerektiriyor. Herkese kulağınızı tıkayın bebeği en iyi annesi tanıyabilir. Eşiniz yokken acil durum olursa diye arabası olan birinin numarasını alın ben taksici abinin aldım güvende hissettiriyor. Kolay gelsin sabrınız tükendiğinde bebeğinizi koklayın :)

Allah kolaylik versin ilk tecrubesizlik cok zor oluyor ben cok zorlanmistim

Ayrica cocugun mamasini ver bende o cahillerdendim cok kiziyorum kendime illa sadece anne sutu diye cocuguma mama vermedim zayif kaldi 40 gun
O gunleri hatirlamak bile istemiyorum

Simdi ikinci olsa daha iyi bakabilirim yanliz basima bile bKBilirim
Aslinda cocuk bakmakta ne varmiski diyirum simdi bosuna okadar korkup stres ypmisim
Sende yapabilirsin insallah stres yapma

Bakarsınız niye bakamayasınız. Henüz birbirinize alışıyorsunuz ikinizde,zaman içinde açlıktanmı ağlıyor,altı mı pis yoksa gazı mı var şak diye anlayacak hale geleceksiniz hiç korkmayın.
Arkadaşınıza diyecek söz bulamıyorum,kesinlikle arkadaşlığınızı gözden geçirin. Hiçbir anne istemez mama versin ama gerektiği yerde verilir,zehir değil en nihayetinde,anne sütünün yetmediği zamanlarda tabiki mama vereceksiniz. Anne sütünün muadili o yani,ayrıca bebeklere özel itinayla üretiliyor. Mamayla büyüyen çok bebek var çevremde,hepside maşallah gayet sağlıklı. Bu konuda kendinizi yıpratmayın lütfen. Alabildiği kadar alsın sütünüzü,kalanına takviyenizi yapın formül sütle. Bu konuda sizi eleştiren kimseyide yanıniza yaklaştırmayın. Böyle bir dönemde hiç gerek yok bunlara. Herkes haddini,duracağı yeri bilsin. İstenmeden verilen tavsiye iyi niyetli değildir zaten. Karşındakini aşağılamak amaçlı yapılır.
Bebek konusunda zaten çoğu zamanı uykuda geçiriyordur,inanın zorlanmazsınız. Gece uyanırsa sık sık,öğlen sizde uyursunuz miniğiniz uyuduğunda dinlenirsiniz. Uyanıkken,karnını doyurur,altını temizlersiniz,gazını çıkarırsınız,birazcık oynarsınız sonra gazı yoksa uyur zaten yine minnoş. Sizde yemek yersiniz o uyurken. Rutine oturtursunuz.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Kolaylıklar dilerim.

Bende sezeryanliyim o muhabbetleri bana da fazlasıyla yaptılar
Ya sabah sabah şu konudan midem bulandı gercekten. Bir anne bir anneye nasıl bunu söyler yani bu konudan nasıl vurmaya çalışır? Valla canım ben normal doğum yaptım ama sezeryanlı bi çok arkadasım daha ilgili daha profosyenel davranıyo çocuklarına hayret ya gercekten hayret çok çirkinler.

Bakarsin canim niye bakmayasin bir bebege cocuga en guzeli de annesi bakar.ben dogumdan sonra annem yanimda esim de var bakariz diyordum.yavrum da kuveze gidince orada da kalinca kaldim kizimla bas basa yeni doganda.ilk bezini yanlis takmisim.gelince yenidogan hemsiresi altini degistirmis yanlis takmissin degistirdim dedi olabiliyor yani.emzirirken de ya almazsa ya beceremessem onu da sukur yapabildik.
Sonra eve gectim bir hafta annem kaldi sonra gitti esim de ne anlar cocuk bakmaktan.bebekle yalniz kaldim ama karisan yok gorusen vidi vidi eden yok istedigim gibi rahat sakin bi
Baktim.

Konu sahibi benimde ilk bebegim bebce tek basina bakmak rahatlik o orda laf dicek yalan yanlis o rdan bebce herseyi kendin dusunup karar ver benim esim.cok yardimci oldu sagolzun tek bakmak zor ama tek bakmak bnce daha iy bilmedign seyleride arastira arastira yaparsn

o arkadasin gerizekali mi senin?
ne diye cevrende boyle insanlari tutuyorsun ki?
oyle gak guk edenlere kulak asma, cocuk sarilik olduysa ve sutun yetmiyorsa napicaksin? tabiki takviye yapmak ZORUNDASIN.
kimseye ama kimseye anneligin hakkinda yorum yapmasina izin verme, tik agzina lafi.
daha cok kucuk emdikce sutunde cogalir, yedigine ictigine dikkat et.
bakarsin tabi Allahin izniyle.
benim kizim resmen selale gibi kusardi,agzindan burnundan fiskirirdi hersey, bnde iki cocuguma tek baktim.
ama baktin bunaliyorsun cagir kvni yada anneni, insan torununa bakmak ister kisa sureligine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…