Kafamda deli sorular

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
Belki çok kınayan da olacak belki anlamayacaklar ama derdim şu:dünden beri şoktayım yaz ayından beri deniyoruz ve dün yaptığım testten sonra hamile olduğumu öğrendim,kızım 12 yaşında ben 38.ilerde pişman olmamak adına tren kaçmadan istediğimi düşünüyordum ama dünden beri ağlıyorum nerdeyse.tekrar en başa dönmek,okul kreş bakıcı sorunları arada yaş farkı,hamilelik,mide bulantısı zaten yaşlandığını hissediyorum Rabbimin gücüne gitmesin evet kendim istedim hatta eşim daha isteksizdi bana göre ne cesaret diyordu ama şu an tüm cesaretim gitti.hepsi uçtu çok karışık duygular içindeyim hiç iyi değilim tabi Allah sağlık versin nasip olacak mı bakalıM.Lütfen çocuk için uğraşanlar yanlış anlamasın beni ben de 6 aydıt uğraşıyorum sonuçta benimki yılların alışkanlığının bir anda son alacak olması.Kızıma da diyemedim zaten hiç bir zaman kardeş isteyen bir çocuk olmadı belki de bu duyguyu bilmediğinden kafam çok karışık lütfen sadece pskilojimi anlayın diye yazıyorum ve kınama istemiyorum .

Neden kınayalim? Benim de ilk bebek ve isteyerek yapmama rağmen ilk öğrendiğimde sağlam tirsmistim. Ama ilerledikçe öyle bir sahiplendim ki. Sadece zamana ihtiyacın var.

Annem 40lı yaşlarında doğurdu kardeşimi bense 20. İlk başta bana söylemedi ablamdan öğrendim. Annemin hamileliği çok kötü ve gergin geçtiği için istemedim yaşımız da ortadaydı. Sonra ise kocaman bir sevgi yumağıyız birlikte :)
Kendinizi germeyin. Güzel geçer umarım hamileliğiniz. İnsanın kardeşinin olması çok güzel bir duygu.

İnsanoğlu, fıtratımız bu, ya olmazsa diye istiyoruz, olunca da olmasa daha iyi miydi sanki diye panik totall...

Korkmayın, çocuk büyütmenin hepsi kötü ve zor deneyimler değil ki, ultrasonda yeniden bir bebek görmeye başlayınca, o minnacık elleri ayakları, mis gibi kokuyu, koşulsuz sevilmeyi, ilk gülüşü ilk anne deyişi de hatırlayacaksınız.

Belki çok kınayan da olacak belki anlamayacaklar ama derdim şu:dünden beri şoktayım yaz ayından beri deniyoruz ve dün yaptığım testten sonra hamile olduğumu öğrendim,kızım 12 yaşında ben 38.ilerde pişman olmamak adına tren kaçmadan istediğimi düşünüyordum ama dünden beri ağlıyorum nerdeyse.tekrar en başa dönmek,okul kreş bakıcı sorunları arada yaş farkı,hamilelik,mide bulantısı zaten yaşlandığını hissediyorum Rabbimin gücüne gitmesin evet kendim istedim hatta eşim daha isteksizdi bana göre ne cesaret diyordu ama şu an tüm cesaretim gitti.hepsi uçtu çok karışık duygular içindeyim hiç iyi değilim tabi Allah sağlık versin nasip olacak mı bakalıM.Lütfen çocuk için uğraşanlar yanlış anlamasın beni ben de 6 aydıt uğraşıyorum sonuçta benimki yılların alışkanlığının bir anda son alacak olması.Kızıma da diyemedim zaten hiç bir zaman kardeş isteyen bir çocuk olmadı belki de bu duyguyu bilmediğinden kafam çok karışık lütfen sadece pskilojimi anlayın diye yazıyorum ve kınama istemiyorum .

Neden kınayalım sizi,sizinki bir anlık şaşkınlık belkidebirde eşinizin çocuk konusunda isteksiz olması sizin kafanızı karıştırmış.
Sağlıcakla dünyaya gelsin miniğiniz.

Hormonların etkisi ile böyle düşünüyorsun o doğunca baldan daha tatlı olacak. Evin neşesi olacak

Herkes konusuna kınamayın diyerek başlar oldu. Her konuya öyle acımasız yersiz eleştiriler geliyor ki. Linç edilmekten korkup derdini söyleyemiyor millet. Neyse..
Hiç hamile kalmadığım için empati kuramıyorum fakat bir süre sonra alışır benimsersiniz. Tecrübeli bir annesiniz sonuçta. Allah kucağınıza almayı nasip etsin.

Senden büyüğüm ve daha evlenemedim...Dert yanma Allahın verdiğine Allah aşkına ya...Yazdan beri uğraşmıssın, Allah ta vermiş...Şimdi de şikayet...O zaman ne için uğraştığına iyi karar vereceksin baştan..

Ben bunun hayalini bile kurarken acı çekiyorum allah aşkına ya

Senden büyüğüm ve daha evlenemedim...Dert yanma Allahın verdiğine Allah aşkına ya...Yazdan beri uğraşmıssın, Allah ta vermiş...Şimdi de şikayet...O zaman ne için uğraştığına iyi karar vereceksin baştan..

Ben bunun hayalini bile kurarken acı çekiyorum allah aşkına ya

Eliniz deymişken bi de dövseydiniz kadını :deli:
Şakamısınız siz yaaaa 1 kere yazmışsınız yetmemiş bir kere daha fırçalama isteği nedir kim veriyor size bu hakkı ???

olabilir, insanlık hali önünüzde 9 ay var ve bu 9 ayda duygudan duyguya gireceksiniz. tabi ki evlat sorumluluğu zor, istemekle kalsa herkes ister ama bakımı sorumluluğu düşünüldükçe korkmamak mümkün değil. benim üçüncü ben doğum sonrasını hiç aklıma getirmiyorum şimdiden düşünüp stres olmaya gerek yok yaşayarak göreceğiz nasılsa

iki kızım arası 9,5 yaş
ne yalan söyleyeyim evet bende isteyerek hamile kaldım ama çift çizgiyi görünce bir tırstım
kardeşim de şuan hamile oda isteyerek hamile kaldı onun kızı 4 yaşında oda tırsıyor şimdi
Allah ımın gücüne gitmesin
şimdi kızım 45 yaşında ve öylesi seviliyorlar ki
biri 14 diğeri 4,5 yaşında

demem o ki geçiyor o hissiyat üzülmeyin
ve kınanacak bişey değil

Olumlu yorum yapanlardan Allah razı olsun,zaten kötü yorum da bekliyordum şu anki ruh halimi size anlatamam yaşayan bilir,evde bir küçük ergen gelecek yeni bir bebek,arada boş geçen 12 sene,hissettiklerim belki de çok normal.Evet bu bebeği ben istedim ama yine de şaşkınım şimdi aklım olsa asla ara vermez kızım kardeşiyle büyüsün isterdim ama olan oldu artık zamanı geri almak imkansız.Bu pişmanlığımı ilerde kızım beni niye tek bıraktınız diye sorarsa yaşamak istemediğimden 12 yıl ara sonrası tekrar bebek sahibi olmaya karar verdim.Allah tamamına erdirsin,sağlıcakla gelsin,beni süreçte neler beklediğini az çok beklediğim için korkum gayet normal bence Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin

Back
X