• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafamı koparıp atmak istiyorum

aysunkndmr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
399
74
48
merhaba arkadaşlar,
benim sorunum tamamen benim. kafamın içinde dönen o kadar çok şey var ki artık kaldıramıyorum. birkaçından bahsedeyim isterseniz;

1) yapı olarak sakin bi insanım ve huzursuzluğu kaldıramıyorum. en ufak bir gerginlikte kalbim çarpıyor, terliyorum geriliyorum. bu yüzden huzursuzluk çıkmaması adına birçok kez kendimden ödün veriyorum.
2)gelecekle ilgili çok fazla şey düşünüyorum. bir yıl sonraki bir meseleyi şimdiden düşünüp planlar üretiyorum. mesela şöyle yapayım böyle yapayım gibi, ya da olmayacak bi şey var diyelim ki ailemden bişey saklıyorum ya ortaya çıkarsa, ben bunları sildim ama ya kalıcı olarak silinmediyse vs vs sürekli bir yol çaresini arıyorum engellemek adına.
3)arkadaşlık ilişkilerim güzeldir ama kendimden çok ödün veriyorum. çünkü demiştim ya huzursuzluğa tahammülüm Yok diye, insanlarla ilişkim bozulmasın diye her şeyi kontrol altında tutuyorum. bin defa açıklıyorum bi şeyi yanlış anlaşılmayım diye. mesela düşünüyorum diyorum ki, ben şu harekette bulundum az önce ama arkadaşım bu hareketimden şu anlamı çıkarırsa hemen açıklayayım, veya suratları asıksa benim yüzümden oldu sanıyorum.
4) onay almadan yaşayamam. her yaptığım şey için birilerinden teşekkür bekliyorum ya da taktir bekliyorum. ya da yaptığım bir şeyi eleştirirlerse günlerce kendimi suçluyorum. kendimi çok kötü hissediyorum. bu yüzden hareketlerime aşırı dikkat ediyorum ve bu beni çok yoruyor.

Belli başlı sorunlarım bunlar. Psikoloğa da gideceğim ama şu an en azından dertleşmek, birileriyle paylaşmak istedim çünkü kendimi çok kötü hissediyorum.
 
Son düzenleme:
Baskalarina bagli yasiyorsun.neden onay bekliyorsun sana dogru gelen baskasina yanlis gelebilir onemli olan senin ne istedigin.
Dun de ya da yarin da yasama biri gecmis digeri muallak su ani kacirma
 
Baskalarina bagli yasiyorsun.neden onay bekliyorsun sana dogru gelen baskasina yanlis gelebilir onemli olan senin ne istedigin.
Dun de ya da yarin da yasama biri gecmis digeri muallak su ani kacirma

Çünkü eleştiriyi kaldıramıyoum kendime güvenim Yok, bu nasıl gelir bilmiyorum.
 
Sanırım pms dönemindesin. Bu dönemlerde ben çok gergin oluyorum, her sey ustume ustume geliyor ve kendimi cok hakli goruyorum taa ki adet oluncaya kadar, olur olmaz degisiyor psikolojim. Yaklaşık bir aydır b 12 kullanıyorum ilk defa bu dönemi rahat geçirdim. Kontrol ettirebilirsin sende malesef biz kadınları resmen hormonlar yönetiyor.
 
Sanırım pms dönemindesin. Bu dönemlerde ben çok gergin oluyorum, her sey ustume ustume geliyor ve kendimi cok hakli goruyorum taa ki adet oluncaya kadar, olur olmaz degisiyor psikolojim. Yaklaşık bir aydır b 12 kullanıyorum ilk defa bu dönemi rahat geçirdim. Kontrol ettirebilirsin sende malesef biz kadınları resmen hormonlar yönetiyor.

Doğrudur ama bu bende senelerdir var. ne zaman ailemden ayrıldım böyle oldum.
 
Bana biraz sosyal fobi ve anksiyete karışımı gibi geldi... Tabi ben uzman değilim ama bir uzmanla görüşürseniz buradaki görüşlerden daha yararlı olur, burada daha katı ve yüzeysel yorumlar yapılacaktır. O yüzden gidip bir uzmanla görüşün...
 
Bir numara beni anlatıyor resmen neden böyleyim at kafandan diyorum neden bu kadar takıyorsun diyorum ama en ufak huzursuzlukta kalbim başlıyor çok kötü bir durum :(
 
Anksiyete bozukluğunuz var gibi. Yardım alırsanız kolayca düzelirsiniz geçmiş olsun.
 
Taktir degil takdirdir o. Bende de var bazilari, profesyonel destek almak gerekiyor sanirim.
 
Kafayı koparmak çözüm değil..Ama değiştirmek elinizde.Buradan içinizi açacak yorumlar almanız muhtemel ama oda çözüm değil. Bir uzmandan yardım almalısınız.
 
Back
X