Kafamın İçinden Sesler Geliyor?

Lightmya sen sakince durumunu annene ve babana anlat. Onlar senin gitmen gereken doktora görürürler. Burda ki kimse bilirkişi değil. Bu sebeple buradan konulan teşhisleri pek de önemseme. Ama muhakkak ailenle paylaş yaşadıklarını

Zaten paylaștım,söyledim anlattım durumu ama daha 16 yașında oluğum icin aldırmiyorlar.Psikiyatri,psikolog falan hic istemiyorum çünkü onlar benim yasadiklarimi yasadi da mi anlayacaklar beni kendi durumumu kendim çozmeye calisacagim belkide bir anlik psikolojik durumdur geçer diyorum simdilik

Sizin uygulatmadiginiz birseyide tavsiye etmeniz ilginc.Bu arada ben bioenerji aldim bir ise yaramiyor denemeyinde.

Hayır şizofreni oldugunu zannetmiyorum.Çünkü ailemde ya da yakınlarımda yok.Zaten ailede olan şizofreni bile kolay kolay cocuga bulaşmıyormus bizimkilerde de yok pek sanmıyorum

Büyü falan değil, öncelikle öyle şeyleri kafanızdan atın. şizofreni de sandığınız gibi değil tamamen genetik olduğu düşünülüyor. Aile de olsun ya da olmasın yazdıklarını okuduğumda Allah korusun o geldi aklıma çok yakın zamanda şizofreni ile ilgili bir belgesel seyrettim ve en önemli belirtisi bu manasız seslermiş. Şakın ertelemeyin erken teşhis çok önemli, hemen bir nörolojiye görünün.

Daha 16 yaşındasın ve durumunu kendin nasıl çözmeyi planlıyorsun? Yaklaşık 18 yıl okuyup ihtisas yapıp bu alanla uğraşan insan çözemiyor da(!) daha yeni liseye başlamış 16 yaşındaki sen nasıl çözeceksin merak ediyorum? Bildiğin bir yöntem mi var?
Psikolojik işte, eğer erken tedavi edilmezse çok kötü şeyler olabilir. Bizler de çevremizden gördük böyle şeyleri o yüzden doktor diyoruz!

Sen
Zaten paylaștım,söyledim anlattım durumu ama daha 16 yașında oluğum icin aldırmiyorlar.Psikiyatri,psikolog falan hic istemiyorum çünkü onlar benim yasadiklarimi yasadi da mi anlayacaklar beni
Eğer ailen önemsemiyorsa okul açılınca bu durumları rehber öğretmeninle, o da yoksa sınıf öğretmeninle paylaş. Onlar ailenle görüşürler ve doktora gitmen gerekiyorsa onları ikna ederler. Ayrıca psikolog ve psikiyatriste gidince ne kaybedersin ki. Denemekte fayda var. Sonuçta onların da uzmanlık alanı bu. Öyle değil mi :)

Tekrar yaziyorum yasin kucuk ciddi bir durum var psikiyatriste ve norologa gitmelisin olk onve norologa git anlat.

Doktorlarin yasamasi gerekmiyor bu durumu binlerce yasayani tedavi ediyorlar.

Yeni liseye bașlamadim lise 3 okuyorum ve arkadaslarimdan biliyorum senin cevren nasil bilmiyorum ama belki yasadigin yerdeki psikolologlar veya psikiyatriler daha tecrubelidir benim yasadigim yere gore cunku ben burada arkadaslarima antidepresan hapi verdiler ve 16- 17 yasindaki bu genclere sana problemini soruyor sizde anlatiyorsunuz bir kac teselli cumle kuruyor sonra da hap veriyor.Benim de diger psikologlara gitme imkanim yok.O yuzden istemiyorum

Ben hapa karşıyım zaten. Hap kullan demiyorum ama bir destek almalısınız hiç olmazsa ne olduğunu öğren. İlla hapı kullanman gerekmez.

Bak güzelim, korkuyor olabilirsin hak da veriyorum gerçekten. Ama bir süre sonra bu sesler sana emir verebilir, onlara uyman için seni zorlayabilir ve karşı koyamayabilirsin. Seni korkutmak istemiyorum ama bu seslere uyan ve kendine zarar veren örnekler çok. Bu sesler fazlalaşmaya devam ederse mecburen gitmek zorunda kalırsın ve korktuğun şeyi yaşarsın. Bunu yaşamak istemiyorsan erkenden güzel bir hastanenin çocuk ve ergen ruh sağlığı bölümüne git. Seni değerlendirsinler, hiçbir şey kaybetmezsin. Alanda çalışan biriyim, kimseyi boş yere yönlendirmem. Daha iyiye gideceğine emin olabilirsin.

Ben de evlendiğim ilk yıl öyle oluyordum. Radyasyona çok maruz kalmak da tetikliyormus. Telefonla çok konuştuğum zamanlar daha da şiddetli oluyordu. Sonra radyasyon içeren her şeyden uzak durdum ve iyileşti üç gün dene istersen canım

Günlük tutun, sizin yaşınızdaki gençlerin duygu iniş çıkışları olabiliyor, aile yaşamı, sosyal çevre, maddi imkanlar vb sebepler yatabiliyor altında, sizinde bu durumu yaşamınızın altında mutlaka elle tutulur somut bir sebep vardır, rica ediyorum sakın yok musallatmış, öcüymüş böcüymüş gibi şeylere prim vermeyin, sorununuz tümüyle tıbbi yardımla geçebilecek geçici bir sağlık sorunu.
Günlük tutun tavsiyemi yineliyorum, madem ilaç tedavisini istemiyorsunuz ki bence doktora gitmelisiniz ama gitseniz de gitmeseniz de mutlaka bir günlük tutun, hayata dair korkularınızı, öfkenizi, beklentilerinizi, sizi hayal kırıklığına uğratan durumları, gelecek planlarınızı, çevresel ve ailevi sorunlarınızı herşeyi bu günlüğe aktarın, evde okunma ihtimali olur endişesi yaşıyorsanız nette blog sayfası olarak açın, sizin anlatma ihtiyacınız var çünkü, anlattıkça içinizdekileri yazıya döktükçe rahatlayacaksınız.

Hic vakit kaybetmeden psikiyatriste gitmelisiniz tip fakultesine gidin orda daha cok ilgilenip arastiriyorlar ama lutfen git kendi kendime cozerim diye bekleme canim

Size kötü bi haberim var.. Siz kara cahilsiniz ayrıca enayisiniz elalemi de enayiliğinize cehaletinize özendirmeyin
Peki , sizin dediğiniz gibi olsun ama kuranda geçen şeylerin müslümanların inanmamasi ayrıca ironik :) iyi sözlerinizi içi teşekkür ederim umarım Allah bu sözlerinizi size yedirmez çünkü sizi ona havale ettim.

Tanıdığım biri almıştı ondan önerdim kimden aldığınızda önemli .

'Tanidigim" mi? Yani daha kendinizin bile tecrube edinmedigi biseye kefil oluyorsunuz oylemi? Ve "doktorlar bos" diyorsunuz? Yuhhh. Bos olan sizsiniz hanfendi. Daha 16 yasindaki bi cocuk konu sahibi ya.

Kuranda ne yaziyor soyle hele? Biofizikmi yaziyor?

Ben hapa karşıyım zaten. Hap kullan demiyorum ama bir destek almalısınız hiç olmazsa ne olduğunu öğren. İlla hapı kullanman gerekmez.
Yanlis anlamayin ama direkt hapa karsiyim yazisiniza cevap vermek istedim. Psikiyatrik rahatsizliklar da bir mide rahatsizligi gibi ya da enfeksiyon gibi tedavi edilmesi gereken hastaliklar. Nasil enfeksiyon icin antibiyotik aliyorsaniz psikiyatrik hastaliklarin da ilaci var, hapa karsiyim diye on yargili olmayin :)

Konu sahibi lutfen yukarida konusulan o tip disi gorusu savunan kisilere aldanma. Senelerce bunun egitimini alan bir doktor ile gorus, tedavini o belirlesin kendi kendine gecer diye dusunme. Gercekten cozum bulabilirsin ancak acil sekilde bir psikiyatristten destek almalisin, lutfen buradaki ablalarini dinle, bir aile yakinini ikna et ve doktora git. Inan ki bildigin antidepresanlar disinda da ilaclar var, terapiler var sana mutlaka yardimci olacaklardir.

Konuyu kapatıyorum hala ısrarla dini içerik yazılıyor.
Konu sahibesi lütfen doktora gitmenizi tavsiye eden yorumları dikkate alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…