ben olsam giderim
ama tabi şu var
eşiniz polis. sanıyorum ki burada okuduğu okulla 3-4 bin lira kazanabileceği bir mesleği olsa zaten polis olmazdı (çok idealist olanlar hariç genelde başka şekilde iş bulamayan polis oluyor, şehit polislerin geneli öğretmen mesela)
bu demektir ki muhtemelen yurt dışında hiç iş bulamaz -dönerci olmak gibi şeyler hariç.
şimdi bu adam burada üniformanın, memuriyetin, lojmanın ne biliyim o düzenin adamı olmaya alışmış. belli bir saygı görmüş. özgüven edinmiş. silah taşıyor, yürürken bile küçük dağlar bizim diye yürüyor polisler.
bu elbette karakter meselesi mesela benim üniformaya alerjim olduğu için -zaten o yüzden asker polis kesimlikle evlenmem- benim kafamdaki insanlar için sorun olmaz ama zaten benim kafamdaki insan asker polis olmaz

bu adam ise başka kafada ki polis olmuş, dahası buna alışmış, gidecek orada 0 olacak. dil de bilmiyorsa iyice zor.
yani y.dışında adam boşluğa düşebilir, sonra suçlu siz olabilirsiniz, orada ne yapacaksınız? bu çok önemli
not: y.dışında da okudum tr'de de; orada da yaşadım burada da yaşıyorum. işim gereği zaten sürekli haşır neşirim. çocuğum olsa tr'de büyütmek istemezdim.