Kafamız çok karışık... Geçici görev.. Doğu

ben olsam giderim
ama tabi şu var
eşiniz polis. sanıyorum ki burada okuduğu okulla 3-4 bin lira kazanabileceği bir mesleği olsa zaten polis olmazdı (çok idealist olanlar hariç genelde başka şekilde iş bulamayan polis oluyor, şehit polislerin geneli öğretmen mesela)
bu demektir ki muhtemelen yurt dışında hiç iş bulamaz -dönerci olmak gibi şeyler hariç.
şimdi bu adam burada üniformanın, memuriyetin, lojmanın ne biliyim o düzenin adamı olmaya alışmış. belli bir saygı görmüş. özgüven edinmiş. silah taşıyor, yürürken bile küçük dağlar bizim diye yürüyor polisler.

bu elbette karakter meselesi mesela benim üniformaya alerjim olduğu için -zaten o yüzden asker polis kesimlikle evlenmem- benim kafamdaki insanlar için sorun olmaz ama zaten benim kafamdaki insan asker polis olmaz :P bu adam ise başka kafada ki polis olmuş, dahası buna alışmış, gidecek orada 0 olacak. dil de bilmiyorsa iyice zor.

yani y.dışında adam boşluğa düşebilir, sonra suçlu siz olabilirsiniz, orada ne yapacaksınız? bu çok önemli

not: y.dışında da okudum tr'de de; orada da yaşadım burada da yaşıyorum. işim gereği zaten sürekli haşır neşirim. çocuğum olsa tr'de büyütmek istemezdim.

merhaba bayanlar sorum çok basit ... Siz olsanız ne yapardınız?

Ben yurtdışında doğdum ve türkiyeye evlendim eşim polis ve bir hafta önce geçici görevi çıktı doğuya en tehlikeli yerlerden birine... Bebeğimiz var aynı zamanda... Ben herşeyi bırakıp gidelim diyorum ölüm tehlikesiyle burun buruna sürekli yüreğim ağzımda yaşıyorum... Sizin böyle imkanınız olsa ne yapardınız... Yurtdışına gidermiydiniz geri eşinizle...?

Hangi ülkenin mensubusun bilmiyorum, fakat eğer evlilik ve eş / çocuk götürme anlamında herhangi bir problem yaşayacaksanız zor. Eğer problem yaşamama ihtimaliniz var ise (problemden kastım, süreç - zaman - yasal işlemlerin yoğunluğu) durmayın gidin derim.
Ben senin elindeki imkanlara sahip olsaydım ve eşim de bunu kabul etseydi toplardım tasımı tarağımı giderdim.

Hanımefendi benimle istediğiniz kadar dik konuşun ama bir askerimiz var bizim ayağından yaralandığı halde operasyonda şehit olan. Hadi bizi boşverin keşke onlara bir sorabilsek bu şartlardan dolayı silah arkadaşını terketmek isteyen var diye ne derlerdi acaba. Aslında kim bıraktı neden bıraktı da değil sorun. Sadece merak ettiğim neden asker olunur neden bırakılır. Bir ülkede sadece dış savaş olursa savaşacaksınız diye kural yokki heleki konu terör ise bu işe adım atan herkes bizden daha iyi biliyordur durumun vahimliğini. Sonuçta terör belası 3 5 yıllık bir illet değil çok daha eski başımızda.
neden bırakılır.
bunu anlayabilmek bu kadar zor olmasa gerek.
asker polis dediğin de bizim gibi etten kemikten insanlar,duyguları var korkuları var.
biz ayağımıza diken batsa zırlıyoruz,orada ölümle burun buruna yaşayan, her yerin kan gölü olduğu o
bölgelerde savaşan askerin ve polisin bundan etkilenmemesi mümkün mü.
ee bu mesleği seçtiyse çekecek mecbur denilebilir mi.
asker polis yakınım yok ama empati yapabiliyorum.
onlar da insan,insani korkular endişeler taşımaları kadar doğal bişey yok.

merhaba bayanlar sorum çok basit ... Siz olsanız ne yapardınız?

Ben yurtdışında doğdum ve türkiyeye evlendim eşim polis ve bir hafta önce geçici görevi çıktı doğuya en tehlikeli yerlerden birine... Bebeğimiz var aynı zamanda... Ben herşeyi bırakıp gidelim diyorum ölüm tehlikesiyle burun buruna sürekli yüreğim ağzımda yaşıyorum... Sizin böyle imkanınız olsa ne yapardınız... Yurtdışına gidermiydiniz geri eşinizle...?
yurtdışında ne iş yapabilir eşin.
sen de çalışacakmısın.
eğer bu şartlar uygunsa kesinlikle gidin diyorum.

Bizim bir tanidigmz var kuzenimiz var o var bu var diyorsunuz ya ben size esim yuksekova d
neden bırakılır.
bunu anlayabilmek bu kadar zor olmasa gerek.
asker polis dediğin de bizim gibi etten kemikten insanlar,duyguları var korkuları var.
biz ayağımıza diken batsa zırlıyoruz,orada ölümle burun buruna yaşayan, her yerin kan gölü olduğu o
bölgelerde savaşan askerin ve polisin bundan etkilenmemesi mümkün mü.
ee bu mesleği seçtiyse çekecek mecbur denilebilir mi.
asker polis yakınım yok ama empati yapabiliyorum.
onlar da insan,insani korkular endişeler taşımaları kadar doğal bişey yok.
Aslında korkutucu bir tablo bu. Bilemem tabi belki kadinların kendi arasında konuştuğu bu muhabbet yoktur askerler arasında. Hala 3 ay göreve gidip eşini göremeyen arkadaşımın eşi var. Karısı hasta ve of demiyorlar. Evet su an askerlerimiz yanlış bir politika yüzünden büyüyen bu illet yüzünden şehit ve gazi oluyor zor günler geçiriyorlar. Ama onların giderek azalması demek bizim sonumuz demek. Ama ben burda konuşulan gibi olduğunu düşünmüyorum. Ya ben asker diyince bile tüğleri ürperen biriyim. Asker veya askeri araç görünce bile gururla bakarım. Ben gözumde büyütüyor olamam. Bırakıp gidenler umarım azdır. Kalanlara rabbim yardımcı olsun. Keşke bizim de dua etmekten başka bir faydamız olsa ama yok malesef.

Bizim bir tanidigmz var kuzenimiz var o var bu var diyorsunuz ya ben size esim yuksekova da suan kardesimde vucudunun %80 yandigi icin gatada yatiyor diyorum hala neyi anlatmaya calisiyorsunuz ..orda degil catismanin icinde olmak 1 saat dahi bulunmamissaniz birakana da saygili olacaksiniz.Bu meslegi birakan her kimse yasadigi durumlari bilmeden arkasindan atip tutamazsiniz..
Eşim istese de askere almazlar engeli var. İstese zorunlu askerliği bile yapmazdı ama yaptı baskası olsa onun yerinde askerlikten yırtmakçok kolaydı. Ama gel ihtiyaç var dense de gitmese soğurum ben o adamdan. Ayrıca hala ısrarla anlamadığınız bu zor ve riskleri çok büyük bir meslek ve erler dışında zorunlu değil simülasyon falan zannetmiyor herhalde insanlar bunu. Şimdi gideyim sonra vazgeçeyim. Ne bileyim inşaallah askerler arasında ki muhabbet burdaki gibi değildir. Daha geçen lerde askeriye ile ilgili ileri geri konuşan iki çok yakın akrabamı çok fena paylayıp ilişkimi tamamen kestim çünkü. Dayı amca hala hiçbirinin değeri olmaz gözümde askere laf ettiyse. Herşeye rağmen o yangın yerinde benim için bizim için savaşıyor ise sülalemi bile reddederim saygı göstermeyen.

Sizin de kardeşiniz yüzünden psikolojinize veriyorum tavrınızı. Allah acil şifalar versin kendisine. Keşke bizim elimizden duadan fazlası da gelebilse. Şu anda çatışmada olan kardeşlerimize. Ama ben korktum bırakta git diyen bukadar çok olunca peki bırakıpta gidemeyen ne olacak diye

Back
X