Kafayı mi yedi bunlar!!!!

Tohumun ithal. Tarlayi surdugun traktor ithal. Benzini ithal. Sulama yaptigin sebekenin sistemi ithal. Aldigin gubre ithal. Yagan yagmur ve ektigin toprak haric hepsi ithal. ?nesi alakasiz?

Tohum ithal değil, ithal edenler var. Traktör yerlisi de var her ay yeniden alınmıyor. Benzin zaten hep böyleydi dahası beter ettiler. Sistem neden ithal olsun o da yerli.
Hepsi her ay yenileniyor mu ?

Tarım dolarla ilişkili mi ?

Gerçekten bu soruyu sormadınız değil mi?

Sadece şunu söyleyeceğim,madem petrolden girdiniz:

Ülkemizde tarım için kullanılan toprak üstü makinalarımız, deposuna su doldurup çalıştırılmıyor. Artık nakliye vb bile girmiyorum. Oradan hesap edin.

Tohum ithal değil, ithal edenler var. Traktör yerlisi de var her ay yeniden alınmıyor. Benzin zaten hep böyleydi dahası beter ettiler. Sistem neden ithal olsun o da yerli.

Hayır tohum ithal.
Biz bu yıl çiftçilik yapmaya başladık.
Ata tohumların sertifikası Yok dolayısı ile ticari amaçlı kullanamıyorsunuz.
Sertifikalı tohumlar da ithal.

Hangi tohum yerli? Domates salatalik biber marul patates sogan ithal. Kullanilan saman bilr ithal yahu...

Bu arada konu sahibi trendyoldan elit uyelik bulmaya bak. 1 paket alinca 2. Ci yuzde 25 indirimli oluyor.

Bimden a101 den alın, bebek bezini bilmem ama ben deterjanlari oradan alıyorum ünlü markalarin küçücük paketleri 20 lira olmuş çünkü.birkaç yıkama yapsan hemen bitecek... Bebek bezleri de daha ucuzdur herhalde o ünlü markaya göre.

O bezi kullanan var mi, nasıl acaba ?

Ben oğluma denemiştim. O zamanlar evyap üretiyordu, evyap in evy baby bezi ile aynı kalitede idi. Ama şimdi baska firma üretiyormuş. Pisik kremli oldugu icin pişik sorunu olmamıştı ama sızdırma sorunu vardı sanirim memnun kalmamistim gecmis zaman tam hatirlamiyorum. Cok marka degistirdim pisik sorunu ya da sızıntı yüzünden en iyi huggies ten memnun kalmıştım. O da turkiye pazarından çekilmiş şimdilerde.

Şimdi kizima hazırlık yapiyorum bezleri takipteyim, sleepy denmişte ona da zam geldi malesef epey fiyat zammi koymuş. Bezlerin bu kadar zamlanacagini bilseydim hamileligimin başından beri stoklardim.

Ama bilemedim böyle kıpkırmızı bişey oldu.İnsan dayanamaz ki ona alışmasını beklemeye.

ben mesela islak mendil kullanmiyorum

bez degisikligi yaparsam altini silmek icin kullandigim temizleme pamugunu kullanirim bi sure

bebegim alerjik oldugu icin dort bes ay hic poposunu normal gormedim hep pisikti:cry:

simdi siz oyle deyince hic gecmicek mi diye uzuldugum gunler geldi aklima,napalim degistirmeyiz o zaman cani sağolsun

Yani almak da şart mı acaba ? Avrupada hiç böyle bizim memleketteki gibi ev alayım hırsı yok insanlarda. Ama kira vermek de koyuyor insana bir yerden sonra. Bizim evin kredisi 275 bindi 550 bin ödeyeceğiz geriye ama biz ödemiyoruz onu da kayınvalidem ödüyor kaynanabank :KK70:

O da bana sacma geliyor. Ayni evi 25 yil kiralayanlar var :ruh: Asiri rahatlik ve kotu bir ekonomik planlama bence.

Eee yani hayat cok pahali degil, issiz kalirsan devlet yardimi da var, yerliysen iyi kotu is de var....cok cok super olmasa bile herkesin iyi kotu stabil bir geliri var. Hal boyle olunca insanlar ipim kusagim takiliyor mortgage, kredi isine girmiyor. Hanslardan kredi karti olan da cok az var, kredi, kredi karti gibi ufak da olsa borc isine pek sicak bakmiyorlar.

Heryer ayni durumda
Bizimle de her hafta toplanti yapiliyor , surekli tehdit ediliyoruz
Zaten isten cikarma basladiginda ilk kovulan ben olacagim , bakalim bekliyorum o guni

Allah korusun :( İnsanın mutsuz çalışması çok zor ama düşününce işsizlik daha da zor bu şartlarda.

Ce-eeee:KK33:
Şimdi yandınız, bez konusu tarıma nasıl bağlandı sormayacağım, siyasi içerikler neden yapıldı onu da sormayacağım çünkü savunmanızdaki cümleleri tahmin ediyorum, siz de sonunuzu tahmin ediyorsundur o zaman anlaştık, e hadi gidenlere el sallayalım:cry:

Back
X