• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı sıyırmaya az kaldı ?!

Kusura bakmayın dayanamadım yazıyorum. Ailenize ne iğrenç diyen birisine çok kötüler çok diye cevap vermişsiniz çok tuhaf geldi.ne kadar kötü bile olsa sizin aileniz ya nasıl böyle dersiniz erkek yüzünden. Ya sizin görmeyip onların gördükleri bir şey varsa? Yapmayın sonra iki gün sonra pişman olunca yüzlerine nasıl bakacaksıniz?
Kötü laf ediyorlar anlamında dedim. Ailedenn kötü laf duymak insanın zoruna gidiyor.

Sanki kendi kraliyet ailesindenmis annen ayip ya insan esnaf diye asagilanirmi insan olmak merhametli olmak yardimsever olmak onenli demiyirlar ki belki kizimizi mutlu edecek bu cocuk belki onlar biyle yapmasa sen anlasamayip ayrilacaksin ne malim peki Sana bir soru sen eminmisin bu çocuktan yani eyvallah kimseye güven olmaz ama davranışları tavırları nasıl sana git evlen kız eğer iyi birisiyle ama öfkeli tembel vurdumduymaz biriyse dinle anneni babanı en iyi sen tanirsin
Eminim emin olmasam ailemi bu kadar karşıma almazdim... Sadece insanın zoruna giden tanımadan sırf birini mesleğine göre yargılamak kötü laflar etmek. Ikna etmeye çalışıyorum ama insan bazen umutsuzluga kapılıyor işte

Eminim emin olmasam ailemi bu kadar karşıma almazdim... Sadece insanın zoruna giden tanımadan sırf birini mesleğine göre yargılamak kötü laflar etmek. Ikna etmeye çalışıyorum ama insan bazen umutsuzluga kapılıyor işte
Ben anladım seni bak fütursuzca git karşı çık diyemem bir büyüğün birseyin çok samimi yada derdini anlattığın biri yokmu önce onla tanıştır sonra gidin beraber konuşun ailenle yani tembel olmasın seni ezmesin hor görmesin saygı duysun sevgi göstersin önemli olan bu gidip bir memurla evlenip hergün dayak yiyen mutsuz biri olmanı istemez onlarfa

Eğer aileniz sadece mesleği dert ediyorsa bence evlenin. Adama kendini anlatma fırsatı bile vermemişler. Ama tanışıpta sevmedikleri başka bir durum varsa mesela aile yapısi falan gibi onu konuşup ikna etmeye çalışın ama 26 yaşıma gelsem ve eminsem ailemin egosu yüzünden vazgeçmezdim sanırım sevdiğim kişiden. Size Allah kolaylık versin ne diyim.

Şöyle söyleyeyim herkesin derdi kendine büyüktür ya hani, dışarıdaki insanın ağlaya ağlaya anlattığı sıkıntısını kulak ardı edip kendi derdimizi fazla büyütürüz, bazılarına şu an konu sahibinin derdi sıkıntısı o kadar basit o kadar normal geliyor ki, içinde bulunduğu psikolojinin etkisiyle yanlış cümleler kurmasına kadar takılıp zaten ici parçalanan bir insanı neden eleştirirsiniz ki, tamam ailesine karşı dolmuş olabilir, tamam bu şekilde konuşup yarın bir gün de pişman olabilir, tamam belki ailesi haklı kız göremiyor falan filan... Içinde bulunduğu durumu yaşamayan bilemez ki, düşünün ki evin içinde canın ciğerin dediğin insanlar gözyaşlarını görmelerine rağmen bağırmaya hakaret etmeye devam ediyor, bir durup da bu kız ne istiyor bir dinleyelim diyen yok anne baba teyze hala dayı herkes fikrini zikrini dinlemek yerine eleştirmeye ayarlanmış vaziyette üzerine geliyor, bir yanda sevdiğin hayatını birleştirmek istediğin insan var diğer yanda bu yaşa getiren ailen, nasıl çıkacaksın bu işin içinden şimdi kime ne anlatacaksın, duyguların kalbin eriyip gidiyor her gün, senin sevmelere kiyamadigin adamı ailen ön yargılı bir şekilde eleştirirken, hak etmedigin hakaretlere maruz kalirken kızın ne demesini nasıl davranmasini bekliyorsunuz, o durumun içerisinde psikoloji olarak çökmüş bir insana neden bir de bizler yüklenmeye devam ederiz.

Aileler her zamana haklıdır ilerde pişman olursun sözlerine de katılmıyorum ben yaa, vallahi katılmıyorum. Nasıl olur biliyo musunuz, bak çocuğu tanır araştırır sorup soruşturur ciddi şekilde karakterinde ahlakında bir sıkıntı fark eder anlarım. Ancak hiç tanıma tenezzulunde bulunmamış millete biz bunu damat olarak nasıl göstereceğiz kafasıyla hareket eden bir aile nasıl haklı olabilir yaaa

Şöyle söyleyeyim herkesin derdi kendine büyüktür ya hani, dışarıdaki insanın ağlaya ağlaya anlattığı sıkıntısını kulak ardı edip kendi derdimizi fazla büyütürüz, bazılarına şu an konu sahibinin derdi sıkıntısı o kadar basit o kadar normal geliyor ki, içinde bulunduğu psikolojinin etkisiyle yanlış cümleler kurmasına kadar takılıp zaten ici parçalanan bir insanı neden eleştirirsiniz ki, tamam ailesine karşı dolmuş olabilir, tamam bu şekilde konuşup yarın bir gün de pişman olabilir, tamam belki ailesi haklı kız göremiyor falan filan... Içinde bulunduğu durumu yaşamayan bilemez ki, düşünün ki evin içinde canın ciğerin dediğin insanlar gözyaşlarını görmelerine rağmen bağırmaya hakaret etmeye devam ediyor, bir durup da bu kız ne istiyor bir dinleyelim diyen yok anne baba teyze hala dayı herkes fikrini zikrini dinlemek yerine eleştirmeye ayarlanmış vaziyette üzerine geliyor, bir yanda sevdiğin hayatını birleştirmek istediğin insan var diğer yanda bu yaşa getiren ailen, nasıl çıkacaksın bu işin içinden şimdi kime ne anlatacaksın, duyguların kalbin eriyip gidiyor her gün, senin sevmelere kiyamadigin adamı ailen ön yargılı bir şekilde eleştirirken, hak etmedigin hakaretlere maruz kalirken kızın ne demesini nasıl davranmasini bekliyorsunuz, o durumun içerisinde psikoloji olarak çökmüş bir insana neden bir de bizler yüklenmeye devam ederiz.

Aileler her zamana haklıdır ilerde pişman olursun sözlerine de katılmıyorum ben yaa, vallahi katılmıyorum. Nasıl olur biliyo musunuz, bak çocuğu tanır araştırır sorup soruşturur ciddi şekilde karakterinde ahlakında bir sıkıntı fark eder anlarım. Ancak hiç tanıma tenezzulunde bulunmamış millete biz bunu damat olarak nasıl göstereceğiz kafasıyla hareket eden bir aile nasıl haklı olabilir yaaa
Anlatmak istediklerimi anlatmışsın =)

Arkadaşlar aslında adam esnafı küçümsememiş. Kızı için başka hayalleri varmış. Ve kabullenmekte zorlanıyor. Belki tanısa sevecek ama direniyor. Herkes kendi çocuğunu düşünsün bir, onlar için bir sürü hayalimiz var. Ve belki de hiçbiri gerçek olmayacak. İşte o gün belki biz de öfkemize yenilicez.

Ve konu sahibi arkadaşım , hiçkimse , hiçbir erkek ; en kötü anadan babadan bile iyi olamaz. Bunu söylerken de mutsuz değilim çok mutlu bir evliliğim var çok şükür; ama bekarken de fikrim böyleydi. Babama en kızdığım gün bile değişmedi fikrim.

Beni istemeye geldiklerinde babam evi terk etti amcamdan istediler beni. O anda bile fikrim değişmemişti. O duruma düştüğümde bile. Sonra her şey düzeldi babam sadece bana layık görmediği için öfkesine yenildi. Askerdi istemedi, kariyerli birini düşünüyordu.

Buradan zor durumda olan kızlara sesleniyorum dediklerimi iyice düşünün. Koca bulunur da ana baba bulunmaz. Asla saygısızlık etmeyin onlara. Nasibin açıldığında illa ki olacak.

Ben gururla okuttum namusumuzu 5 paralık ediyorsun gibi bir sürü laf

Yahu bunun namusla ne ilgisi var. Evlenme isteğini nasıl namusa bağladılar. Memur olmayan biriyle evlenmek namuzsuzluk mu? Ne kadar saçma sapan insanlar ya. Bu tarz insanlara saygı duymaya bile gerek yok. Evlen sen de gelmesinler düğüne.

Yok ya bildiğin aşağılıyorlar. Konu sahibinin kaç tane konusu var bunla ilgili.
Sırf esnaf diye adam memur olsun gelsin kapıma diyor . adam aynı adam degisen is . ben ailemi kotulemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece anlam veremiyorum. Tanimak dahi istemiyorlar. Bazen kaldıramıyorum kırılıyorum. Icime atmaktan yoruluyorum. Guzellikle tatlilikla olsun diye bekliyorum

Aileniz tanisa vardir bildikleri diyecegim de. Ben yine de ailenin onayi olmadqn evlenmemeniz taraftariyim. Vazgecmeyin ama acele de etmeyin. Elbet ikna olurlar biraz zamana birakin.

Ayni durumu akrabamin kizi yasadi. Ya memur olcakti ya olmaz dedi babasi. Adami zorla memur yaptilar. Adam simdi mutsus, eski isim daha cok kazandiriyodu diyo, buyuk ihtimal de cikacak isten. Noldu simdi soz haklari bile yok.

Aslında bence böyle özel konuları buralara yazmamak gerekiyor. O kadar çok fikir var ki karar vermek imkansız. Aklı başında bi büyükle paylaş derdini birlikte bir yol çizersiniz. Anneni yanına çekmeye çalışabilirsin. Bir de aileden herkese güvenme çünkğ asıl kuyunu onlar kazar. En yakının annene yanaşmaya bak. Sevdiğin adamın ailesi de bir şeyler yapabilir. Tanışmaya gelebilir araya birilerini sokabilir. Bu sadece senin sorunun değil.

Haa inşallah da bu kadar şeyi yaşarken o adamı iyice tanımış anlamışsındır. Rabbim pişmanlık vermesin inşallah anan baban yönünden de eş yönünden de. Mantıklı hareket et, ani kararlar verme. Öyle onları hiçe sayıp evlenmeyi filan da sakın düşünme. Evden çıktığın an ahh vahh edersin. Bir sürü yaşayan var bunu. Alttan al ikna etmeye çalış. Diyelim ikna olmadı o zaman da bekleyin biraz daha. Burdan seni gaza getirenlere kulak asma. Uzaktan konuşmak çok kolaydır. Şu an sen de zor bir durumda olduğun için belki de basit şeyleri gözünde büyütüyosun. İnşallah zamanla her şey düzelir. Hem belki iyice de tanımış olursun bu sabretme aşamasında. Bakalım karşındaki ne kadar sabırlı. Zaten sana gel ben varım ailem senin ailen her şeyin olurum diyorsa, 5-10 kez daha düşün. Çünkü seni ailenden koparmak istemez seven adam. Beklerim ne zamana kadar isterse ailen ne zaman olursa nasip der.

Bol şans diliyorum. Umarım beni dikkate alırsın.

Aslında bence böyle özel konuları buralara yazmamak gerekiyor. O kadar çok fikir var ki karar vermek imkansız. Aklı başında bi büyükle paylaş derdini birlikte bir yol çizersiniz. Anneni yanına çekmeye çalışabilirsin. Bir de aileden herkese güvenme çünkğ asıl kuyunu onlar kazar. En yakının annene yanaşmaya bak. Sevdiğin adamın ailesi de bir şeyler yapabilir. Tanışmaya gelebilir araya birilerini sokabilir. Bu sadece senin sorunun değil.

Haa inşallah da bu kadar şeyi yaşarken o adamı iyice tanımış anlamışsındır. Rabbim pişmanlık vermesin inşallah anan baban yönünden de eş yönünden de. Mantıklı hareket et, ani kararlar verme. Öyle onları hiçe sayıp evlenmeyi filan da sakın düşünme. Evden çıktığın an ahh vahh edersin. Bir sürü yaşayan var bunu. Alttan al ikna etmeye çalış. Diyelim ikna olmadı o zaman da bekleyin biraz daha. Burdan seni gaza getirenlere kulak asma. Uzaktan konuşmak çok kolaydır. Şu an sen de zor bir durumda olduğun için belki de basit şeyleri gözünde büyütüyosun. İnşallah zamanla her şey düzelir. Hem belki iyice de tanımış olursun bu sabretme aşamasında. Bakalım karşındaki ne kadar sabırlı. Zaten sana gel ben varım ailem senin ailen her şeyin olurum diyorsa, 5-10 kez daha düşün. Çünkü seni ailenden koparmak istemez seven adam. Beklerim ne zamana kadar isterse ailen ne zaman olursa nasip der.

Bol şans diliyorum. Umarım beni dikkate alırsın.
Hic bir zaman gel demedi.sabret guzellikle olacak dedi hep. Benim buraya konu acmamin sebebi paylasmak . yoksa kimseyi kotulemek degil herkes farkli anliiyor

Hic bir zaman gel demedi.sabret guzellikle olacak dedi hep. Benim buraya konu acmamin sebebi paylasmak . yoksa kimseyi kotulemek degil herkes farkli anliiyor
Güzellikle olsun diyormuş bak sen bir büyüğe kendin git anlat tanıştır sonra ailene gidersiniz abilerinde cokmu katı bakıyor bu işe baş başa konuşsan biriyle

Sen dediklerimi düşün canım bu arada ben de öğretmenim. Doktoramı tamamlıyordum. Eşim uzman çavuş olduğu için istemedi babam. Sana göre değil dedi. Biz çok aşıktık. Gözüm görmedi bir şey. Onun yanına tayin istedim ailemle aynı şehirdeydim , ayrıldık. Her şey çok zor oldu. Ama her şey bitti geçti, hayatımız tıkırında bebeğimiz karnımda rabbime binlerce kez şükürler olsun. Hepsi bitti geçti. İnşallah senin için de öyle olur. Bol şanslar.. ❤️

Sen dediklerimi düşün canım bu arada ben de öğretmenim. Doktoramı tamamlıyordum. Eşim uzman çavuş olduğu için istemedi babam. Sana göre değil dedi. Biz çok aşıktık. Gözüm görmedi bir şey. Onun yanına tayin istedim ailemle aynı şehirdeydim , ayrıldık. Her şey çok zor oldu. Ama her şey bitti geçti, hayatımız tıkırında bebeğimiz karnımda rabbime binlerce kez şükürler olsun. Hepsi bitti geçti. İnşallah senin için de öyle olur. Bol şanslar.. ❤️
Tesekkur ederim insallah

Güzellikle olsun diyormuş bak sen bir büyüğe kendin git anlat tanıştır sonra ailene gidersiniz abilerinde cokmu katı bakıyor bu işe baş başa konuşsan biriyle
Zaten bu duruma getiren onlar.abi evet dese herkes diyecek. Onunla konusmaya calisiyorum ama beni sildi konusmuyor gormemezlikten duymamazliktan geliyor

Ailen biraz daha bize bak, yedir derdinde bence.

Back
X