- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.661
- 133
- 38
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
3. Sayfada koymuş resimSolucanlarin anteni oluyomu yahu bi resim cekip koysaniz sizin solucan sandiginiz baska bisey olmasin![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
3. Sayfada koymuş resimSolucanlarin anteni oluyomu yahu bi resim cekip koysaniz sizin solucan sandiginiz baska bisey olmasin![]()
Bu solucan degilki kirkayak iyyy3. Sayfada koymuş resim
Valla bilemiyorum canım bi fikrim yok inşallah tez zaman da kurtulursun ama tek diyebileceğim resmini çekip bi ziraate bu işin ehline sor görünüşe göre buradan bi çözüm bulamıcaz sanaAyaklari minik Bunun of of nasl kurtulcaz bunlardan
Canim bence sumuklu böcek arkadaşın dediği solucan çıkmaz topraktan antenleri de olmaz hem parlak sıvı bırakıyorlar bu sumuklu böcek eski evimde vardı müstakil yağmur yağış çıkıyorlar allah affetsin igrencler ama öldüremezdim yazık die.cozumu bulamadım 4 sene eve giriyorlardi bazen basiyordum gece wc giderken iyyyy,tasindim kurtuldumtavuklar toprağı eşeleyip solucan bulup yiyorlar zaten
hatta ben küçükken topraktan çıkarır gidip tavuklara yedirirdim :)
Sağol ya gece gece![]()
Bende oynuyordum topraktan çıkartıp şişede toplayıp ördeklere yediriyordum psikopatmıymışım ne![]()
Canım ben sana işin içini anlatayım bu kırkayak ve öyle kolay kurtulabileceğin tür bir şey değil üstelik zehirlidir ve maruz kalırsan ısırdığı yeri sıkıca sar zehir yayılmasın tavuk yemez çok üzgünüm köyde büyüdüm bilirim yani senin evi değiştirmekten başka çaren yokbende çok tiksinirim üstelikte korkarım
![]()
bu yıl inanılmaz derecede bizim bahçemizde de çıktı çok yağmur yağışta nemli ortamlarda çok çıkıyomuş eve giricek diye odümüz patlıyodu tüz doktuk duvar kenarlarına istemediğimiz yerlere çok uzun sü,re gelmediler sonrada ara ara döküyoruz tavsiye ederim kesin çözümİyi akşamlar bayanlar ..
Bizim burda hep müstakil evler var önceen hiç böyle bahçeli yerlerde bile görmemiştim bunları ama gerçekten artık dayanamıyorum . Evimiz şuan kira evden memnunum bi kaç şey hariç ama şu solucanları ev sahibi pisliği söylemedi . Eve girince gördüm ki sürekli evin dışı solucan dolu . Yaz ve kış yok ama ilkbahar ve sonbaharda yağmur yağdığı zamanlarda aşırı çıkıyorlar . Evimin minik bi bahçesi var ordan gelmiyorlar özellikle baktım . Yollarda kaldırımlarda bile var bunlardan . Alt katın bahçesindende geliyorlar yoldanda geliyorlar . Yan komşuya sorduk onlardada çok varmş . 2 alt caddede bi okulda bile gördüm . Buranın neyinde var ben anlamadım bunu . Her akşam süpürgeyle çıkıp tek tek indirim üzerine basıyorum hepsinin . Balkonla giriş katı bir . 1.kattayım .
Balkonun her yeri ölü solucan dolu . Evin içinede girmeye başladılar . İğreniyorum artık ..
Sönmüş kkireç döktüm olmadı . Bi ilaç aldım solucanlar için o da azcık birşeydi 30 tl ye almştm o biraz işe yarıyordu ama o da btti . Belediyeye söyledik gelip ilaçladılar ama ertesi günü yine devam .
Koyu gri siyahımsı renkteler antenleri var çok uzunlar .. İğrençler gerçekten sanırım toprak solucanı bunlar bilemiyorm . Her akşam indirip indirip öldrüyorum ama bitmiyor geçmiyorr .. Bıktım ya gerçekten rüyama giriyorlar artık o kadar taktım kafaya ... Benim evimde duvarlarımda onların olması midemi bulandırıyor ya yemek yerken dahi aklıma geliyorlar . Çok tiksinçler irkiliyorum oturduğum yerde bile artık .
Buna bi çare yok mu ? Buna benzer duurum yaşayan var mı ? Bilgisi olan ya da önerisi yazabilr mi ?
Ne yapacğaım ben bunlarla .. Böyle giderse seneye taşınrım ama şuan olmaz . Napsam ?
Zehirli olduklarına emin misiniz, ben çok içli dışlı oldum onlarla, hiç ısırdıklarını görmedim ve duymadım, o kadar çok üstümde, giysimde buldum ki yani. Konu sahibini iyice korkutmayalım da. Etrafa yaydıkları pis bir koku ve çok nadiren bazılarında gördüğüm yeşil bir su fışkırtmalarından başka bir zararları yok gördüğüm kadarıyla.
Ve maalesef onları yiyen evcil bir hayvan yok, tavuk falanda çare değil.