Kafayı solucanlarla bozdum ... Çıldırmak üzereyim ...

Anaaaam bu ne yaaaa kırkayak buu , 12 günde falan üreme oluyormuş, ve en az 10-15 yumurta bırakıyorlarmış :KK42: İnternetten yaşadığınız yerde zirai ilaçlar satan firma olup olmadığını araştırmanı öneririm, ne kadar kalıcı çözüm olur bilemiyorum ama, en azından taşınana kadar geçiçi yöntemlerle idare etmekten başka çare yok. Inşallah kökleri kurusun deli gibi kaşınıyorum şuan :KK34::KK34::KK11:

tavuklar toprağı eşeleyip solucan bulup yiyorlar zaten
hatta ben küçükken topraktan çıkarır gidip tavuklara yedirirdim :)
Canim bence sumuklu böcek arkadaşın dediği solucan çıkmaz topraktan antenleri de olmaz hem parlak sıvı bırakıyorlar bu sumuklu böcek eski evimde vardı müstakil yağmur yağış çıkıyorlar allah affetsin igrencler ama öldüremezdim yazık die.cozumu bulamadım 4 sene eve giriyorlardi bazen basiyordum gece wc giderken iyyyy,tasindim kurtuldum

Canım ben sana işin içini anlatayım bu kırkayak ve öyle kolay kurtulabileceğin tür bir şey değil üstelik zehirlidir ve maruz kalırsan ısırdığı yeri sıkıca sar zehir yayılmasın tavuk yemez çok üzgünüm köyde büyüdüm bilirim yani senin evi değiştirmekten başka çaren yok :KK43: bende çok tiksinirim üstelikte korkarım :KK43:

Arkadaşın evi de Bahçeli, giriş kattı. Kırkayak basıyordu evi. En sonunda tek çözüm taşınmak oldu.

İnternetten araştığım kadarı ile;

Kırkayak ile Mücadele
Yaklaşık 4 bin türü bulunan kırkayakların, büyüklükleri de türlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı türleri 3-4 cm büyüklüğünde olan bu canlıların, 40 cm büyüklüğünde olan çeşitleri de bulunmaktadır. Ancak yapı bakımından farklılık göstermeyen bu haşereleri yok etmek için açık ya da kapalı alanlarda etkili haşere ilacı kullanılarak uygulama yapılması gerekmektedir. Kırkayak ile mücadele, bireysel biçimde ya da basit haşere ilacı kullanılarak yapılmayacağı gibi, bu konuda profesyonel haşere ilaçlama şirketleri tarafından hizmet alınması gerektiği unutulmamalıdır.

Kırkayak ilaçlama
Kırkayak ilaçlama, fumigasyon tekniği ile yapıldığında, kesin çözüm sağlar. İyi gizlenebilen kırkayaklar ile mücadele için alanın her bölgesine ilacın nüfuz etmesi gerektiği gibi, kırkayaklar toz ya da katı içerikli ilaçlar ile de yok edilmez. Bu nedenle sıvı ilaç kullanımı, kırkayak ile mücadele alanında şart olduğu gibi; uygulamanın profesyonel olması da son derece önemlidir. Buharlama yöntemi dikkatli ve etkili ilaçlar ile yapıldığında, kırkayakların kısa sürede yok edilmesini sağlayacak ve sağlıksal anlamda da temiz alanlar yaratacaktır

ÖZET GEÇ DERSEN İLAÇLAMA YAPTIRMADAN KURTULMAN İMKANSIZ:KK57:
Allah kolaylık versin

Canım ben sana işin içini anlatayım bu kırkayak ve öyle kolay kurtulabileceğin tür bir şey değil üstelik zehirlidir ve maruz kalırsan ısırdığı yeri sıkıca sar zehir yayılmasın tavuk yemez çok üzgünüm köyde büyüdüm bilirim yani senin evi değiştirmekten başka çaren yok :KK43: bende çok tiksinirim üstelikte korkarım :KK43:

Zehirli olduklarına emin misiniz, ben çok içli dışlı oldum onlarla, hiç ısırdıklarını görmedim ve duymadım, o kadar çok üstümde, giysimde buldum ki yani. Konu sahibini iyice korkutmayalım da. Etrafa yaydıkları pis bir koku ve çok nadiren bazılarında gördüğüm yeşil bir su fışkırtmalarından başka bir zararları yok gördüğüm kadarıyla.
Ve maalesef onları yiyen evcil bir hayvan yok, tavuk falanda çare değil.

İyi akşamlar bayanlar ..
Bizim burda hep müstakil evler var önceen hiç böyle bahçeli yerlerde bile görmemiştim bunları ama gerçekten artık dayanamıyorum . Evimiz şuan kira evden memnunum bi kaç şey hariç ama şu solucanları ev sahibi pisliği söylemedi . Eve girince gördüm ki sürekli evin dışı solucan dolu . Yaz ve kış yok ama ilkbahar ve sonbaharda yağmur yağdığı zamanlarda aşırı çıkıyorlar . Evimin minik bi bahçesi var ordan gelmiyorlar özellikle baktım . Yollarda kaldırımlarda bile var bunlardan . Alt katın bahçesindende geliyorlar yoldanda geliyorlar . Yan komşuya sorduk onlardada çok varmş . 2 alt caddede bi okulda bile gördüm . Buranın neyinde var ben anlamadım bunu . Her akşam süpürgeyle çıkıp tek tek indirim üzerine basıyorum hepsinin . Balkonla giriş katı bir . 1.kattayım .
Balkonun her yeri ölü solucan dolu . Evin içinede girmeye başladılar . İğreniyorum artık ..
Sönmüş kkireç döktüm olmadı . Bi ilaç aldım solucanlar için o da azcık birşeydi 30 tl ye almştm o biraz işe yarıyordu ama o da btti . Belediyeye söyledik gelip ilaçladılar ama ertesi günü yine devam .
Koyu gri siyahımsı renkteler antenleri var çok uzunlar .. İğrençler gerçekten sanırım toprak solucanı bunlar bilemiyorm . Her akşam indirip indirip öldrüyorum ama bitmiyor geçmiyorr .. Bıktım ya gerçekten rüyama giriyorlar artık o kadar taktım kafaya ... Benim evimde duvarlarımda onların olması midemi bulandırıyor ya yemek yerken dahi aklıma geliyorlar . Çok tiksinçler irkiliyorum oturduğum yerde bile artık .
Buna bi çare yok mu ? Buna benzer duurum yaşayan var mı ? Bilgisi olan ya da önerisi yazabilr mi ?
Ne yapacğaım ben bunlarla .. Böyle giderse seneye taşınrım ama şuan olmaz . Napsam ?
bu yıl inanılmaz derecede bizim bahçemizde de çıktı çok yağmur yağışta nemli ortamlarda çok çıkıyomuş eve giricek diye odümüz patlıyodu tüz doktuk duvar kenarlarına istemediğimiz yerlere çok uzun sü,re gelmediler sonrada ara ara döküyoruz tavsiye ederim kesin çözüm

Zehirli olduklarına emin misiniz, ben çok içli dışlı oldum onlarla, hiç ısırdıklarını görmedim ve duymadım, o kadar çok üstümde, giysimde buldum ki yani. Konu sahibini iyice korkutmayalım da. Etrafa yaydıkları pis bir koku ve çok nadiren bazılarında gördüğüm yeşil bir su fışkırtmalarından başka bir zararları yok gördüğüm kadarıyla.
Ve maalesef onları yiyen evcil bir hayvan yok, tavuk falanda çare değil.

Evet arkadaşım zehirlidir. İnternetten araştırabilirsin o yeşil fışkırttığı su dediğin salgıladığı zehirdir. Korkutmak istediğimden değil ama durum bu babam evde gördüğünde pantolonlarumuzu çoraplarımızın içine koydurur ve onu bulana kadar evin içinde dört dönerdi . İlaçlama teknolojisi gelişti tabii yıllar oldu ama ne kadar faydalıdır bilemiyorum :KK43::KK43:

Back
X