• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yemek üzereyim objektif fikirlere acil ihtiyacım var!!!

1 yıldır birlikteyiz canım daha önce bu kdar çok takmıyodu yani mesela bakıyosun falan diyodu ama sonra hemen kapanıyodu konu ilk defa bu konu uzadı cok dha önce hiç ayrılmadıkta :31:

Anladım canım 1 sene normal bi zaman daha da uzatılabilir tabi . yani biz ne desek yine de tabi en son kararı sen vereceksin . Bence al karşına konuş bütün düşüncelerini anlat böyle devam edersen gerçekten yürümez de anlat en iyi yöntem yani . Bu kadar iş ciddiyete binmişken konuşmaktan başka çare yok sonuçta kapris yaparak ya da aynısını ona yaparak da olmaz anladığım kadarıyla ..

seni mantıklı bulan insanlar da var yani, e hayat işte, beni de çok seven sayan takdir eden insanlar var hoş olmasa da gördüğümü söylemekten geri durmam

Ben de sizin yorumlarınızda gördüklerimi anlatmak istedim ama nedense hemen benim kişisel konularıma bağlayıp bi savunmaya geçtiniz :)
Her neyse ..

Herkesin mizacı farklı ve istediği yorumu yapmakta özgür
Haddi aşan birşey olursa zaten yöneticiler tarafından ceza alır

Ayaz, direk sorsan Adam-olacak-kız'a daha iyi olurdu
Bazıları şöyle diyo sen onlara bakma canım derken direk onun cümlesini alıyosun, bu laf çarpıtmaktır

O da haliyle sen şöyle şöyle birisin, tabi bize değil sana baksınlar diye cevap veriyo
Başlatan sensin yani Ayaz..
Kendi yorumuna bakarsan, kimse sana sen şöylesin demez

Daha fazla uzatılırsa da ikiniz de banlanacaksınız
Bence gerek yok, herkes aynı görüşte olsa kimse konu açmazdı zaten

Konu sahibi de, düğünü erteleyeceğini söylemiş iyi de olmuş bence
:3:

konuyu anladığım kadar yorumlayacağım.
müstakbel nişanlın gecenin bir yarısı ne desem de bir pislik çıkarsam diye düşünmüüüş süşünmüş bunu bulmuş.
nasıl bir hayal aleminde yaşıyorsa iyi de sallamış hani....
bence sende onu salla gitsin. ne sanıyor kendini ha. birde babacan babacan sana yardım etmek istiyorum da yok söyle de ben seni yinede bırakmam da falanda filan.
kaç kurtar kendini. bir ömür bunun şizofrenisiylemi uğraşacaksın.....
sonra çok pişman olursun, ahada buraya imzamı atıyorum.

Evet not var 'seni çok seviyorum' yazmış :31:

Ne yapmayı düşünüyosun
Cevap yazarsan 'ona göre davran o zaman, nsan sevdiğini üzer mi?' gibi şeyler söyle

Çok zor biri hayatını birleştirmeyi düşündüğün insan ama ayrılmayı göze alamazsın galiba
Biraz ders ver en azından

Ne yapmayı düşünüyosun
Cevap yazarsan 'ona göre davran o zaman, nsan sevdiğini üzer mi?' gibi şeyler söyle

Çok zor biri hayatını birleştirmeyi düşündüğün insan ama ayrılmayı göze alamazsın galiba
Biraz ders ver en azından

Cevap olarak çiçek göndermşsin teşekkür ederim ama ben senden bana inanmanı güvenmeni istiyorum başka hiç bişy değil yazdım. Dediğin gibi bi süre gözlemlemeyi düşünüyorum :50:

anlıyorum, her kadın böyle özür çiçeklerinden, aşk sözlerinden hoşlanır ama
senin hasta ruhlu sözlün yine kendi kendine barışmaya karar vermiş. yine bir tiyatro sahnesinde sanıyor galiba kendini.
sana diyeceğim, kendini kullandırma. böyle oyunlar oynayacaksa başka kapıya gitsin. evlilik oyun oynamak için fazla narin bir müessese.
elin hastasınıda sana yamamaya kalkmasınlar, bir genç kız daha telef olmasın.....

Arkadaşlar az önce zil çaldı bana orkide göndermiş of offf :14:

Doğru bilmişim desene. :1:

Çiçek vs. işe yaramaz arkadaşım, kırılan kalbini onarmaz. Sana ayrıl vs. demiyorum ama ithamları gerçekten çok ama çok ağır.

İnan 8 senelik evliyim ne eşimin maillerimi kontrol ettiğini bilirim, ne cep telefonumu kontrol ettiğini bilirim, ne bana güvenmediğini gösteren bir sözü bırak bakışını bilirim.

anlıyorum, her kadın böyle özür çiçeklerinden, aşk sözlerinden hoşlanır ama
senin hasta ruhlu sözlün yine kendi kendine barışmaya karar vermiş. yine bir tiyatro sahnesinde sanıyor galiba kendini.
sana diyeceğim, kendini kullandırma. böyle oyunlar oynayacaksa başka kapıya gitsin. evlilik oyun oynamak için fazla narin bir müessese.
elin hastasınıda sana yamamaya kalkmasınlar, bir genç kız daha telef olmasın.....

Ruh halini bende çözemedim onu aldattığıma gerçekten inansa böyle çiçektir vs göndermez yani bunu kimse yapmaz. Ona hata yapmadığıma emin ama niye o kelimeleri kullanıyor onuda anlayamadım . Düğün bu durumda asla düşünülemez mümkün olduğu kadar ileri atmayı planlıyorum o da tabi hal ve hareketlerine bağlı .

kadın milleti maalesef duygusal sana 2 yanaşıcak 1 kaçıcan 2. de yelkenleri indiriceksin. bu adamın güven sorunu var ve emin ol evlendiğinde hayatını zindan edecektir. mantıklı düşünecek yaştasın evlenmek için acele etme biliyorum heyecan vardır heves vardır ama evlendikten sonra hayal kırıklığına uğramakta var. bu sebepten annenle bu konuyu paylaş önce o sözlünüde senide bizden iyi tanıyo annenin verdiği tavsiyeleri muhakkak dinle kulak arkası etme o senin kötülüğünü asla düşünmez. sonra illa ayrıl demiyorum ama çok çok iyi düşün sözlüyken ayrıllmakla evliyken ayrılmak çok çok farklı şeyler ...

Cevap olarak çiçek göndermşsin teşekkür ederim ama ben senden bana inanmanı güvenmeni istiyorum başka hiç bişy değil yazdım. Dediğin gibi bi süre gözlemlemeyi düşünüyorum :50:

Ama bi dahası olmasın bu işin
Bu sefer tekrarlarsa, o son konuşmanız olsun olur mu ?
Yüzükten daha önemli şeyler var hayatta
Henüz çok gençsin, değerini bilmeyen insanlar için harcama hayatını..

Başından beri konunu okudum dikkatimi çekti. Benimde sevgilim kıskanır 5 yıldır beraberiz zaman zaman bizim de böyle sorunlarımız olur ama büyümez yani ben açıklama yaparım anlarsa anlar, anlamazsa defalarca izah edip kendimi yormam boşuna sen bilirsin kafanda neye inanıyosan ona inan der keser atarım. Sonra zaten düzelir mesele. Sonra yine ufak tefek benzer şeyler yaşarız ama büyümez yani. Büyürse de tam ayrılma aşamasına geldiğimizde iki taraf da durulur hemen sanki bişey olmamış gibi öyle yani...

Ne yapmayı düşünüyosun şimdi?

bence bu konunun kilit cümlesi başkası varsada senden ayrılmam seni düzeltmeye çalışırım cümlesi, bu tuhaf bi mantık normalde hangi mantıklı erkek başkası varsa senden ayrılmam der,bir diğer senaryoda şu olabilir, katılan çıkar mı bilmem, nişan ve düğün önü adam bu olayı seni ezmek için kullanır nedir mesela sen düğün şurda olsun dersin oda hayır burası pahalı ben seni her hatanla kabul ettim sen neler istiyosun gibi triplere girip seni gereksiz bir yükün altına sokar, olamaz mı, olabilir,yapısı müsait

Doğru bilmişim desene. :1:

Çiçek vs. işe yaramaz arkadaşım, kırılan kalbini onarmaz. Sana ayrıl vs. demiyorum ama ithamları gerçekten çok ama çok ağır.

İnan 8 senelik evliyim ne eşimin maillerimi kontrol ettiğini bilirim, ne cep telefonumu kontrol ettiğini bilirim, ne bana güvenmediğini gösteren bir sözü bırak bakışını bilirim.

Evet doğru bilmişsin canım :) Keşke çiçek göndermek yerine iki güzel kelime etseydi bana güvenseydi beni cok daha mutlu ederdi. Evlilikte güven herşeyden daha önemli bunu çok iyi biliyorum başıma ağrılar girdi :43:

Ben geçen elimle gayet gündüz, dinç halimle rehbere girip ablamın isminin üstüne tıkladım ekranda numarasını gördüm ve mesaj göndere baktım ve bi'şeyler yazdım.

Cevap kimden geldi? Aramın berbat olduğu sırf bi'gün mesaj atarsa dönmeyim diye numarasını silmediğim insana:19:

Gözümle göre göre ablama göndermiştim oysaki. Yani demem o ki bu telefonlar insan icadı her türlü şey olur.

Paranoyayı tez zamanda bırakması lazım her olayda böyle kurdukça kurarsa kafasında işin var senin:44:

Öncelikle kimseyi doğrudan şizofren olarak nitelendiremeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu birkaç hareketle tanısı koyulabilecek bir hastalık değil, evet yaşananlar belirtilerinden ama şizofren diyemeyiz. Bu durumda her kıskanç erkeğe şizofren tanısı koymamız gerekir.

Kişinin hal ve hareketleri sana inanmayışı ve sürekli durumu sorgulayışı ortada bir güven eksikliği olduğunu gösteriyor. Ama bunun ikinci boyutu da kişi kendisinin daha önce yaptığı/ya da o bahsettiğin süreç içerisinde asıl kendisinin yaptığı şeyleri senin üzerine yıkarak, kendisini rahatlatmaya çalışıyor olma ihtimali. İşte bu hastalıklı bir ruh halidir, ama yine tek başına şizofreni değildir.

İşin özüne gelirsek; bu bir eksikliktir, kendinde olmayanları senden başka şeyleri eksilterek orantılamaya çalışmaktır. Bu yine hastalıklı bir ruh halidir ve kişi karşısındakini çok yıpratır. Evlendiğinizdeyse, durum uç boyutlara ulaşır. Evden dışarı çıkartmama, camdan dahi baktırmama vs.

Yüksek lisans asistanlığım sırasında hocama bir kişi gelirdi, ayda bir. Kocasına ailevi şeyleri bahane eder, ailesinden biri yanında olup gelirdi hep. Hem de aynı zaman aralıklarında değil, onun geleceği zaman aralıklarını hocanın sekreteri matematik işlemi çözer gibi ayarlardı ki aynı günlere/dönemlere denk gelmesin, adam işkillenmesin diye. Adam diyorum ama pek adam değildi. Bırakın dışarı çıkmayı, camdan bakmayı adam evin perdelerini bile açtırmıyormuş. Ev karanlık, malum perdeler kapalı. Işıkları dahi yaktırmıyormuş akşam kendisi gelene kadar. Ağlar ağlar giderdi, kaç kutu antidepresan tüketti onu dahi bilmiyorum. Ailesinden yanında gelen kişi de ya halası ya teyzesi olurdu, durumu bilirlerdi ama ailenin erkekleri ilgilenmediğinden bir şey yapamazlardı. Daha sonra nasıl oldu bilmiyorum, bir gün bu adamı kadının ailesinden birisi bir güzel dövmüş. Ama öyle böyle değil hastanelik olana kadar. Sonra mı? ben o hocanın asistanlığı bıraktığım dönemde tam bir melek olduğunu biliyorum. Karısına artık hiçbir şekilde karışmadığı ve elini dahi sürmediğini. Kadın kendisi tek başına gelirdi, gülerek "çıktım, geldim" derdi.

Kısacası, bu tür insanlarla evlilikler arkanda sağlam biri olmadıkça zor, baş edemezsin. Annene, kardeşine ya da çevrendekilere daha yapmayacağım der, arkasını döner yine aynı şeylere başlar. Kimse kusursuz değildir elbette ama, kendinde kusur aramadan kusur bulmaya çalışanlardan her daim uzak durmak gerekir. Ayrıl demiyorum, ancak iyi gözlemle. Baktın gerçekten bu adam iflah olmaz, işi ciddiyete bindirmeden yol ver gitsin.

Kimse senden, canından daha önemli/değerli değil..

Öncelikle kimseyi doğrudan şizofren olarak nitelendiremeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu birkaç hareketle tanısı koyulabilecek bir hastalık değil, evet yaşananlar belirtilerinden ama şizofren diyemeyiz. Bu durumda her kıskanç erkeğe şizofren tanısı koymamız gerekir.

Kişinin hal ve hareketleri sana inanmayışı ve sürekli durumu sorgulayışı ortada bir güven eksikliği olduğunu gösteriyor. Ama bunun ikinci boyutu da kişi kendisinin daha önce yaptığı/ya da o bahsettiğin süreç içerisinde asıl kendisinin yaptığı şeyleri senin üzerine yıkarak, kendisini rahatlatmaya çalışıyor olma ihtimali. İşte bu hastalıklı bir ruh halidir, ama yine tek başına şizofreni değildir.

İşin özüne gelirsek; bu bir eksikliktir, kendinde olmayanları senden başka şeyleri eksilterek orantılamaya çalışmaktır. Bu yine hastalıklı bir ruh halidir ve kişi karşısındakini çok yıpratır. Evlendiğinizdeyse, durum uç boyutlara ulaşır. Evden dışarı çıkartmama, camdan dahi baktırmama vs.

Yüksek lisans asistanlığım sırasında hocama bir kişi gelirdi, ayda bir. Kocasına ailevi şeyleri bahane eder, ailesinden biri yanında olup gelirdi hep. Hem de aynı zaman aralıklarında değil, onun geleceği zaman aralıklarını hocanın sekreteri matematik işlemi çözer gibi ayarlardı ki aynı günlere/dönemlere denk gelmesin, adam işkillenmesin diye. Adam diyorum ama pek adam değildi. Bırakın dışarı çıkmayı, camdan bakmayı adam evin perdelerini bile açtırmıyormuş. Ev karanlık, malum perdeler kapalı. Işıkları dahi yaktırmıyormuş akşam kendisi gelene kadar. Ağlar ağlar giderdi, kaç kutu antidepresan tüketti onu dahi bilmiyorum. Ailesinden yanında gelen kişi de ya halası ya teyzesi olurdu, durumu bilirlerdi ama ailenin erkekleri ilgilenmediğinden bir şey yapamazlardı. Daha sonra nasıl oldu bilmiyorum, bir gün bu adamı kadının ailesinden birisi bir güzel dövmüş. Ama öyle böyle değil hastanelik olana kadar. Sonra mı? ben o hocanın asistanlığı bıraktığım dönemde tam bir melek olduğunu biliyorum. Karısına artık hiçbir şekilde karışmadığı ve elini dahi sürmediğini. Kadın kendisi tek başına gelirdi, gülerek "çıktım, geldim" derdi.

Kısacası, bu tür insanlarla evlilikler arkanda sağlam biri olmadıkça zor, baş edemezsin. Annene, kardeşine ya da çevrendekilere daha yapmayacağım der, arkasını döner yine aynı şeylere başlar. Kimse kusursuz değildir elbette ama, kendinde kusur aramadan kusur bulmaya çalışanlardan her daim uzak durmak gerekir. Ayrıl demiyorum, ancak iyi gözlemle. Baktın gerçekten bu adam iflah olmaz, işi ciddiyete bindirmeden yol ver gitsin.

Kimse senden, canından daha önemli/değerli değil..

Çok çok teşekkür ederim yazdıkların çok yardımcı oldu dediklerin her zaman aklımın bi köşesinde olacak . Kendisinede söyledim gözlemleyeceğimi ilişkinin gidişatı karar verecek geleceğimize. En son tamam sana güvenicem dedi ama hareketleri belirleyecek bu durumuda tekrar teşekkürler :54:

Back
X