Kafayı yemek üzereyim

Mesafe her zaman iyidir, herkes yerini, haddini bilir. Hata bende mi diye sormana çok kızdım konu sahibi. Kendine değer ver biraz. Kv nin evinde kalıyorsan hizmet hürmet etmek zorunda değilsin, içinden gelir yaparsın o da ikramın olur. Hele beğendirmeye hiç çalışma. Bnde gidince mutfağa girerim hazırla topla kaldır bu kadar. Fazlasını asla yapmam.
Hürmet edileyim sevileyim diye yaklaşınca kıymetin olmuyor kendimden biliyorum. En güzeli mesafe.
Ya ben yapmayayım da demiyorum hep yapmaya çalışıyorum ama yetmiyor. Sonra başlıyor ben gençken öyleydim ben gençken şöyleydim şimdiki gençler salmış kendini falan. Ben annemlerin kayınvalidemlerin zamanı gibi olamam ki. Öyle olan gelin de var mı bilmiyorum.

Ya ben yapmayayım da demiyorum hep yapmaya çalışıyorum ama yetmiyor. Sonra başlıyor ben gençken öyleydim ben gençken şöyleydim şimdiki gençler salmış kendini falan. Ben annemlerin kayınvalidemlerin zamanı gibi olamam ki. Öyle olan gelin de var mı bilmiyorum.
Inanir misin ben yapmaya bile calismiyorum. Ne zaman uyanirsam kahvaltiyi hazirliyorum, uyanamadiysam gorumcem hazirlamis oluyor mesela. Basta annem bana cok kizardi niye boyle yapiyosun yapma sen gelinsin yap hizmetini derdi, simdi keske vakti zamaninda bende senin gibi yapsaydim diyor. Kv ne derse desin kendini yorma. Zaten tayin tasinma isleri zor ben kendimden biliyorum senin stresin sana yetmez mi ? Bir de kv dusunuyorsun.

Vallaha benim kayinvalidem acayip becerikli bir kadın. Elinden gelmeyen birşey yok. Kendisine de söylüyorum onun kadar bende ne tecrübe ne el becerisi var. Ondan öğrenmeye çalışıyorum, ama yaranmaya da çalışmıyorum. Bence sizde kendinizi baskı altına alıp yaranmaya calismayin. Madem herseyi sizden iyi biliyor ve yapıyor göstersin sizede.size laf sokmakla olmuyor böyle işler

Merhaba arkadaşlar misafir olarak kayınvalidemdeyim. Eşim gelene kadar biraz burada biraz annemlerde idare ediyorum. Elimden geldiğince yemek, temizlik vs yapmaya çalışıyorum ama kayınvalidemdeyim beğenmiyor. Daha fazlasını istiyor. O gençken neler neler yaparmış ne yemekler ne temizlikler onları anlatıyor bana. Siz nasıl davranıyorsunuz acaba? Hata ben de mi? Kendimi değersiz görmeye başladım artık.
Beğenmiyosa kendisi yapsın 😒 kayınvaldem 50li yaşlarında. Haftada bir giderim çay yada kahve yaparım kaldırır evime gelirim. Gezmeye giderken en önde giden evinin işinide yapar. Ha bu arada hamileyken ev taşıdım lohusa oldum yalandan arayıp bişey lazım mı demedi.

Merhaba arkadaşlar misafir olarak kayınvalidemdeyim. Eşim gelene kadar biraz burada biraz annemlerde idare ediyorum. Elimden geldiğince yemek, temizlik vs yapmaya çalışıyorum ama kayınvalidemdeyim beğenmiyor. Daha fazlasını istiyor. O gençken neler neler yaparmış ne yemekler ne temizlikler onları anlatıyor bana. Siz nasıl davranıyorsunuz acaba? Hata ben de mi? Kendimi değersiz görmeye başladım artık.

Kv seni gaza getirip derin temizliği falan aradan çıkarmaya çalışıyor sanırım, sakin ol derin nefes al ve daha fazla iş yapma
Naçizane tavsiyem de annende kal

Inanir misin ben yapmaya bile calismiyorum. Ne zaman uyanirsam kahvaltiyi hazirliyorum, uyanamadiysam gorumcem hazirlamis oluyor mesela. Basta annem bana cok kizardi niye boyle yapiyosun yapma sen gelinsin yap hizmetini derdi, simdi keske vakti zamaninda bende senin gibi yapsaydim diyor. Kv ne derse desin kendini yorma. Zaten tayin tasinma isleri zor ben kendimden biliyorum senin stresin sana yetmez mi ? Bir de kv dusunuyorsun.
Ah canım kımseye anlatamıyorsun içime atmaktan midemde sancılarla uyanıyorum artık başıma ağrılar giriyor

Vallaha benim kayinvalidem acayip becerikli bir kadın. Elinden gelmeyen birşey yok. Kendisine de söylüyorum onun kadar bende ne tecrübe ne el becerisi var. Ondan öğrenmeye çalışıyorum, ama yaranmaya da çalışmıyorum. Bence sizde kendinizi baskı altına alıp yaranmaya calismayin. Madem herseyi sizden iyi biliyor ve yapıyor göstersin sizede.size laf sokmakla olmuyor böyle işler
Ben de onu anlamıyorum. Kaç yaşında kadın beni zannediyor onunla bir aynı olayım aynı şeyleri yapayım

Ben de onu anlamıyorum. Kaç yaşında kadın beni zannediyor onunla bir aynı olayım aynı şeyleri yapayım

Aynen öyle. Ben mesela 16 yaşımda okulun yanında çalışmaya başladım. Babam erken vefat etti. Geçim derdi okul şu bu derken bir cok şeye zaman bile bulmadim. Bende mesela daha güzel yemek yabalimek isterdim deniyorum da,ama elden geldigi kadar artık. Biri bana "sen şunu bunu yapamıyorsun" dese. "evet yapamıyorum." diyorum. Allahin bildiğini kuldan niye saklıyim. Biri kendi egosunun açtığı börekle tatmin edebiliyorsa ne mutlu. :)

Kendi halimde bi insanim benimle bile kotu olmayi becerrtti gorumce kisisi anasini babasinida sorsam napti bu kiz desen esim aradiginda onlarla konusmamam ama onlarin yaptiklarini saysam burdan koye yol olacak kirici laflar 3 senedir benle ugrasiyor gorumcenin teki allah basina verdikce bana sariyor hala acaba ben kimin kalbink kirip ah aliyorum demez

ben olsam beğenmiyorsan kendin yap derim ki demişligim var zaten

Kendi annem dururken ne isim var kv evinde diyorum.

Bu arada benim de annem hic bir is begenmemesine ragmen hala ona yardim etmeye de devam ediyorum ;) laf soylese de kirilmiyorum,dalgaya vurup guluyorum. Kendi annemin sozu batmiyor yani ama kv olsa sinir olurum bu da bir gercek

Neler neler yaparmış nasıl nasıl temizlikler bilirmiş göstersin sana da bizde öğrenelim herkesin bi tarzı var beğenmiyorsa istediği neyse yada siz tecrübesizseniz uygun bi şekilde bunu gösterip anlatıp eğitebilir evlenmeden önce yumurta kıramazdım herşeyi eşim ve kayınvalideden öğrendim..rahat ol kesin senin kadar becerikli değildir kendini övenlerin nasıl olduğunu biliriz...tıınnnn deee

Yazlikta kayinvalidemde misafirim. Yemeği o yapar ben sadece sofra kurarım. Kendi esyami toplarim gerisine karismam. Ben misafirim cunku burasi onun evi duzeni.

Seninki gibilere yaranilmaz. Beğenmediğini dile getirdiği anda bırak herseyi aman yapsam da begenmiyorsun bos yere kendimi yormayayim uzanayim biraz de.

Söyledikleri bir kulağından girsin diğerinden çıksın. Hiç de kendini beğendirmek için paralama. Geçici bir süreliğine ordaymışsın zaten. Hoş ben eşin olmadan kalma sebebini de anlamadım ya.

Kayınvaliden de seni hiç beğenmedi herhalde bir takdir etmeyi bilmiyorsun diye terslerdim

Bakın en güzelini ben yapıyorum kv beni arıyor telefonu açmıyorum 😁
Artık açasım gelmiyor 😒

Yaptıkça fazlasını bekliyorlar. Bazı insanların kafasında gelin demek hizmetçi demek 7/24. Kaldı mı günümüzde artık el pençe divan duran gelinler. İyiki de kalmadı:) Bu ne yaa. İster yapın ister yatın. Kv konuşsun dursun. Yaptığını beğenip teşekkür edeceğine ettiği laflara bak. Benim adım hıdır elimden gelen budur bitti gitti. Eşinizden ayrısınız birde. Size destek olacağına laf etmesi de hiç hoş değil. Allah kavuştursun .

Back
X