Arkadaşım, herkes seni acayip gaza getiriyor burda, "yok terbiyesizkaynanan yok yüzüne bakma yok slm verme "filan diye. Ama bu eşinin annesi, kayınvaliden. Maalesef gerçek hayatta olaylar görüşme etme diyecek kadar basit olmuyor, gelişmiyor. Bence eğer bir kez daha şahit olursan bu tarz bir olaya açık açık kaynvalidenle konuş. Örtüleri almıştın, buzdolabımdan almıştın, hayırdır anne neden sormadan alıyosun çekiniyomusun de? Suçlayıcı olma da sor yani. Bir kadın neden oğlunun evinden eşya yürütür,ihtiyacı olmadığı halde. Kıskanıyor mu? olay ne anlamaya çalış. Nitekim bu eşinin annesi, seninde annen. Kendi annen senin evinden eşya alıp alıp gitse, napardın oyle dusun. Onada oyle yaklaş. Ve ona onu sevdiği saydıgını hissettir. Açık ol. Biz kadınlar fitne ararız fesatlık dusunuruz de açık olmayı sevgimizi göstermeyi beceremeyiz. O büyüklük yapmıyorsa o onun ayıbıdır. Sorulacak hesap varsa, ya burada ya ahirette Rabbim sorar. Sen kendine yakışanı yap, Hem Allah rızası için hemde eşinin hatrı için bazı şeyleri görme duyma. Zaten eşinle aran iyiyse, sizin ilişkinize çok müdahale etmiyorsa şu zamanda melek kaynanalardandır o. öyle bil. Kötü olmak çok kolay, herkes kötü olabilir. Hesap sorabilir, maharet iyi olabilmekte. İyi yaklaşabilmekte. Ben böyle yazıyorum da evli değilimdir atıp tutuyorumdur gibi düşünebilirsin. Ama bende üç senelik evliyim, çok olumsuzluklar yaşadım. Ama iyilikle yaklaştım hep, sabrettim. Dua ettim. Nitekim sabrın sonu selamet, şuan meyvelerini topluyorum diyebilirim. Eşine de sakın annesini kötüleme, nitekim annesi. Kayınailenle yaşadığın her olayda ya benimkiler olsaydı napardım diye düşün ve öyle davran. Kızıcaksan da öyle kız, severkende öyle sev. İnan bana sahih olan bu. Zor, ama imkansız değil. Kendine güzel bak güzel kardeşim