Kafayi yememe ramak kala...

İnsanlara rahatsızlığınızı dile getiremiyorsunuz hemde hiç. Eşiniz aşırı pasif ve düşüncesiz bunu da görmüyorsunuz. Tebdil-i mekanda ferahlık var derler ama siz biraz daha sağlam durun. Yoksa daha çok ev değiştirirsiniz. Çocuğu koruyun Eve misafir almayın bunu söylemekten çekinmeyin yahu

Yüzsuzlukte nirvana yapmiş insanlara ne söylenebilir nasil anlatilabilir hala bilmiyorum. Cunku ben elimden geleni yaptigimi dusunuyorum.
Duşa girdim cikmadim olmadi
Kahve cay yapmadim olmadi
Karsilarinda uyukladim olmadi
Korona var sanaldan goruselim dedim olmadi
Sokaga cikma yasagi var gelmeyin dedim olmadi
Erken uyuyorum dedim olmadi
Işim var dedim olmadi
Annemlerdeyim dedim oraya geldiler

Eşimi yeterki ailesine laf soylettirmeyeyim cunku babasindan annesinden cekinir. Cunku ayni yerde calisiyorlar. Bir kavgayla işşiz kalabilir hatta evsiz de kalabilir bence o bizi dusundugunden bisey demedi yorumlarimdada bahsettim. Benim esim malesefki hep ezilen taraf oldu. Onlara hic benzemiyor yuzsuz degildir patavatsiz degildir insanlari kirarsa gece uyuyaamaz. O yuzden tasinmayi kabul etti cunku ailenle konuş yoksa bosanacagim deseydim tamam konuşcam der beni geçiştirirdi

Yüzsuzlukte nirvana yapmiş insanlara ne söylenebilir nasil anlatilabilir hala bilmiyorum. Cunku ben elimden geleni yaptigimi dusunuyorum.
Duşa girdim cikmadim olmadi
Kahve cay yapmadim olmadi
Karsilarinda uyukladim olmadi
Korona var sanaldan goruselim dedim olmadi
Sokaga cikma yasagi var gelmeyin dedim olmadi
Erken uyuyorum dedim olmadi
Işim var dedim olmadi
Annemlerdeyim dedim oraya geldiler
Peki bu insanlar yeni evde huzur verir mi ? Bazen imadan anlamazlar yüzlerine herşeyi söyleyeceksin. Keşke eşin az sağlam dursaydı da sana söylemek düşmeseydi. Ailesi ile sınırı o çizseydi

Peki bu insanlar yeni evde huzur verir mi ? Bazen imadan anlamazlar yüzlerine herşeyi söyleyeceksin. Keşke eşin az sağlam dursaydı da sana söylemek düşmeseydi. Ailesi ile sınırı o çizseydi

Bazi insanlari degistiremezsiniz. Bazi insanlar ne soylerseniz soyleyin aynilardir. Her zaman vicdaninin sesini dinlerler. Yapamiyor diye ona kizamam ki. Evet cok pasif olarak gorebilirsiniz burdan. Ya da ailesini beni düsünmedigini. Ama bu konuda neden ustune gidemedigimi anlatmam sayfalar alabilir. Cunku o çok iyi bir baba ve eş. Evet belki sureci iyi yönetemiyor ama çabaliyor. Yanlis yerde cabaliyor ama ben o cabasini gorebiliyorum. Yeri gelir kendi ihtiyaclarini almaz bizimkini karsilar. Yani burdan anlatmakla olmuyor bazi seyler. Esime karsi asla nankorluk yapmak istemiyorum.

Eşimi yeterki ailesine laf soylettirmeyeyim cunku babasindan annesinden cekinir. Cunku ayni yerde calisiyorlar. Bir kavgayla işşiz kalabilir hatta evsiz de kalabilir bence o bizi dusundugunden bisey demedi yorumlarimdada bahsettim. Benim esim malesefki hep ezilen taraf oldu. Onlara hic benzemiyor yuzsuz degildir patavatsiz degildir insanlari kirarsa gece uyuyaamaz. O yuzden tasinmayi kabul etti cunku ailenle konuş yoksa bosanacagim deseydim tamam konuşcam der beni geçiştirirdi
Eşinize bu kadar güzelleme yapmayın. Herşeyin bir yolu yordamı var. Aile hayatının sınırını çizmek her bireyin hakkı bunu yapamamak da iyi niyet kalp kıramamak vs değil bildiğiniz pasiflik üzülerek söylüyorum. Bize ekmeği veren ana babamız da olsa başımıza da vuracak diye birşey yok. Eşiniz hep ezilen taraf ama sizi de ezdirip kaderine ortak ediyor.
Bazi insanlari degistiremezsiniz. Bazi insanlar ne soylerseniz soyleyin aynilardir. Her zaman vicdaninin sesini dinlerler. Yapamiyor diye ona kizamam ki. Evet cok pasif olarak gorebilirsiniz burdan. Ya da ailesini beni düsünmedigini. Ama bu konuda neden ustune gidemedigimi anlatmam sayfalar alabilir. Cunku o çok iyi bir baba ve eş. Evet belki sureci iyi yönetemiyor ama çabaliyor. Yanlis yerde cabaliyor ama ben o cabasini gorebiliyorum. Yeri gelir kendi ihtiyaclarini almaz bizimkini karsilar. Yani burdan anlatmakla olmuyor bazi seyler. Esime karsi asla nankorluk yapmak istemiyorum.
Eşiniz iyi bir baba iyi bir eş olabilir sizin gözünüzde ama süreci iyi yönetememesi zaten bunun aksini söylüyor. Eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilir Eve mutfağa herşeyi alabilir çocuğunu sevebilir ama bunlar sadece yeterli olmaz ki. Ve eşinizin pasifliği aşikar yine de bunu da görmüyor size öyle gelebilir diyorsunuz. Yapamıyor diye kızamam diyorsunuz kime kızacaksınız veya kimle muhatap okacaksınız bu durumda ? Bu adam ailesine konuşamıyor diye ömür boyu siz hep birşeylere maruz kalacaksınız. Ve ben burda öyle hikayeler okuyorum ki kuru ekmek yesem de katlanmasama dönüyor işin sonu. İşsizlik aşsızlık korkutmasın rızkı allah veriyor eşinizin ailesi değil. Bir olur çalışır herşeyin üstesinden gelirsiniz. 3 yıla işin içinden çıkılmaz bir hal alırsa o gün dersiniz bu adam ailesini kırmayayım vicdanım var diye diye beni helak etti diye.

Eşinize bu kadar güzelleme yapmayın. Herşeyin bir yolu yordamı var. Aile hayatının sınırını çizmek her bireyin hakkı bunu yapamamak da iyi niyet kalp kıramamak vs değil bildiğiniz pasiflik üzülerek söylüyorum. Bize ekmeği veren ana babamız da olsa başımıza da vuracak diye birşey yok. Eşiniz hep ezilen taraf ama sizi de ezdirip kaderine ortak ediyor.

Eşiniz iyi bir baba iyi bir eş olabilir sizin gözünüzde ama süreci iyi yönetememesi zaten bunun aksini söylüyor. Eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilir Eve mutfağa herşeyi alabilir çocuğunu sevebilir ama bunlar sadece yeterli olmaz ki. Ve eşinizin pasifliği aşikar yine de bunu da görmüyor size öyle gelebilir diyorsunuz. Yapamıyor diye kızamam diyorsunuz kime kızacaksınız veya kimle muhatap okacaksınız bu durumda ? Bu adam ailesine konuşamıyor diye ömür boyu siz hep birşeylere maruz kalacaksınız. Ve ben burda öyle hikayeler okuyorum ki kuru ekmek yesem de katlanmasama dönüyor işin sonu. İşsizlik aşsızlık korkutmasın rızkı allah veriyor eşinizin ailesi değil. Bir olur çalışır herşeyin üstesinden gelirsiniz. 3 yıla işin içinden çıkılmaz bir hal alırsa o gün dersiniz bu adam ailesini kırmayayım vicdanım var diye diye beni helak etti diye.

Haklosiniz ama ben dogum yapmadan once boyle degildi. Lohusaligimda oldu ne olduysa. Yoksa oncesinde kv ile aram iyiydi. Sanki biz cocuktan sonra evli degilmişiz ozel hayatimiz olamazmiş gibi davrandilar. Cat kapi gelmeler gecelere kadar gitmemeler. Birde korona olunca gecici bir surec sandik. Korona bitecek ben oglumla ve esimle gezecektim onlarda gelemeyecekti. Sonradan ayaklari kesilecekti. Ama korona bitmiyor ve bitmeyecek. Biz surekli koronadan oturu evde olunca onlarda geldilerde geldiler.

Burda aynı sokakta oturan kv ler kalmaya geldiğini okuduk. Siz taşınıyorsunuz diye gidip-gelme sıklığı belki azalır evet ama süre kesinlikle uzayabilir buna hazır olun. Geldiklerinde bu gece kalacağız veya 1-2 gün kalırız diye düşünebilirler. Öyle bir izlenim bıraktılar bende. Zor işler. Allah yardımcınız olsun.

Basit bir çözüm kayınvalidenizin evinde oturmayın kira da vermiyormussunuz ayrıca anladığım kadarıyla eşiniz onların iş yerinde çalışıyor. Oturuyorsanız da mecburen çekeceksiniz :( arkanızdan hem benim evimde oturuyor hem de
gelmemizi istemiyor diyecektir zira anlayışlı insanlar değiller. Ayrıca şöyle bir problem de var eşiniz bireysel bir hayat kuramamış ki... İşi ailesinin işi, evi onların evi... En azından bu süreçte eşiniz ile Bağımsız bir yaşam elde etmek için para biriktirin yoksa hayat boyu çekersiniz. Haksız olduğunuz taraf da bence altın mevzusu. Aile zaten size kalacak yer vermiş, iş de vermiş (ki şunu kabullenelim kimse vermek zorunda değil) altın beklemek bence biraz saçma belli ki sizi gaza getirmek istemiş.

Son düzenleme:
Yani benim eltimede dugunde bana takilandan fazla takildi hatta onun artiklarida bana dustu diyebilirim
Bide daha alacagida varmis soz vermisler yapicaz diye
Bunun lafini bana yaptiginda sinirlerim tavan yapiyo bize neler neler vadedildi ve hic ama hic bisey yapilmadi bunu biliyor ve israrla istiyorum demisti
Bende esime anlattim ona altin takilirsa bi daha ananin babanin yuzune bakmam diye :KK12:
Herseyin fazlasi onlara yapildi esyadada borc odemektede dolaplarindada
Tabi bize zirnik yok herseyimizi kendimiz aldigimiz icin siz gecinemiyorsunuz ustunuze basiniza bakamiyorsunuz oluyor
Mesela cocuklarina kiyafet almadilar hep geldi milletin eskisi yenisi
Bizim kimse olmayinca hep aldik aldik aldik
Gecen bununda lafini yapti cocuga bisey almadim bu sene hersey vardi diye
Ay yok valla bizim paralar hep kiyafete gidiyo dedim corap dahi alsak kendimiz aliyoruz dedim
Ne demek istedigimi anlamamistir ama neyse

Yani benim eltimede dugunde bana takilandan fazla takildi hatta onun artiklarida bana dustu diyebilirim
Bide daha alacagida varmis soz vermisler yapicaz diye
Bunun lafini bana yaptiginda sinirlerim tavan yapiyo bize neler neler vadedildi ve hic ama hic bisey yapilmadi bunu biliyor ve israrla istiyorum demisti
Bende esime anlattim ona altin takilirsa bi daha ananin babanin yuzune bakmam diye :KK12:
Herseyin fazlasi onlara yapildi esyadada borc odemektede dolaplarindada
Tabi bize zirnik yok herseyimizi kendimiz aldigimiz icin siz gecinemiyorsunuz ustunuze basiniza bakamiyorsunuz oluyor
Mesela cocuklarina kiyafet almadilar hep geldi milletin eskisi yenisi
Bizim kimse olmayinca hep aldik aldik aldik
Gecen bununda lafini yapti cocuga bisey almadim bu sene hersey vardi diye
Ay yok valla bizim paralar hep kiyafete gidiyo dedim corap dahi alsak kendimiz aliyoruz dedim
Ne demek istedigimi anlamamistir ama neyse

Her ailede var boylesi bir tarafa daha çok düsülüyo sorsan eşit severler , eşit davranirlar yok oyle bisey

Onlar geldiklerinde çocuğu uyutucam, ben de uyuycam diye odanıza gidip kapıyı kitleseniz? Her geldiklerinde böyle yapsaniz belki bebeği göremeyince gelmezler ne bileyim

1 ay sonra tekrar merhaba. Bu olaylardan kisa bir sure sonra annemlere gittim oraya da geldiler toplaşıp bende eşimle konuştum evden cikmak istedigimi soyledim nasil cikicaz dedi ben kisacam bazi şeylerden dedim. Tamam agustosta tasiniriz dedi. Ben annemlerle konusurum gelmezler artik dedi. Tabi ki konuşamadi yine gelmeler devam etti gece 2 ye kadar oturuyorlar birde. Bu surecte kaynvalidem oglumu kucagimdan cekistirip almalarada başlayinca ve kullanilmalarima ragmen gorumcem dugun zamanimda gelenler sende kalacak deyince ( temmuzda dugunu vardi gun alindi salon tutuldu 5-6 kisi sehir disindan gelecek ) bende hemen cikmaya karar verdim ev buldum eşimi zorla ikna ettim
Kvye actik konuyu asiri bozuldu bana da muhtemelen kinlendi ama yapacak bisey yok lohusalikta yaptigi seyleri unutamiyorum aşiri zoruma gidiyor. Ya eşimden boşancam ya taşnacaktim. Evet taşinma ve kira işi beni cok zorlayacak ama ustesinden gelirim degilmi kizlar iyi seyler duymaya ihtiyacim var tekrar konu acmak istemedim
Ayy fenalık geldi bana okudukça. Benim kv kpde böylelerdi. İki sokak ötemde oturuyorlardı yeni evliyim neymiş yalnız kalmasınmış gelin eşim işe gider gitmez damlıyorlardı akşama kadar oturup uyuyordu kv. Zamanla daraldım ama yeni gelinim hemen arızaya bağlayamıyosun. Bende geldiğinde hiç konuşmamaya surat asmaya başladım sonraları açmadım kapıyı zile bastı bastı gitti sonra tlfda aaa öyle mi uyuyordum duştaydım dışarı çıkmıştım işim vardı gibi bahaneler sundum kötü olmamak için zamanla anladılar önce azaldı sonra kesildi gelmeleri en iyi yöntem bu sanırım. Ama seninkiler çekilecek dert değil yumuşak yüzlü olmayı bırakıp gerekirse bunaldığını kendine zaman ayırmaya ihtiyacın olduğunu anlatmalısın. Sen taşınsan bunlar yatıya kalmak isterler emin ol

Belki özel olarak söylemiştir kayınvalide ve kayınpedere bana altın takın diye çünkü yüzsüz bir tipe benziyor.Kendine zorla birşeyler ısmarlatan bir arkadaşım vardı ordan biliyorum çok yüzsüz kadınlar var.

Hayir kv bana sordu ne alalim diye bende tam altin alalim dedim eltim dogum yaptigindada gidip aldik zaten benim oglanin altin parasini eltime vermis. 1 hafta once eltim soyledi.

Back
X