Doğuma Hazırlık kafayı yicem. sezeryan istemiyorum. sezeryan olanlar tavsiye lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

eyican78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
56
1
46
Ankara
ya kızlar 38 haftalık hamileyim. hep normal istedim. doktor illa sezeryan diyo. bebek biraz yukarıdaymış, kafa çevresi biraz büyükmüş, zorlanırsın diyor. bu saatten sonra başka doktoramı gideyim. çok büyük problem olmazsa hep normalden yanayım ne yapcam . bebek ne zaman isterse o zaman gelsinn diyorum ama. bebek daha sonra inmezmi. kilosu şu anda 3.850. moralim çok bozuk.

cok zor bir karar haklısın ... bende hep normal dogum olsun istedim 41 hafta bekledim ama bebişim gelmeyince daha fazla risk almamak için sezeryan oldum..
artık doktorlar malesef daha bir sezeryan yanlısı oldular işin kolayına kacıyorlar sen için rahat olsun diye bir baska doktorla daha görüş bence.. ama gercekten böyle bir durum söz konusu ise ne kendini nede bebişini strese sokma. sezeryanda cok korkulacak birşey degılmiş:) 1 haftada ben topladım kendimi hiç yatmadım.. cok zor olmadı..sanada saglıklı kolay bir dogum diliyorum

bence başka bir doktorla daha görüş.o da öyle söylerse için rahat eder.
ama başka doktora gitmeyyip de sezeryan olursan hayatın boyunca dersin ki acaba normal doğum yapabilir miydim??

Son düzenleme:
canım benim ben 2.5 sene önce iyi bir özel hastanede epidural sezeryan oldum.dr um baştan beri iri bebek deyip durdu kafası büyük vs diye.normal doğum diye bekliyorduk bigün sancılarım vardı rahatsız edici birazcık drum hemen suni sancı verip başlatalım dedi günüm de gelmişti hadi bakalım dedik sancılar bişe yaramayınca hemen sezeryana atladı.biraz daha bekletebilirdi.bizimde basiretimizmi bağlandı nedir.neyse bebişim dr un dediği gibi 4.5 kilo doğmadıi3.450 gr doğdu.diyeceğim şu ki başka bir hastanede başka bir dr a daha git.yoksa aklında sorular kalır.ben hala kendime sorarım az daha sabretseydim diye.ama şu da var ki dr um mükemmel bir iş çıkardı.sonradan kontrollerim için başka iki dr a gittim ikiside bu sezeryanı kim yaptı süper olmuş dedi.epidurali de kim icat ettiyse Allah ondan razı olsun.ben hiçbirşey anlamadım.bir hafta olmadan hayatıma geri döndüm.hatta doğum yaptığım gün akşam yaprak dökümünü seyrettim o kadar yani....

oğlumu sezeryanla dünyaya getirdim.hiçbir problem yaşamadım hemen ayağa kalktım çocuğuma baktım.sezeryan korkulacak birşey değil.şimdi 2. bebeğim de sezeryanla dünyaya gelicek.

Normal doğum yanlısı doktor bulup ona durumunu anlat bakalım ne diyecek? Ben de kaç dr değiştirdim, bana da çatı muayenesi olamadığım için normal doğuramayacağımı söyleyip kızmıştı önceki dr, ben de normal doğumu çok zorlayan başka bir dr a geçtim, normali denemek istiyorum, bence sen de dr değiştirip normali denemelisin.

bence de başka bir dr la daha görüş.ama benim oğlum da 4000 gr gibi doğar demişti 41.haftadaydık.ama çok yukarıdaydı hala.suni sancı verildi.açılmam olmadı.ben de sezaryana dönmeyi kabul ettim.ve oğlum 4500 gr doğdu....iyiki sezaryana almışım seni dedi.sezaryan hünerli bir dr elinde olursa iyi geçiyor ama acemiler einde sonrası iyi olmuyor.ona dikkat etmek lazım.normal şansını başka dr unda görüşünü alarak dene bence.benim çok yukarıdaydı sezaryanda bile baya ittiler aşağı inmesi için.acı fln duymadım ama uğraştılar yani çıkarırken.spinal anestezi olmuştum.operasyon esnasında hiç bişi duymadım

cm bende normal doğum istiyordum ısrarla ama benim bebeğim içinde iri ve kafası büyük dedi doktor. ayın 25inde hareket etmediği için doktora gittim o da muayene etti kafasının hala inmediğini iri olduğu içinde normal doğumun zor olacağını söyledi. istersek bekleyebileceğimizi ama hareketlerinin azalmasının bu haftalarda en önemli konu olduğunu söyledi ve sezeryan teklif etti. bizde nasıl oldu bilmiyorum kabul ettik :)saat 2de doktordaydık 3buçukta ameliyathanedeydim... spinal sezeyan oldum ve çok memnun kaldım iyiki böyle olmuş diyorum bir tek ameliyat gecesi yattım sonra hiç yatmadım ayaktayım dolaşıyorum çok şükür..herşeyin hakkında hayırlısı olsun sezeryan olursanda spinali tercih et derim tek sıkıntısı olabilecek baş ağrısı.. onun içinde doğum sonrası hiç başını oynatmazsan kafeinli şeyler içersen(aneztezi doktorumun tavsiyesi) baş ağrısı olmazmış bende öyle yaptım ve çok şükür baş ağrısı yaşamadım..allah yardımcın olsun

canım illa ki normal doğumdan yanaysan kesinlikle başka doktora git derim 2 sene önce aynı sıkıntıyı bizzat biz annemde yaşadık annemin tam günü gelmediği halde sizin haftnız doldu almazsak bebek şöyle olur böyle olur diyerek korkuttu bizi iyice panikletti neyse gün aldık ama annemin içi rahat değildi kadın kafayı yicekti acayip strese girmişti anneme dedim ki anne dedim bi doktora daha gidelim dedim eğer o da gününün geçtiğini,bebeeğe bi zarar gelebileceğini söylerse dedim yapcak bişey yok tıpış tıpış sezerryan olcaksın:))neyse hemen başka bi hastaneden randevu aldım oraya gtürdüm doktor demesin mi sizn gününüze daha 15 gün var bebektede hiç bi sorun yok maşallah dedi biz de 15 gün daha bekledik ve de normal bi doğum gerçekleşti.doktorun çok önemli güvenilir olmalı hiç bi sakıncası yok senin için git görün başka dr.a en azından içinde rahat eder doğuma da stresli girmemiş olursun

cnmallah yardımcın olsun ilk basta doktorlar tahmni kilo söylüyolar benmkide 3750 demişti 3kilo dogduki benm karnım cok kğcğktğ belliydi okadar olmadıgı neyse 3800den sonrasnı sezeeryan yapıyolar ama bebek yukardaysa bu satten sonra inmez bende normal dogum dedim durdum ama kızım istemedi herlade 40haftalık olduk sancı bile yoktu bide bende rahmde dalık vardı bihafta daha bekleyelm yine sancın gelmezse suni sancı veririz dedi ama kızımn kalp atısları yavasladıgı için mecbur sezeryan oldum korkulcak bisey degil ama alkında kalmasındansa baska bi doktora daha danıs sonra kararını veririsin allah yardımcın olsun aminnn

senin yerinde olsam doktorumu değiştirirdim; ben oğlumu ters pozisyonda olduğu için son ana kadar bekledim dönmedi; zorunlu sezeryan oldum ama hala içimde bir ses keşke normal olsaydı diyor.
karnımdaki kesiyi gördükçe niye normal olmadı ki diye hala düşünmekten alamıyorum kendimi.
bence sende bebeğini tehlikeye atma ama normal doğurma ihtimalin olup olmadığına tekrar bak..
hakkında hayırlısı canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…