Kafayı yiyeceğim

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.625
16.049
298
Bu dert değil demeyin sakın,çocukla ilgili olabilir ama çok mutsuzum bundan büyük derdim yok şu günlerde...

3 yaşında oğlum var.Normalde iştahlı bir cocuktu ve tuvalet sorunu da yoktu.26 aylıkken tuvalet eğitimi verdik sıkıntılı değildi.

Ne oldu bilmiyorum bir aydır sabah kahvaltısi ile yaşıyor,gün içinde bazen ekmek yiyor elinde,çok nadir iki üç kaşık yemek ya da çorba,bu kadar..zayıfladı resmen.kakasini da tutuyor bir aydır,kendi haline bırakıyoruz olmuyor,zorluyoruz zorla yaptırıyoruz bu sefer de psikolojisi için iyi değil diye geri çekiliyoruz.Tuvalette kaka yapmaktan korkuyormus,kulodunu istiyor tutamayacak kadar olduğunda..
Annem ben işteyken doktora goturdu,bir şurup iki de krem verdi iki kere tuvaletini yaptı zar zor ama yeme içme konusu aynı o aç geziyor ben yiyorum.. Hacettepe den randevu aldım fakat boşanma duruşmamin olduğu güne verdiler iptal etsem olmuyor etmesem olmuyor..
Bu çocuk neden yemiyor geçici bir süreç mi ?
Bu arada geniz eti varmis onunla ilgisi var mı bu iştahsızlıgin.Az önce üç ayrı sevdiği şeyi yaptım üçüne de bakior ve benim karnım tok diyor yemiyor ekmek tirtikladi en son.Kafayi yemeye az kaldı hanımlar bu durum geçici mi
Ne yapmalıyım

Stresli bir ortamda bulundu mu çocuk? Travma yaratacak bir olay falan?

Ayyyy bu annelerin kanayan yarası çocukların yemek yememesi

Büyük kızım 15 yaşına girecek hala sıkıntılı her gün onu ye bunu ye diye tepesinde bekliyorum

Küçük kızım da hasta olduğu dönemlerde iştahsız olur

Düzenli ve iyi beslenmediği için tuvaleti gelmiyor veya kabız oluyor ondan korkup yapmak istemiyordur

Doktorla görüşüp vitamin filan la desteklesen biraz

Tuvalet korkusu varsa önce onu çözseniz.
Gerçekten tuvalet korkusu mu yoksa stres kaynaklı tutma mi onu ayırt etmeniz gerekiyor.
Yeme konusunda siz zorladikca kacacaktir. Kucuk Ödüller vererek yemek yedirmeyi deneyin.
Bu yöntem bizim çocukta çok işe yarardı küçük olan beni çok zorladı.
Eğer çözemezsiniz bir pedagog yardımı alın.

Geniz etiyle çok alakası var benim oğlumunda öyleydi, bir ara hiç bir şey yemedi.Doktora gittik.Yüzde 75 büyüme var dedi ve ameliyat önerdi. Ameliyattan sonra düzene girdi
3 yaş acaba aldırmak için erken midir KKB ye tekrar gideceğim,

En baştan iştahsız olsa alışmış olurdum ama bir ayda huy değişti resmen.Sebebi bağırsakla ilgili mi geniz etiyle mi başka bir şeyle mi anlayamıyorum.

Kendini üzme kilosu ve kan değerleri nasıl?
Benim kızım da gelecek ay 3 yaşına girecek 11 kilo
Kreşte her gün ne yediyse bana yazıyolar
Sabah ekmek öğlen ekmek akşam ekmek yiyor bazı günler.
Mesela aylardır yumurtayı ağzına sürmüyordu bugün sabah yedi çok şaşırdık.
Yediği o kadar sayılı şey var ki.

Doktorun zararsız olduğu için hamilelere ve bebeklere önerdiği bir kabızlık şurubu var onu deneyebilirsin. Dulc... Diye. Doğal içerikli. Her gün suyuna falan karıştır en azından kabız olup başka sorunlar yaşamasın

Teşekkürler önerileriniz için.Cis için gidiyor ama kaka deyince kaçıyor kabız da oluyor sık sık, acı hissetmiş de olabileceğini düşünüyorum

Teşekkürler önerileriniz için.Cis için gidiyor ama kaka deyince kaçıyor kabız da oluyor sık sık, acı hissetmiş de olabileceğini düşünüyorum
Şöyle çok çaktırmadan Anestol falan sürseniz kakadan önce? Sonra yaparken acımayacağı için korkmaz belki tekrar?
Bence iştahsızlık kabızlığa neden olmuştur. Sonra da yaparken acıyınca hep korkmaya başlamış tutmaya çalışıyordur yapınca acıycak diye.

Babasının evinde yatili kalmaya başladi bir ay önce,ondan sonra başladı bu da düşündüğüm ihtimaller arasında
Çocuğun şuan fallik dönem dediğimiz bir dönem içerisinde. Cinsiyet kimliği oluşuyor ve hayatının en hassas dönemi. Bu dönem hayatının tümünü etkiler. Bununla ilgili bir araştırma yapmanı öneririm. Bu dönemin en sakin şekilde geçirilmesini önerir uzmanlar. Çocuklar herşeyi anlamaz ama herşeyi hisseder. Boşanma aşaması onu sarsıyor olabilir. Tek seans da olsa bir psikoloğa çocuğu götürüp dönem hakkında bilgi almanızı öneririm ve boşanma aşamasında çocuğunuza nasıl yaklaşmanız gerektiğini en hasarsız şekilde nasıl atlatılabilceğinizin tüyolarını alırsınız. Şuan çocuğunuzun yatağının değişmesi veya sizden uzak kalması bile travma oluşturmuş olabilir. Erkek çocuklarının annelerine düşkün olduğu bir dönem bu.

O şurubu kullanıyoruz şu an.Kilosu 13 tü ama şu an nedir bilmiyorum,kanına da yakın zamanda hastalandığında bakılmışti olumsuz bir şey soylenmemisti.Haftaya tekrar baktırayim

İki krem verdi doktor onları sürüyorum sabah akşam.Evey böyle de bir döngü var sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…