Kafayı yiyeceğim

Birde kabızlığı varsa ve ya zor kaka yapıyorsa sütü azaltın elma verebilirsiniz

Yememesi ciddi bir sorun degil. Küçük çocuklarda genellikle iştahsızlık olabiliyor. Kendini tutup tuvaletini yapmamasi sıkıntı ama o da geçicidir. Cocuklarin dünyası cok farkli. Korkmuştur kendince wc ile ilgili bir durumdan dolayı.Dediginiz gibi zorlamadan wc sıkıntısını gidereceksiniz.Büyüyene kadar türlü türlü huylariyla karşılaşıyoruz. Bu da bir süreç, sıkmayın caninizi geçer.

Kızımın da geniz eti%50 büyümüş. Doktor daha büyürse ameliyat dedi
Sizin ne kadar büyük?
Hicbir şey söylemedi,uyurken ağzı açık mı oluyor horluyor mu dedi evet dedim,burun spreyi verdi sadece

zaten onun midesi ufacık bu kadar sıkma annelerimiz bizi hic böyle beslemedi valla ne arkamızda gezdirler ne bisey pasa gibi olduk o yuzden sen cocuga sarma bosver yer acıkınca

3.5 yaşında yeğenim var aşırı seçici normalde. Ama bu son zamanlarda sevdiği yiyecekleri de yemiyor. Resmen aç dolaşıyor. Sendrom falan mı ki acaba

En baştan iştahsız olsa alışmış olurdum ama bir ayda huy değişti resmen.Sebebi bağırsakla ilgili mi geniz etiyle mi başka bir şeyle mi anlayamıyorum.
Canım dediklerin olabilir ama çocuklarda zaman zaman iştahta artma ya da azalma olabilir çok ısrar etme yavaş yavaş yemeye başlar

Evet geniz eti ile ilgili olabilir ama bence psikolojik olarak zor bir süreçten geçiyor olabilir.
Ki boşanma davanız varmış bir psikolog ile görüşmeniz en iyi çözüme kavuşturur sizi. Çünkü yeme bozuklukları da, tuvalet alışkanlıkları ile ilgili süreçlerde ileride psikolojilerşnde önemli yer tutuyor insanların.

Dişi çıktığı için yemek istemiyor olabilir. Büyük tuvaletini yapmak istemediği için de yemiyor olabilir. Büyük tuvaleti geldiği zaman nasıl yapmak istiyorsa bırakın öyle yapsın. Yaşı daha küçük erkek çocuklar biraz zor alışıyor bezi bırakmaya. Yemek ve tuvalet konusunda baskı uygulamayın, özgür bırakın. Zamanla alışacak.

Pedagog desteği alın.
Boşanma sürecinde çocukların günü gününü tutmuyor.
Benimki de geçen ilk defa babasında kaldı.
Döndüğü gün çok huysuzdu.
Kim bilir nasıl anlamlandırıyor içinde yavrum.

Bu yaşta çocuklarin yeme redi yaşamasi normal demişti kizimin psikoloğu. Onlar kendine yetecek kadar yiyor. Yemediğine değil, ne yediğine bak demişti.

Ödülde işe yariyor. Tuvalet eğitimindeki gibi stickerlerde fayda eder. Yani her gün büyük takvimin üzerine sticker yapiştirip (eğer yediyse) ve o haftanin sonunda ödül olabilir.

Şu an onları anlamaz gibime geliyor,steckerler her neredeyse bulup getirip ona vermezsem ortalığı yıkar ama yine de bir defa deneyip tepkisini olcebilirim teşekkürler

Hacettepe den randevu aldım fakat boşanma duruşmamin olduğu güne verdiler iptal etsem olmuyor etmesem olmuyor..
Bu çocuk neden yemiyor geçici bir süreç mi ?
Bu arada geniz eti varmis onunla ilgisi var mı bu iştahsızlıgin.
Cevapları kendiniz biliyorsunuz zaten. Stresli çocuk ve sizi kaka ve yemekten vuracağının farkında. Geniz eti de var. Babada da kaldı demişsiniz böyle bir dönemde sizden ayrı yani. Kombo yapmışsınız siz. Elbette geçecek bu süreç ama çocuğa güven vermeniz lazım. Zaten kaka ve yemek konusunu konuşmayı komple bırakın. Bunun sizin için hiç sorun olmadığını düşünsün. Benzer bir dönemden geçtik biz ,doktor süt ve kuruyemiş yemesini sağla demişti. Asla tek kelime etmedik 3 haftada toparladı.3.5 yaşında Kreşe ilk başladığında da bir ay aç kaldı. Anne ben yemeyeceğim dediğinde yeme anneciğim dedim, öğretmeni de tamam yemek istemiyorsan yeme diyordu güzelce. 1 ay sonunda arkadaşlarının tabağından bile çalıyordu. Yumuşak karnınız olduğunu görmesin, çocuklar çok fena bu konuda.

Dün ben dışarıdayken annem kaka yapmasını sağlamış,oğlum da annem de gelsin görsün demiş ,bu durumu taktığımın çok farkında.Evet hiç konusunu geçirmemeyi düşündüm ama unutup konuştum hep, özellikle buna dikkat etmeliyim haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…