Biz yem odun kedi köpek mamaları yapan makinelerini yapan tesislerini kuran firmayız seyahatler çok oluyoranlamadım sektör nedir
anladım,başta siz ordan alışveriş yaparken hem uyarmamış sonrada bilmiyormuş gibi tavır almış kasıtlı yapılmış olabilir.onun bir üstü kim muhatap olabileceğin durumu öyle halletsenizBiz yem odun kedi köpek mamaları yapan makinelerini yapan tesislerini kuran firmayız seyahatler çok oluyor
Onun bir üstü yok maalesef kendisi bizzat üst son nokta yani ..anladım,başta siz ordan alışveriş yaparken hem uyarmamış sonrada bilmiyormuş gibi tavır almış kasıtlı yapılmış olabilir.onun bir üstü kim muhatap olabileceğin durumu öyle halletseniz
Finansla görüştünüz mü konuyu. Corporate ne olduğunu bilmediğimden yorum da yapamıyorum. Finans, acente ve siz oturun toplantı yapın. Bizim işinizi yapmanızı size söylememiz mi gerekiyor nasıl çözeceksiniz bunu deyin. Ödemeyle alakalı bir konuysa farklı alternatifler sunun, gelecek sene için indirim ücretsiz bilet alternatifleri vs ile anlaşınKızlar selam
Yöneticim biraz ters egolu biri neyse çalışmam gerektiği için idare ediyorum . Ben bu ilçeye taşınalı 1 yıl oldu yani istanbuldan geldim (İstanbul’da doğup büyüdüm ) şirkete başladım.11ay oldu daha önce hangi acente ile çalışıyorsa şirket devam ettim ( uçak otel vs için) .hangisi uygun veriyorsa ondan aldım ,bi ara neden hep bu acenteden alıyorsun demişti bende daha uygun pazarlık yapabiliyorum dedim.alla alla dedim ,bir sorun mu var dedim.hayır dedi, merak ettim .tamam eywallah dedim geçtim.şimdide acente Thy ile ilgili corporate diye bir şey onu işlememiş işe ilk girdiğimde yöneticimin böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. öğrendikten sonra hep yapmaya başladım bnu da ona söyledim.şimdide acente bunu işlememiş acenteye diyorum ki siz bunu daha önce işliyor muydunuz evet diyor ama madem biliyorsunuz neden işlemediniz siz söylemediniz diyor ben bilmediğimden söylemedim ama biz seni bizim acentemizsin ve kayıtlısın Thy ye biliyorsun . Yöneticimde bnu nasıl çözersen çöz %50 hata senin diyor yahu dedim ben bilmiyordum başta öğrendikten sonra yapmaya başladım acente yapmamış brn bilmem bundan sonra ödemeleri sana yönlendiririm dedi .yahu dedim yok öyle yok böyle acente ile konuş kimi tanıyorsan fln ödemeler derken ben mi ödeyeceğim iki firmayı mahkemelik edersin diyor yahu olacaksak olalım . Sürekli bi ima var sürekli .. sanki ben acente ile anlaşmışım gibi ya dedim cidden ben sizi anlamıyorum bakın dedim ben istanbuldan geldim bu senin acenten diyor hayır dedim ben geldiğimde firma bununla çalışıyordu dedim . Ben istanbuldan geldim kimseyi tanımam etmem buraya geldiğimde öğrendim acenteleri önce bu konuda bi anlaşalım .. nasıl çözersen çöz dedi sonra iyi dedim çıktım . Corporate geçmişe dönük işlenmiyor oda biliyor takmış kafayı bi ton fırça attı ya.. ya cidden ne yapacağımı bilmiyorum. Acenteyi taktığından beri acente ile alışveriş yapmıyorum .. acente ödeme ile ilgili seni aramıyor mu diyor hayır neden arayacak ki dedim finansı arıyordur herhlde dedim . Hmm diyor .. ne yapacağımı bilmiyorum
Kızlar selam
Sizden destek demeyeyim de akıl fikir ne biliyim işte yardım almaya geldim.
Çoğunuz biliyor ben bu şirkette memnun değilim yöneticimden dolayı hakaret vs bi ara çıkartılıyordum bana haber vermediler ben fark ettim istifa ettim iş yanlış anlaşmaya döndü kaldım. Neyse hatamı anlatayım ben : ben vize otel uçak işlemlerine bakıyorum . Fuara gitmesi gereken kişilerden birinde değişiklik oldu bende oteli kestirmemiştim opsiyonu vardı. Bayramda o telaşla isim değişikliği yapmak istedim otel kabul etmedi 13bine keseceğim oteli baştan rezervasyon ile 18bine kestirdim ama bnu kimseye söylemedim . Patron aylar sonra faturaları kontrol ediyor . Eşimde boşver kovulma bahanen olur diyor boşvereyim diyorum ama içten içe korkuyor takıyorum galiba . Zaten çıkmak istiyordum eşimde çalış bakana kadar zaten sorar sende söylersin direk kovar dedi. İyi de dedim daha kötü ne diyeceğim haberiniz var mıydı herkesin 13bin bi tek şu kişinin 18bin neden böyle diyecek ne cvp vereceğim yoo direk yanlışlık yapmışım sonradan farkettim diyeceksin dedi yada size söyledim diyeceksin dedi o da bağırır kovar zaten dedi bırak aradaki farkı kessin isterse dedi.( eşim böyle bi adam değil patrona kıl bana yaptıklarından dolayı ondan hakaret aşağılama hepsi var borcumuz var ondan çalışıyorum ) sizce ne yapayım ?
Ben işleri burada ki teklif uzmanından aldım ben gelene kadar o bakmış geçici o da bilmiyormuş . Bende onu söylüyorum ama anlamıyor bana atıyor suçu . Eşimle konuştum bunlar acentenin işleri o ilk defa yapmıyordur sizin işleri her şeyden önce sorması gerekirdi dedi . Yani dava edeceksen et ne diyim bana neden soruyor anlamıyorum et desem edecek etme desem etmeyecekSiz isi kimden devraldiniz? Bunlari size ogretmesi gereken ve ogretmeyen kisiye yonlendirin siz de. Sirketin kimle calistigini siz nereden bileceksiniz ilk basladiginizda
Acente topu bana atıyor siz söylemediniz diyor kime kesileceğini bende acenteye diyorum ki yahu bnu sen işliyorsun zaten bu senin işin neden sormadın diyorum mesela şuan farklı bir acente ile çalışıyorum kadının ilk sorduğu corporate olacak dimi she Hnm dedi evet dedim . Acente suçu kendinde bulmadığı için yardımcı da olmuyorFinansla görüştünüz mü konuyu. Corporate ne olduğunu bilmediğimden yorum da yapamıyorum. Finans, acente ve siz oturun toplantı yapın. Bizim işinizi yapmanızı size söylememiz mi gerekiyor nasıl çözeceksiniz bunu deyin. Ödemeyle alakalı bir konuysa farklı alternatifler sunun, gelecek sene için indirim ücretsiz bilet alternatifleri vs ile anlaşın
Maddi zarar yok ki anlamadım o sorun çözüldü . Şuan maddi zarar diye bir şey yok konu çok bambaşka neyse şuan laf anlatamayacağım size haklısınızKonularinizi hatirliyorum. Sorun yoneticinizde degil diye defalarca yazildi.
Ee yoneticiniz de bir yere kadar maddi zararlari tolere eder.
Kolay gelsin.
Maddi zarar yok ki anlamadım o sorun çözüldü . Şuan maddi zarar diye bir şey yok konu çok bambaşka neyse şuan laf anlatamayacağım size haklısınız
Ben işleri burada ki teklif uzmanından aldım ben gelene kadar o bakmış geçici o da bilmiyormuş . Bende onu söylüyorum ama anlamıyor bana atıyor suçu . Eşimle konuştum bunlar acentenin işleri o ilk defa yapmıyordur sizin işleri her şeyden önce sorması gerekirdi dedi . Yani dava edeceksen et ne diyim bana neden soruyor anlamıyorum et desem edecek etme desem etmeyecek
Finansla görüştünüz mü konuyu. Corporate ne olduğunu bilmediğimden yorum da yapamıyorum.
Tamam biliyorum eee bunun benimle ne alakası var onu anlamadım acente ben değilim ki uçak biletlerini alanda ben değilim haberim olmayan bir şeyde suçlanma kısmı nedir anlamadım . Acente işini yapmadığı halde sonuçta ben nereden bilebilirim öğrendikten sonra söylemeye başladım söylediklerimde işlenmemişYoo gayet de maddi zarar. Corporate dediginiz her ucak bileti aldiginizda indirimli almanizi, seyahatlerde extra bagaj icin ilave ucret vermemenizi, loungelardan ucretsiz yararlanmanizi, arac kiralarken, konaklamalarinizda vb bir suru indirimli fiyatlardan yararlanmaniza hak taniyan ayricalikli bir sistem.
Ucak biletini her defasinda pahaliya almak, bagaj asiminda ilave ucret vermek, loungelardan yararlanamamak vb hepsi maddi zarardir. Ustelik bunlar vakitlice yapilmadigi icin suresi gectiginden bir ust sinifa atlamaniza engeldir. Bu da zaten avantajli olan hizmetinize ilave ayricalik alip statu yukseltmeye engeldir.
Başka acenteye sordum ben corporate işlemesi nasıl oluyor diye . Eğer acente firma Thy anlaşmasında var ise mesela siz biz Thy anlaşmalı diyor bende sizin üyenizim dedi acente bilet alırken karşıma otomatik çıkıyor tıklıyorum sadece işleniyor kodu yazdıktan sonra çıkar neden sordunuz dedi kbakmayın bilmiyordum bi yerde okudum da dedi merak ettim bu sizinle alakası yok bu acentenin işi dedi kız acenteler bilir dedi ..Ben katılıyorum, şirketten biri arıyorsa acente zaten o şirketin kurumsal hesabı olduğunu biliyordur yani ona göre kurumsal fatura keserler, ondan fiyat yaparlar. Nerden aradığını söyleyince ekrana basınca zaten kruumsal müşteri olduğun çıkıyor. Bana acente gerizekalı gibi geldi.
Yönetici de hiç yapıcı değil, yeni başlamışsınız, acente malca davranmış. Yönetici ağır saçmalamış, ne demek maddi zararı git öde, böyle yanlış anlaşılmalar her zaman oluyor oturur acenteyle dert neyse çözümlersiniz olur biter. Böyle tavırdaki bir insanlar nasıl çalışılır ki, bence başka iş bakın umarım başka iş olanakları vardır.
Tamam biliyorum eee bunun benimle ne alakası var onu anlamadım acente ben değilim ki uçak biletlerini alanda ben değilim haberim olmayan bir şeyde suçlanma kısmı nedir anlamadım . Acente işini yapmadığı halde sonuçta ben nereden bilebilirim öğrendikten sonra söylemeye başladım söylediklerimde işlenmemiş
ben vize otel uçak işlemlerine bakıyorum .
Yanlış ..Oncelikle daha once yazdiginiz gorevlerinizi suraya ilistireyim.
Sizin isiniz degilse ogrendikten sonra niye isletiyorsunuz? Birakin kimin isiyse o yapsin.
Ona bakarsaniz THY sistemininde de kayitlisiniz, THY’yi de sikayet edin neden basima is cikariyorsunuz diye.
Soyle anlatayim, kredi kartiyla islem yapiyorsunuz ve icinde yuklu bir bonus puaniniz var. Her defasinda alisveriste puanlarimi da kullanmak istiyorum demek size duser.
Bir diger ornek; Trendyol’dan alisveris yapiyorsunuz ve hediye cekiniz var. Hediye cekinini indirim olarak eklemeyi siz yapmazsaniz Trendyol hic yapmaz. Niye yapsin ki daha fazla para kazanacak.
Yoneticiniz 100% hakli.
- Sistemin isleyisinde sirket bir yetkili belirler ve onun uzerinden her sey yapilir. Kobilerde cogunlukla patron yetkili kisidir. O belirli bir mail adresini ve ismi sisteme ekletir. Her sey talimatla yurur yani. Aksi takdirde o bilgilerle big bulunup inidirimli biletten baskalarini da yararlanma durumlari olabilir.
Acentelerin bunu takip etme yukumlulugu yok. Yaparsa isguzarliga girer cunku isin hassas hesaplari var.
İslemeyen acentenizle yapilan temsilcilik sozlesmesinde ne yaziyor?Yanlış ..
o şifre kod acente de var yani siz bu benim acentem diye Thy ye mail atıyorsunuz . Onlar da size cc ile başlayan acente kodu veriyor bu kodu anlaşmalı olduğu ve çalıştığınız acentelere veriyorsunuz şirket kredi kartı ile değil acente uçak bileti oteli alıyor sonra şirkete fatura ediyor . İşleme sistemi acentenin kullandığı programlarda yani . Bunu bütün acenteler öyle yapıyor .. mesela şuan çalıştığım acente işliyor Thy de rapor aldım gördüm mesela .. sizin dediğiniz yönetici şifresi ve kodu o patronumda istedim vermedi .. demeniz üzerine thy yazdım neden işlenmedi diye acenteniz ile görüşmemiz gerekiyor diye cvp geldi hatta ..
Öyle bir sözleşme yok Thy ile şirket sözleşmesi var corporate ile ilgili o sözleşme de mil corporate kartı için şifre yöneticimde .. sen sadece bu a acente yi b acenteyi kayıt ettirmek için Thy mail atıyorsun Thy şirket kodu veriyor acentelerle baştan paylaşırsın Thy ile bütün uçuşlar kod üzerinden acenteler işler .. o kod baştan söylenmiş çalışılan acentelere . Benim o koddan çalışmaya başladıktan bir kaç ay sonra haberim oldu . Olduktan sonra acente ile Papaz olduk zaten başka uçak bileti aldığım acenteler işledik dedi o işlememiş sonra acente topu bana attı siz söylemediniz diye sonra olay böyle gelişti zaten ..İslemeyen acentenizle yapilan temsilcilik sozlesmesinde ne yaziyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?