Kafayı yiyorymmmm suanda

senden izin almadan böyle bi, kakr almaları kötü gerçekten haklısın ama kız kardeşi de gelip kalması bnce sorun olmamamlı sonuçta abisinin evi yani

Liseye gideceğine göre yurtta değil evinizde kalması planlanmıştır. Sorulmadan böyle bir tercih yapılması saygısızlık. Abisinin evi olabilir ama sizin rızanız şart.

Kaldı ki sorulsa bile o yaştaki bir çocuğun sorumluluğunu almak istemezdim. Üstelik dört sene boyunca. Aile huzurunuz kaçacak gibi görünüyor.

Bence de eşinizle sakin bir şekilde konuşup, ne düşünerek böyle bir tercih yaptıklarını sormalısınız.

Aileye kızıyorsunuz bana nasıl sormazlar diye ama bizde böyle şeylerde benim ailem bana eşimin ailesi ona sorar/söyler, sonra da biz birbirimizle konuşuruz. Bence burdaki en büyük hata eşinizin. O evde sizinle yaşayan ortak bir yaşamı paylaşan kişi eşiniz. Onun size de danışması gerekiyordu evi ile ilgili bir kararda. Yoksa ailesinin sizi ne kadar saydığı sevdiği ortada imiş. En çok ve belki de tek kızmanız gereken eşiniz.

Katılıyorum. Konu sahibinin eşinin haberi varmış. Hem eşine danışmalı hem de ailesine eşinin rızasının önemli olduğunu belirtmeliydi.

Haklısınız tabi öyle ama zaten suan ailevi durumumuz cok zor bi döbemde birde bu üstüne geldi

Peki sorsaydı ne cevap verirdiniz?

Zaten kızdığm en büyük nokta sorulmaması ben ciddiye almaz gibi hissettiğim için öfkem.bilmiyorum ama isteyedebilirdim kesin ve kati degilim kalması konusunda sonucda kardesi ailesi ne yapmış olursa olsun o kardeşi

senden izin almadan böyle bi, kakr almaları kötü gerçekten haklısın ama kız kardeşi de gelip kalması bnce sorun olmamamlı sonuçta abisinin evi yani

Orası öyle tabi kardeşi kalmalı o konuyu düşünsem eminim bi şekilde kabullenirdim bu konuda katı değilim yani hem kardeşi diye hem bi şekilde misafir diye

Katılıyorum. Konu sahibinin eşinin haberi varmış. Hem eşine danışmalı hem de ailesine eşinin rızasının önemli olduğunu belirtmeliydi.

Evet varmış ama eminim sadece söylemşlerdir oda o an bişey dememiştir ve belki zaten gelmez diye söylememştir benimde kızacagımı bildiği için açmamştır konuyu.kızlar gercekden eşimi suçlayamıyorum hakkım yok gibi hissediyorum.babam annemi aldattı biz çok zor günler geçirdik ve eşim o gün direkt ev buldu amnemide yanımıza aldık taşındık biz üçümüz yaşıyoruz geçici bir süre için ve yiğenim var iki aylığına hergün bize bırakıyolar annesigil çalışıyor yani eşim bu kadar fedakarken benim için onu suçlayamam o benim aileme aşırı derecede bağlı

Anneniz de sizle yaşadığı için öfkelenip size sormamış olabilirler. Zaten ilişkileriniz de iyi değilmiş.

O zaman eşinize haksızlık edersiniz. Sizi istemeye bile gelmemiş insanlardan size bir şey danışmalarını beklemek ne kadar mantıklı. Sizi istemeye gelmemişler bunun daha ötesi var mı? Bundan daha fazla sizi istemediklerini, saymadıklarını, sallamadıklarını ifade edebilecek başka bir hareket var mı? Ondan sonra arayı toparladınız da yeniden sizi saydıkları bir ilişki oldu mu bilmiyourm ama olmadıysa ben sizin yerinizde olsam hiç beklemezdim beni aramalarını.

Eşiniz ise bence hala söylememesinde hatalı. Ona şöyle diyebilirsiniz. "Sen benim en büyük destekçimsin. Annem için yaptıklarından sonra bana sormuş olsaydın ben kardeşine gelme diyebilir miydim? O yüzden keşke sorsaydın. Zaten ailen adam yerine koymuyor. Sen de bana söylemeyince ben iyice önemsiz hissediyorum kendimi. Bunu sen bari yapma." Çünkü evet eşiniz çok güzel davranmış ama bu gene de en azından size söylememesini haklı çıkarmaz. Ama böyle daha ılımlı bir sitemi hakeder.

Bir de erkeklerin devekuşu mantığına bayılıyorum. Eninde sonunda ortaya çıkacak bir şeyi sorun çıkmasın diye söylememeleri inanılmaz mantıksız. Sorunları ötelemenin faydası yok. Esas iş işten geçtikten sonra öğrenmek sinir bozar.

Parlayıp sinirlenmenizi doğru bulmadım. Evli değilim açıkcası bu tarz durumlar ne derece can sıkıcı olur bilmiyorm ama gelecek olan kişi de sevdiğiniz adamın kardeşi. Evet emri vaki yapılmış size ama keşke eşinizle sakince konuşsaydınız. Küslük durumları iyi olmamış. Dediğiniz gibi şu anda kardeşini istemediğinizi düşünüyor ve kırılmış olabilir.
Aynı şekilde sizinde kardeşiniz geliyor olabilirdi. Ha buna karşılık siz "ben haber verirdim" diyeceksiniz ama adam söylememiş yapacak bişey yok. Kendinizi yıpratmayın ve sakin olmaya çalışın. Hem daha net birşey yok ortada. Her iki tarafta sakinleşince güzelce derdinizi anlatın. Ailenin başımın üstünde yeri var ama ben önceden haberdar olmak istiyorum gibi tatlı tatlı konuşun, bu tarz şeyler için birbirinizi kırmaya değmez size de yazık.

everden kardeşim görümcenin gelmesini sıkıntı etmiyor haklı evliler artık adam hesabına alınmadığına tavrı ki çok çok haklı..ha haber verilseydi belki olumsuz düşüncelerini dile getirip tartışacaklardı ama bireysel haklarını kullanarak tartışacaklardı ikiside fikrini beyan edecekti..böyle olsa ben de kızarım kimse kusura bakmasın..dert küçük görümce değil,dert %100 kocanın karısının rızasını almadan kafasına göre yaşamasına..canım sorunlarınız olabilir ama siz artık bir kişisiniz...kocanın yaptığı tamamiyle saygısızlık...varsa sende kardeşini getir ondan habersiz bir süre..yaptığı terbiyesizliği uygulamalı olarak yüzüne vur.

bide lütfen hanginiz 5 yıl boyunca evde misafir ağırlarsınız bir de onu söyleyin...her gün yemek yap ona temizlik yap kendi çocuğun olmadan liseli ergene bak..ha bir de hiç bir şey söyleme hakkın yok sen gelinsin..yanlış yapsa uyaramazsın terbiyesizlik yapsa kızamazsın bu şartlar altında kocamın kardeşidir ben bakarım diyen varsa buyursun yani...

Ben bu yorumun aynisini yapiyorum izninle caninfistigi:)

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Sakin olun. Kendiniz yazmışsınız eşim benim için bunları yaptı diye. Ailesiyle aranız kötü olabilir ama siz o çocuğu ailesi için değil eşiniz için kabul edeceksiniz. Sizin için bütün bunları yapan adamın kardeşi o şehre gelecek. İstemiyorum derseniz büyük ayıp edersiniz. Haklısınız baştan size söylemeleri lazımdı ama olan olmuş artık.

Anneniz de sizle yaşadığı için öfkelenip size sormamış olabilirler. Zaten ilişkileriniz de iyi değilmiş.

Biz aniden tasındık haberleri yok hiç söylemedik zaten basta istemediler yasadgmz kötü şeyleri bilmelerini istemedm eşimde anlatmadı hiç

eşinizin ailesi zaten sizinle pek iyi değilmiş onların arayıpta sormasını beklemeniz gereksiz burda eşinizin sizinle durumu paylaşması gerekirdi diye düşünüyorum. biraz sakinleşin alın karşınıza konuşun sen bana destek oldun bunları göz ardı edemem benimde eşimin kardeşi bizimle kalıyor ve üç aylık evliyiz evimde rahat rahat giyinip gezemiyorum bile tek dert ettiğim bu yoksa kardeşini çok severim yani gelsin kalsın ama öyle lise yada üniv okuyacak kadar tahammül edebilirmiyim zor açıkçası

Evet bende böyle dedim yani çıkıp geleceğindemi arayacaklar sormak danşmak yok. Brnim düğün geldiler.güya omdan sonra beni çok sevdiler falan ama başta bizi ayırmak için herşeyi yaptı ben evlenincemi kıymetli oldum.yavaş yavaşda çıkmaya başladı işte davranışları

Daha liseye gidiyorsa neden ailesi şehir dışına gönderiyor ki oradaki ilde yok mu Anadolu lisesi filan. Ne alaka sizin şehire gelmesi ne kadar mesafe var aranızda yakınsa ve bulundukları ilde Anadolu Fen liseleri yoksa en azından orada ağabeyi var diye gönderiyorlardır zaten görüşmüyorsunuz ailesiyle eşinize sorduklarında eşime sorayım istemezse yazamaz mı deseydi çok ilginçsiniz aynı durumda sizin de kardeşiniz olabilirdi eşinizin fikrini alıp izin vermezse anne yazmasın eşim istemiyor mu diyecektiniz. Hemen bu panik neden ayrıca daha tercihler bile açıklanmadı hatta yeni yapıldı. Onunda kardeşi atamaz ya sonuçta herhalde yakında bir yurtta kalır sorun olmaz. Bir de lise tercihlerinde şehir dışı yazılabiliyor mu.

Son düzenleme:

Sabah sarıldım zaten ama pda üzgün bende üzgünüm.umarıö büyemez mesele dış etkenler yüzünden eşimle kötü olmak çok kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…