• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Püf Noktaları kagıt kalıpta kek yapamıyorum

Nare83

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2008
35.547
78.779
798
merhaba.
kagıt kalıplarda kek nasıl yapıyorusunuz acaba
1.de çok koymuşum dagıldı
2.de kuru oldu kekimmm

yapan arkadaşlar varsa tarfi alabilirmiyim?

kek hamuru normalden daha duru olacak ve fazla doldurulmayacak, kabarma payı için. metal kalıpların üzerine kağıtları yerleştirip yaparsan şekilleri güzel olur. :)

muffin kalıbı alıp kağıt kalıpları da onun içine koymalısın ki pişerken yayılmasın. tek başına durup yayılmayan, dayanıklı kağıtlar da vardır belki ama ben denk gelmedim.

ayrıca kalıpların üçte ikisini doldurmalısın, en azından yarısını. yoksa kekten çok kurabiyeye benzeyebilirler. kuru olması tarifle/fırınla da ilgili olabilir.

Kek kalıplarını fazla doldurmamalısınız.
Ben kağıtta kek yaparken metal kalıp kullanmıyorum onun yerine kağıt kalıplardan bir yerine iki veya üç tane kalıbı üstüste koyup keki öyle koyuyorum.
Tek kat kullanınca kek yayılıyor.
Ama iki veya üç katta kek bozulmadan durabiliyor.
Kek piştikten sonra altta kalan kalıpları saklayıp başka zaman yapacağım kekte kullanıyorum.

teşekür ederim cvplar için arkadaşlar
peki bana bi tarif verebilirimisiniz?
normald eçok güsel olur kekleirm ama bunu beceremedim:((

birde ikea nın kalıplarını tavsiye ederim çok dayanıklı 2 tane koydum yayılmadı 1 tane ile dneicme bir dahakine

cafe fernando'nun çikolatalı topkekleri var, çok lezzetli ve yumuşacık oluyor. tam tarifin ismini hatırlamıyorum, site içinde ararsan bulabilirsin. tüm tarifleri çok iyidir.

Back
X