Kahretsin ben neden gidemiyoruum

Ya ne olur yanlis anlamayin ama eşinizin titizlik yaptigi seyler dogru ! Dogru ama bunlar evden kovulacak ya da bu sekilde hakaret edilecek seylet degil.Ben esinizin bunlari bahane ettigini düşünüyorum aslinda sizi gercekten sevse degil kovmak ,bunlari tatli dille soyler.Calisiyorsaniz bu lafin üzerine hakikaten cekin kendinizi .En azindan bir sure annenize vs gidin.Cok asagilamis ...

Ya psikolojik olarak ole bi haldeyim ki. Butun kotu konusmalarini unutuyorum kisa sure sonra. Ben unutmak istemiyorum. Resmen hali altina supuruyorum istemsizce. Mesela nasil kavga ettigimizi hatirliyorrum ittigini kaktigini hatirliyorum ama soylesigi igrenc sozleri ve kavga konusunu unutuyorum kendi kendime unutturuyorum bunun farkndaym. Ama nasil yapiyorum blmiyorum
Savunma mekanizması işte bastırma. Baş edemediğimiz durumlarda bazen bunu kullanabiliyoruz aslında anormal bir durum değil elinde olmayarak gelişiyor zaten. Bu sorunla yüzleşmek istemediğin için bastırıyorsun. Bir nevi bilincin kendini koruma yöntemi. Ama yaşadığın şeyler normal değil. Haksız da olsan haklı da olsan bu fiziksel ve psikolojik şiddete gerekçe olamaz.

Sebep ariyo deglim ki. Sebep o kadar cok ki. Bana gul givi de davransa hayata bakis acimiz farkli. Ben gidemiyorim. Bisey var sanki yapamyorum. Dun cok dusundum kapadim kendimi odaya. Cesaretim yok kahretsin ki yok.
Ya psikolojik olarak ole bi haldeyim ki. Butun kotu konusmalarini unutuyorum kisa sure sonra. Ben unutmak istemiyorum. Resmen hali altina supuruyorum istemsizce. Mesela nasil kavga ettigimizi hatirliyorrum ittigini kaktigini hatirliyorum ama soylesigi igrenc sozleri ve kavga konusunu unutuyorum kendi kendime unutturuyorum bunun farkndaym. Ama nasil yapiyorum blmiyorum
Kendini sev.
Bize anlattıklarını dostlarına yakın çevrene anlat.
Doktora git.
Yoga, meditasyon yap.
Dua et.
Kendin için bir şey yap. Sonra zaten nasıl gideceğini bulursun.

Kusura bakmayın ama ben çok iğrendim.
Banyo malzemesinin mutfakta ne işi var? Ne kadar temizlerseniz temizleyin, onun işinden çıkan şeyle yemek pişecek malzemeyi yıkıyorsunuz. Evde hiç başka leğen vs yok muydu?
Keza deterjan da banyoya aitse banyonundur. Getirilip mutfak taşına konmaz. Ben titiz bir insan olmadığımı düşünüyorum ama ona rağmen bu dediklerinizi asla yapmam.
Eşiniz madem hassas, biraz daha özenebilirsiniz. Benim evim için de çok ciddi kavga sebebi olurdu bu olaylar.

Banyodaki seyin mutfak temizliğinde ne işi var. Banyoda yerde duran değeriz in tezgahın üzerinde ne işi var. Adamın tarzı doğru değil ama bende böyle şeylerden çok huylanırım
Komsum olsan ben bunu görsem birseyi ı yiyip içemem. Uzaklasirim . Bende sevmiyorum herşey bu kadar takılmayı ama elimde degil

Vanya ve lavaboda kullandığım hiç birşeyi evin diğer hiç bir bölümünde kullanmam. Onu okurken eşine hak verdim. Olacak iş değil. 😏 Ama yine de size hakaret edip aşağılama hakkı vermez ona.. Başkasının size saygı duymasını istiyorsanız ilk önce sizin kendinize saygınız olmalı.

Banyodaki seyin mutfak temizliğinde ne işi var. Banyoda yerde duran değeriz in tezgahın üzerinde ne işi var. Adamın tarzı doğru değil ama bende böyle şeylerden çok huylanırım
Komsum olsan ben bunu görsem birseyi ı yiyip içemem. Uzaklasirim . Bende sevmiyorum herşey bu kadar takılmayı ama elimde degil
Banyoda yeede falan durmuyo. Kapakli dolap var orada dueuyor normal rafta

banyo dediğimiz yer bu içinde duşakabin, lavabo ile altı ve üstünde dolap, klozet, çamaşır makinası, kirli sepeti olan yer değil mi

ne olmuş orada duruyorsa, evet tüm deterjanlarım orada duruyor, gerekince de alıp tezgahı da onlarla temizliyorum, temizlerken de tezgaha da koyuyorum

cidden herkesin evinde banyo için ayrı mutfak için ayrı ayrı temizlik malzemesi mi var?

yani ayrı kireç sökücü, ayrı cif, ayrı çamaşır suyu falan

banyo dediğiniz yer tuvalet, banyo maşrapası dediğiniz de alaturka yer tuvaletinde, musluğun altında duran tas değilse eşiniz olağan değil

ertesi gün yaşanan olaya gelince, galiba nispet yaptığınızı düşünmüş, onun konumunda olsam ben de düşünürdüm

dün bunun için kavga ettik, sen bugün aynısını tekrar yapıyorsun diye

üslubu, tavrı vs kabul edilebilir değil

aslında işiniz vs de varmış, ama toplumsal kodlamalar sizi ayrılmaktan uzaklaştırıyor

artı eksi listesi yapın

hatta imkan varsa bir süre ayrı yaşayın değerlendirin

Tamam bu konuda zaten o da ben de kapadik konuyu. Ama dun. Dunku yaptigm gayet normal biseydi. Dolap silmek icin yuzey temzleyicisi kullandm. Ki banyoda kullandigm bir urun degl. Sadece kapalli banyo dolabinda duruyor. Ayrica onun derdi dedigini dinlememem. Bana diyo ki bu yaptgn savas acmak seni biyerime takmiyorum demek diyi
Evet adamin dedikleri i resmen takmiyorsun.

banyo dediğimiz yer bu içinde duşakabin, lavabo ile altı ve üstünde dolap, klozet, çamaşır makinası, kirli sepeti olan yer değil mi

ne olmuş orada duruyorsa, evet tüm deterjanlarım orada duruyor gerekince de alıp tezgahı da onlarla temizliyorum temizlerken de tezgaha da koyuyorum

cidden herkesin evinde banyo için ayrı mutfak için ayrı ayrı temizlik malzemesi mi var yani ayrı kireç sökücü, ayrı cif, ayrı çamaşır suyu falan

banyo dediğiniz yer tuvalet, banyo maşrapası dediğiniz de alaturka yer tuvaletinde musluğun altında duran tas değilse eşiniz olağan değil

ertesi gün yaşanan olaya gelince galiba nispet yaptığınızı düşünmüş, onun konumunda olsam ben de düşünürdüm

aslında işiniz vs de varmış, ama toplumsal kodlamalar sizi ayrılmaktan uzaklaştırıyor

artı eksi listesi yapın

Banyonun ve mutfağın çamaşır suyu cifi ayrı ayrı benim. Banyonun ki banyo dolabında. Mutfağı ki lavabonun altında durur.
Tuvaltein domestosu ile tamamen ayrıdır. O tuvaletin dolabında durur.
Mutfakta çamaşır suyum bitse tuvaletteki ı asla kullanmam. Gider yenisini aliri m. Buna takan adam takar. Yapacak birşey yok. Ben aşırı titiz değilim.ama takıyorum. Ki titiz adamı hiç düşünemiyorum.

Dun 1 saat sizin deidklerinizj kendi ic sesimi dinleidm de kovuldugum evden yine defolup gidemeidm. Kafayi yicem bunu neden yapamiyorum ben neden?????! Evet ailem bi sebep onlara nasil anlaticam cok buyutecekler hic beklemiyorlar. Ama kendimi dusunuyorum ufffacik da olsa bi yanim gitmiyor. Diger yanim nefretler ediyor ben bole yasayamam diyor. Eger mantikk cercevesinde dusunursek mantiken benim bu evden gitmem gerkeiyor. Asla asla anlasamiyriuz. Adim gibi eminim ileride cokkkkk farkli sorunlar olacak. Son olaya bakin; Mutfak tezgahina banyodaki masrafayi koydum ama lavoba icine. Kaynar su doktum icine mangal telini temizlemek icin. Icine detarjan falan da doktum. Sonra o teli suyu suzulene kadar dursun diye tepsi ustune aldim. Kudddddurdu. igreniyomus benden piiissssslik diyo. Ne hakaretler. Sonra hakli mi acaba diye kendimi sorguladim tamam banyoda da kullanilabliyo nadir de olsa o masrafa ama onu tezgaha koymadim camasir suyuyla zaten temizleyip ole koydum teli tepsiye. S.c sam ayni seymis. Ne igrenc konusmlar. Neyse buyuk kavga edip birgun sonrasi normale dondu duzeldi. Uzatmadim. Kirginim ama normal konusuyorum. Dun de mutfak dolaplarini siliyim parlasin dedim. Genel temzleyici sadece salonun dolaplarini yani unuteyi ve mutfak dolaplarini sildigm detarjan.. tezgaha koydum ki silyim diye gordu. Seeen bana resmen savas aciyosun diyo bana. Inadina yapiyosun. Daha dun ayni seyden kavga etmedik mi sen beni sallamiyomusun. Ben o tezgahta yemek yapiliyo baska bisey koyma demedim miiii sen nasil biseysin diyo. Ya detarjan bu ne ki sanki dolaplari silicem diyorum. Heryerde geziyo o detarjan diyo. Icerinin mobilyasini sliyorum simdi de mobilya silicem mutfagin diyorum abana diyo ki. Bamyo da durmuyo mu o detarjan. Ya herkes detarjanalrini banyoya koyar kapali dolap. Napiyim dedim. Gudurdu kudurduu vurdu. Yuzume tukurdu pisslik. Rezilmisim ben.nasil pislikmisim. Suan keske yapsan da cikip gitsen su evden dedi. Inanin giyindim cantami ciakrdim hazrlandim. Gidmeiyorum!!! Kendimden nefret ettim. Niye defolup gotmyorum diye. Yapamiyorum. Cokkk sevdigmden degil. Cevabini ben de blmiyorum. Cildiriyorum artik. Napicam blmiyorum. Biri anlatsa bunlari salaksin derdim. Yok yapamiyorim. Cok cikmazdym. Bana ole empoze ediiyo ki ben hatalimym hakkaten diiyo beynim aklimin ucunda bi yerde. Inat ne diye yapiym. Bazen dedigi seyleri hakkaten yapmiyo ya da aksine ayni seyi yapiyorum. Ama yapi olarak umursamazligmdan oluyo bence. Cunku yaparken unutyorum aklima dahi gelmiyo dedigi. Heeer seye ama heerseye kariisyo. Cildiricam. Nasil defolup gidicem blmiyorum. Ki kovulmama ragmennn
Eşinizin dediği hiçbir kafa katılmıyorum asıl kendisi pislik,temizlik yaparken bazen insan dikkatsiz olur çok biliyorsa ver eline bezi deterjanı kendi yapsın ha yapmazsa temizlikçi tutmasını işte bi zahmet parayida versin,ayrıca evden niye siz gidiyorsunuz kendisi defolup gitsinlaf mi yik ver ağzının payini sonrada onu kovun evden

Ay bakmayın millete siz ya... Burda temizlik titizlik abidesi kesilenler evlerinde yer sildiği bezle cam siliyordur veya bir tarafı yemiyordur temizliğe gündelikçi çağırıyordur. Hiç sanmam ki herkesin banyosu için ayrı çamaşır suyu, kireç sökücüsü vs ayrı mutfağı için ayrı olsun.
Benim mesela düdük gibi mutfağım tabak çanak zor sığıyor bir de deterjan nasıl koyayım. Bir kısmı banyoda bir kısmı çalışma odamda.

ne olmuş orada duruyorsa, evet tüm deterjanlarım orada duruyor gerekince de alıp tezgahı da onlarla temizliyorum temizlerken de tezgaha da koyuyorum

cidden herkesin evinde banyo için ayrı mutfak için ayrı ayrı temizlik malzemesi mi var yani ayrı kireç sökücü, ayrı cif, ayrı çamaşır suyu falan

banyo dediğiniz yer tuvalet, banyo maşrapası dediğiniz de alaturka yer tuvaletinde musluğun altında duran tas değilse eşiniz olağan değil

ertesi gün yaşanan olaya gelince galiba nispet yaptığınızı düşünmüş, onun konumunda olsam ben de düşünürdüm

artı eksi listesi yapın

Benim deterjanlarım ayrı. Çok deterjan delisi bir insan değilimdir zaten ama çamaşır suyu bittiyse 3 tane alırım, birini banyoya, birini tuvalete, birini mutfağa bırakırım. Banyodakini oraları temizlerken yere koyuyorum diye tekrar mutfağa sokmam. Maşrapa banyoda temizlik için bulunur benim. Ona detejanlı su yapıp banyo duvarlarını yıkarım mesela, onu da alıp mutfağa götürmem. Bu olay bana çirkin geldi.
Tabiki eşinin yaptıklarını söylediklerini asla doğru bulmuyorum , başka sorunları nelerdir onlar hakkında da bir fikrim yok.
ama adam bunlara takıyorsa eğer gözüne sokar gibi iki tarafın malzemesini birbirine kullanmamaya da ekstra dikkat edilebilir bence.

ne olmuş orada duruyorsa, evet tüm deterjanlarım orada duruyor, gerekince de alıp tezgahı da onlarla temizliyorum, temizlerken de tezgaha da koyuyorum

cidden herkesin evinde banyo için ayrı mutfak için ayrı ayrı temizlik malzemesi mi var?

yani ayrı kireç sökücü, ayrı cif, ayrı çamaşır suyu falan

banyo dediğiniz yer tuvalet, banyo maşrapası dediğiniz de alaturka yer tuvaletinde, musluğun altında duran tas değilse eşiniz olağan değil

ertesi gün yaşanan olaya gelince, galiba nispet yaptığınızı düşünmüş, onun konumunda olsam ben de düşünürdüm

artı eksi listesi yapın

Yok tabiii ki. Oyle alaturka tuvaletta durmuyor o masrafa. Oel arada bisey icin lazim olursa falan kullaniliyor. Ha evet akil etmedim bu konuda katiliyorum size de. Cunku sular keisnlnce el lavobasinn yaninda dursugu oluyor. Ama bu kadar. Ole yerde musluk altinda falan durmuyoo

Tabiki bütün bunlar size böyle davranma ve kovma hakkını vermez.
Ama biraz dikkate et böyle şeylere hayat daha kolay olacak senin için emin ol. Hem aile huzuru hemde kendini iyi hissedeceksin

Ay bakmayın millete siz ya... Burda temizlik titizlik abidesi kesilenler evlerinde yer sildiği bezle cam siliyordur veya bir tarafı yemiyordur temizliğe gündelikçi çağırıyordur. Hiç sanmam ki herkesin banyosu için ayrı çamaşır suyu, kireç sökücüsü vs ayrı mutfağı için ayrı olsun.
Benim mesela düdük gibi mutfağım tabak çanak zor sığıyor bir de deterjan nasıl koyayım. Bir kısmı banyoda bir kısmı çalışma odamda.
Aynen benimde yarışı banyoda yarisi mutfakta durur küçük mutfak ve banyom neyi nereye koyacagimi şaşıyorum

Valla sizinki aynı olmayabilir. Bir bezi her yerde kullanıyor olabilirisniz. Kişi kendinden bilir işi.
Benim ve tanıdığım bir çok kadının ayrı ayrı.
Çalışan bir kadınim . Evime.temizlikcide alıyorum. Her yerin bezini deterjanı ı ayrı gosteriyorum. Baya oda gösterdiğim gibi yapiyor

Oyleymis sasirsim ben de. Demek ki hata bendeymis anlamamisim. Zaten kendimi sorguluyorum surekli. Banyoda ayri mutfakta ayri kullaniyolarmis. Ve asla ayni yere koymuyorlarmia..

Back
X