Kahretsin ben neden gidemiyoruum

Valla o kadar hakarete kovulmaya rağmen gidemiyosaniz buradaki kadınlar ne yapabilir ki hanımefendi. Elinizden ayaginizdan tutup sizi dışarı taşıyacak halimiz yok. Ya bi cesaret kalkıp gidersiniz ya da ömür boyu çekersiniz karar sizin. Hayat sizin hayatiniz

Ay bakmayın millete siz ya... Burda temizlik titizlik abidesi kesilenler evlerinde yer sildiği bezle cam siliyordur veya bir tarafı yemiyordur temizliğe gündelikçi çağırıyordur. Hiç sanmam ki herkesin banyosu için ayrı çamaşır suyu, kireç sökücüsü vs ayrı mutfağı için ayrı olsun.
Benim mesela düdük gibi mutfağım tabak çanak zor sığıyor bir de deterjan nasıl koyayım. Bir kısmı banyoda bir kısmı çalışma odamda.
Yapmadığınız veya ailenizde görmediniğiniz şeyi öyle sanmaniz ve zor gelmesi normaldir. Zira bana da bir çamaşır suyu şişesiyle her yeri temizlemek korkunç bir fikir.
Bir tarafımız yemeyip çağırdığımız gündelikçiler (şu tabiri yazdığıma inanamıyorum) de aynen bizim hassasiyetimizde oluyor.
Bizim evimizde de cif ve çamaşır suyu şişesi mutfak ve banyo için ayrıdır. Koyacak dolabım bile olmasa o siseyi kapı arkasına koyarım yine de klozete kullandığım şeyle tezgah temizliği yapmam. Nokta.

Sizin Temizlik anlayışınız farklı ..Eşinizin de size davranış şekli farklı .

Pek anlaşabilecek bir çifte benzemiyorsunuz.
Umarım düzelirsiniz 🙄

Kusura bakmayın ama ben çok iğrendim.
Banyo malzemesinin mutfakta ne işi var? Ne kadar temizlerseniz temizleyin, onun işinden çıkan şeyle yemek pişecek malzemeyi yıkıyorsunuz. Evde hiç başka leğen vs yok muydu?
Keza deterjan da banyoya aitse banyonundur. Getirilip mutfak taşına konmaz. Ben titiz bir insan olmadığımı düşünüyorum ama ona rağmen bu dediklerinizi asla yapmam.
Eşiniz madem hassas, biraz daha özenebilirsiniz. Benim evim için de çok ciddi kavga sebebi olurdu bu olaylar.

eşiniz yüzünüze tükürür müydü böyle bir durumda?

Yapmadığınız veya ailenizde görmediniğiniz şeyi öyle sanmaniz ve zor gelmesi normaldir. Zira bana da bir çamaşır suyu şişesiyle her yeri temizlemek korkunç bir fikir.
Bir tarafımız yemeyip çağırdığımız gündelikçiler (şu tabiri yazdığıma inanamıyorum) de aynen bizim hassasiyetimizde oluyor.
Bizim evimizde de cif ve çamaşır suyu şişesi mutfak ve banyo için ayrıdır. Koyacak dolabım bile olmasa o siseyi kapı arkasına koyarım yine de klozete kullandığım şeyle tezgah temizliği yapmam. Nokta.
Ya ben anlatamiyorum ki. Benim kullandigm detarjan zaten sadece mobilya icin. Banyoda isim yokki. Sadece o dolapta duruyor temizlik dplabi

Oyleymis sasirsim ben de. Demek ki hata bendeymis anlamamisim. Zaten kendimi sorguluyorum surekli. Banyoda ayri mutfakta ayri kullaniyolarmis. Ve asla ayni yere koymuyorlarmia..

peki eşinizin bu konudaki bilgisinin kaynağı ne annesi mi çok titiz

yani 40 yaşında kadınım ben ilk defa duydum bunu

annemin de hepsi banyo girişinde dolabı var orada durur, banyoda lavabo altı dolapta durur o da 65 yaşında

kv dem titizdir vs ama onun evinde de mutfakta ayrı bir deterjana rast gelmedim ama belki vardır bilemedim

evime gelen yardımcılar da hiç bunlar neden aynı yerdeler ayıralım bunları demediler

mutfakta gıda bulunur bir de bulaşık deterjanı, diğer deterjanlar da kapalı herhangi bir yerde diye gördüm şimdiye kadar

ama çoğunluk aksi kanaatte

bir de banyo için ayrı terlik var mı diye sorayım

yani duşun içinde değil lavabo, çamaşır makinası yanına giderken

Var cok sukur. Calisiyorum da
Çalışıyorsunuz madem kendinize bu eziyeti niye yapıyorsunuz kalmak için sebep aramak yerine kendinize yeni bi hayat kurun emin olun Zor ama her gün hakaret aşağılama duymaktan daha zor değil bi lokma yalnız yiyin ama huzurlu yiyin.. Qllah yardımcınız olsun inşAllah

Ya ben anlatamiyorum ki. Benim kullandigm detarjan zaten sadece mobilya icin. Banyoda isim yokki. Sadece o dolapta duruyor temizlik dplabi
Hanımefendi ben alıntıladığım üyeye cevap verdim. Siz konu sahibi olmanıza rağmen çok anlayamadım yazdıklarınızı, yorumlardan gitmeye çalışıyorum. Daha önceki konularda da söylenmiş konuşulmuş. Eşinizle saygıyı yitirmissiniz, zaten farklı yapılardasınız olmayacak bu iş zorlamayın.

Hay lanet gelsin deterjana!
Neye takılmışsınız, isterseniz alın koynunuza sarılıp uyuyun.
Arkadaşım adam suratına tükürmüş. Sen gitmeyeceksin, ona kapıyı göstereceksin.
Sen kovacaksın evden. Sonra da bol köpüklü bir kahve yapıp dava dilekçesine yazacağın psikolojik ve fiziksel şiddeti listeleyeceksin.
Biraz iyiliğin olsun kendine, sev onu yav, kocandan görmediğin şefkati, saygıyı göster!

arkadaşım konu o değil zaten, sen yanlışlıkla mutfağa kusadabilirdin, yada sen bu yaptıklarını bu şekilde öğrenmiş ve uyguluyorsun mesela, ve kocan bundan rahatsız, bunun karşılığı yüze tükürmek mi ya?? sen niye temizlik işiyle ilgili kendini savunuyosun, bırak allahını seversen. Dünyanın en iğrenç en kötü şeyini de yapmış olsan asla ve asla sana böyle davranamaz.

Konu deterjanlar nerede durmalı, temizlik nasıl olmalı kısmında dönüp duracak ve tabi siz yine bosanmayacaksınız.
Burada konu bu değil aslında, ama dönüp bakıyorum bunlar dışında bir şey yazılmıyor. Ben mutfakta duran cifi kullanıyorum tüm odalara, kullanamıyor olmak aşırı saçma bence, banyo eviyesini ovaladım diye neden aspiratörü silemeyeyim ki? Klozete de uzaktan uzaktan döküyorum ve deterjanı banyoya sürmeden gidip yeniden mutfağa koyuyorum. Buradaki diğer kadınlara göre pisim demek ki, konu sahibi de öyle.
Mesele bu mu gerçekten?

KK başkalarının kötülüğü üzerinden kendini övme sendromunu asla atlatamayacak.
Sanki size temizlik anlayışınız soruldu.
"Canım kocanın yaptığı elbette yanlış ama vıdı vıdı vıdı..."
Bi' gidin. Karşınızda eşi tarafından pasifize edilmiş özgüveni yerle bir olmuş bir kadın var.
İyi bir hayat için önündeki tek engel kendisi. Zaten bozulmuş olan algısını kendi muhteşem(!) varlığınızı araya sıkıştırarak iyice bozun. Aferin!
Oh be artık banlanabilirim.

Burada konu bu değil aslında, ama dönüp bakıyorum bunlar dışında bir şey yazılmıyor. Ben mutfakta duran cifi kullanıyorum tüm odalara, kullanamıyor olmak aşırı saçma bence, banyo eviyesini ovaladım diye neden aspiratörü silemeyeyim ki? Klozete de uzaktan uzaktan döküyorum ve deterjanı banyoya sürmeden gidip yeniden mutfağa koyuyorum. Buradaki diğer kadınlara göre pisim demek ki, konu sahibi de öyle.
Mesele bu mu gerçekten?
Ben konuyu başından okudum zaten.
Konu sahibinin diğer konularını bildiğim için ayrıntıların ne olduğunu konunun özelinde kimin haklı olduğunun bir önemi yok.

Fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan üzerine evden konulan ama hala gitmeyen bir kadını var ortada, deterjanlar ayrı ayrı da olsa değişen birşey olmayacak.

Back
X