kahrimdan öleceğim😠

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Insan kendi yemedigini komsusuna vermemeli. Peygamberimiz bile kendisine gelen hediyekerin tadina once kendisi bakarmis. Begenirse dagitirmis, begenmezse dagitmazmis. Kendiniz taze yemek yerken komsuya bir gun onceden kalan yemegi reva gormemeliydiniz. Bilemezsiniz i evde aş kayniyor mu kaynamiyor mu?
Goz hakki bir guvec dolusu yemekten bir tabak vermekten ne cikar? Ikram dinimizde var. Hangi ara insanligimizi unuttuk.

bisey sorayim size ama lutfen aciksozlulukle cevaplayın. aytenin kapısının önünden her geçtiğimizde gözleriyle poşetlerimi karıştırır ikram etmezsem o gün yedigimden hayır görmem. bigun evimdeyken ben başka odadayım benden habersiz 2 kıyafetli denedi. çocuklarımın kıyafetinin peşine düşer küçülünce benim çocuklara vereceksin onlar benim der. sen böyle bi kadına ici et dolu yemeği verdim diyemi art niyetli diyorsun

Böyle komşu düşman başına bile nasip olmasın🙏🏻

Insan kendi yemedigini komsusuna vermemeli. Peygamberimiz bile kendisine gelen hediyekerin tadina once kendisi bakarmis. Begenirse dagitirmis, begenmezse dagitmazmis. Kendiniz taze yemek yerken komsuya bir gun onceden kalan yemegi reva gormemeliydiniz. Bilemezsiniz i evde aş kayniyor mu kaynamiyor mu?
Goz hakki bir guvec dolusu yemekten bir tabak vermekten ne cikar? Ikram dinimizde var. Hangi ara insanligimizi unuttuk.
gerçekten 4 4 lük müslüman misiniz

Siz 4 4’lük insan mısınız veya Müslüman mısınızki bu soruyu başkasına yöneltiyorsunuz? Günlerdir herkes haksız olduğunuzu söylüyor. Haksız olduğunu anlayabilmek, kabullenmekte bir erdem. Keşke siz de bunu yapabilseniz. Önce insanlık hallolsunda din arkasından gelir zaten.

arkadasim yanina baska bir sey yaparsin.. tamam.. baska gun yaparsin guvec.. gecen gun kv nin yaptigindan daha guzel olmus derler misal.. dogrudur eliniz lezzetlidir.. ama ertesi gun yapmak nedir? kompleks degil midir. evde varken aynisini yapmak, onu da komsuya yollamak..
Bide tuhaf olan Kv'de yemişler güveç yemeğini kadın giderlerken 1 tabak vermiş sahurda yeyin diye sonra gelin geri aynı yemeği yapmış 2 gündür iftar, sahur aynı yemek.

Bu ne simdi? Aklinca laf mi carptin? Bunun muslumanlikla ne alakasi var? Sizde insanlik kalmamis. Iciniz kotu. Kendi yemedigin artik olarak gordugunu komsuna vermissin iste. Bir tabak yemegin de hesabini yapmissin ustelik. Hatta o kadar fesatsin ki kayinvalideye inat ertesi gun ayni yemegi sen de yapmissin.fesatsin, kotusun ve cimrisin dünden kalan yemegi verdigin icin.

Siz de insanlik vasfi kalmamis.
Kayinvalide ile sidik yarisina girmissiniz.
Komsuya eski yemegi verip kayinvalideye kostura kostura yeni yemegi goturmussunuz.
Niye?
Bek benden daha iyi yapiyorum diye gostermek icin.
Baskasinin muslumanligini sorgulayacaginiza once insanloginiza bir bakin. Siz once insan olmayi ogrenin, muslumanlik gelir arkadan merak etmeyin.

Ben evvelki gün güveci pişirdim, yedik,
bitti konusu hâlâ devam ediyor.
Ne güveçmiş arkadaş?
Yorulmadınız dert anlatmaktan.
Konu sahibi de maşallah Nuh diyor,
peygamber demiyor.
Kısır döngüye girdi bu konu...

hayır hayır kayincalideyle bi sorunumuz yok ayrıca henüz taze ve gayet lezzetliydi. memleketten yeni döndüm esim yemeğimi özlemiş ben de ona aynısını yaptim. kesinlikle art niyet yok. kaynanamın yemeği ziyan olmasin diye onu işitip verdim
Eşim kv nin yapptığını yemesin diye bende aynısını yaptım deseydiniz daha inandırıcı ve yerinde bir cevap olurdu..
Madem yemeğinizi özlemiş başka yemak yapsaydınız illa aynı yemek mi olması lazımdı o guveci de yemeğinizin yanında yerdiniz..

Eşim kv nin yapptığını yemesin diye bende aynısını yaptım deseydiniz daha inandırıcı ve yerinde bir cevap olurdu..
Madem yemeğinizi özlemiş başka yemak yapsaydınız illa aynı yemek mi olması lazımdı o guveci de yemeğinizin yanında yerdiniz..
Yok bir de kostur kostur yemegi kayinvalidelere goturmus. Kendi yaptigini. Kocasina yapmamis yani. Amac baska. Kim daha guzel yapiyor yarisina girmis aklinca, kafasinda ne kurduysa. Kayinvalideninki tencere guveciymis efendim. Bunun ki taş firin. Kayinpeder iste guvec bu deyince bizimkinin koltuklari kabarmis. Sanirim hanim kizimizin tek marifeti bu. Kocasi kadindaki fesatligi, cevirdigi oyunu, niyetinin kotulugunu anlamis ki tavrini koymus. Insan kayinvalidesiyle neden sidik yarisina girer ki aklim almiyor. kayinpedere neyi ispatlamaya calisir? Hayir kayinpederle ayni yasta olsalar falan....kayinvalideye neyi ispatlamaya calismis ve ne icin... ben anlamadim....tobe tobe... Alt tarafi guvec yemegi ayol. Amma abartmis konu sahibi. Usenmemis ta bir de onu kayinvalideye tasimis. Kayinpedere şey der gibi: dun senin yedigin de guvecmiydi ayol, guvec boyle olur der gibi. Neyse konu sahibi amacina ulasmis...

ya kayinbabam da çok seviyor yemeğimi hatta onlara da götürdük işte güveç budur dedi kayinbabam. kendini ispatlama degil evdeki patlıcan biber ziyan olmasin diye yaptim
Şu güvercin tarifini yazabilir misiniz bana? Biz de çok severiz ama çok da iyi yapamıyorum ben. Belki püf noktası vardır:)
Eşiniz bayat yemek verdin diye kızmıştir komşuya ama bence de çok hakeden birisi değilmiş Ayten.
Hemen ertesi gün güveç yapmanız kayinvalidenize ayıp olmuş olabilir ama aranızdaki iletişimle de alakalı belki de hiç öyle düşünmemistir.
Eşiniz için bizim orada elin iyisi derler. El için evde huzur kaçırmasın ne gerek var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X