kahvaltılık sos / domatesler çok sıçrıyor / acil

ananotherlife

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
876
553
123
annemle evde kış için acılı sos yapıyoruz. acayip şekilde patlıyor . elimiz kolumuz yandı . ne yapmamız lazım patlamaması için ? işin sırrını bilen hanımlar var mı?

geçn sene ilk defa denedim ama anlattığınız gibi patlama çatlama olmadı nerde yanlış yaptınız acaba

annemle evde kış için acılı sos yapıyoruz. acayip şekilde patlıyor . elimiz kolumuz yandı . ne yapmamız lazım patlamaması için ? işin sırrını bilen hanımlar var mı?
Kısık ateşte pişirin eğer çok yakiyorsaniz ocağın altını.Ve büyük tencerede pişirin.

yahu ocağı yakar yakmaz kapağını kapatın patlaması bittikten sonra açın kapağı

yapcak bisey yok cadı kazanı gibi patlıyor 1 haftadır mutfak dolaplarnı siliyorum her hafta yapıyorum 1 hafta kahvaltılık salca bi kafta menemen bi hafta yemeklik domatez oooo

yahu ocağı yakar yakmaz kapağını kapatın patlaması bittikten sonra açın kapağı
öyle degil kızlar anladım ben arkadası 1 tencere 2 saat falan kaynıyor zaten 45 dakka falan domatesin suyunun cekmesi lazım 1 saatte öyle kaynıyor icinnde patlıcan kırmızı biber var o yüzden patlıyo sadece domates patlamaz zaten

mesea bunun gibi

Eklentiler

• 1186043_10151915754374074_716521178_n.webp
    1186043_10151915754374074_716521178_n.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 120
o patlamanın önüne geçmek pek mümkün değil. acılı ezme mutfakta pek yapılamaz, ancak bahçede. şu an için tencerenin kapağını yarı kapalı tutun ve başından ayrılmayın, sık sık karıştırın yoksa dibi tutar. başka türlü sadece kollarınız değil, mazallah gözleriniz de zarar görebilir.

diğer öneri. hafif koyulaşınca fırınlayabilirsiniz.

not: annemin tecrübesini aktardım:KK48::KK48:

ben söyle bisey yapıyorum hepsini tencereye koyduktan sonra kolları uzun bisey giyiyorum eski bisey cünkü ille patlama geliyor ellerimede eldiven bu sıcaga dayanıklı olanlardan kapagı acıp sürekli karıstırmak lazım belli bi saatten sonra mecbur batıcak buda onun güzelligi cnm 1 hafta batcak 1 yıl yicez

Back
X