Bebek Beslenmesi Kahvaltıya başlıyoruz kafam karışık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sselmaa

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2015
74
24
8
39
  1. Kahvaltıya başlıyoruz artıkk
Ama ne peyniri vereceğimi bilmiyorum dr sizin yediğiniz peynirden verebilirsiniz dedi.ama bebekler için özel peynir mutlaka vardir .
Lütfen marka veya çeşit yazarsanız sevinirim.

Çocuklar için özel peynir mi warmış ilk kez duydum Walla sonuçta peynir sağlıklı bişey Sizin yediğinizden werin

1. Kahvaltıya başlıyoruz artıkk
Ama ne peyniri vereceğimi bilmiyorum dr sizin yediğiniz peynirden verebilirsiniz dedi.ama bebekler için özel peynir mutlaka vardir .
Lütfen marka veya çeşit yazarsanız sevinirim.
Ben kahvaltıda ne varsa onu veriyorum
Beyaz peynir ve kaşar verdim sorun olmadı şükür bayada severek yiyo 6 buçuk aylığız bu arada. Bence çok tuzlu olmadığı sürece sorun yok

Arkadasim icin rahat etsin istiyor isen bi lt sutu koy kaynasin sirke damlat biraz kesiyor sutu iyice siraso cikinca lor peynir oluyor suzup cocuguna afiyet ile yedirebilirsin.hem tuzsuz peynir arama derdi yok:)ben bi sure oyle yedirdim bi surede bildigimiz peyniri suya koyup tuzu gitsin diye oyle verdim.zeytininde cekirdegini cikarip suda beklwtiyorfum tuzu gitsin diye.simdi az tuzlu zeytin bulunuyor buyuk yerlerde.kolay gelsin

Teşekkür ederim tarif için deneyeceğim çok kolay gibi becerebilirim inşallah

Bende arkadasin annesinden ogrendim ilk cocugum da herseyi tecrube ederek ogrendim sukur sonuc iyi:)biraz gec ogrendim ama pekmez olarak seker katkidiz soguk pres keciboynuzu pekmezine gecis yaptim.eczanelerde satiliyor belki bi isinize yarar ben cok zorlanmistim ek gida surecinde

Bende aldırdım eşimin annesine izmir sökede ev yapımı ama bilemedim şimdi karadut pekmezide aldırdım nasıldır acaba yarın vereceğim yanlışmı aldık

Ben de oyle yedirmistim basta ama bunu ogrendigimden beri bunu veriyorum .icinde hicbir katki yok seker ilavesi yok tamamen soguk pres yontemi ile yapilmis baharatcilardada var.hani pekmezin yapimi ile ilgili celiskili ifadeler varya en azindan kafam bu pekmez ile rahatladi.bildigimiz bebe biskuvisini bile okuyunca icinde varda var.

tuzlu olmasin yeter yogurt peynir herseyi verebilirisniz ( kaç aylik bilmiyorum tabi bebek )
bide krem peynirlerdeki sut orani seert peynire gore çok daha az ornegin kasar gibi

yani bi dilim kasar 1 br sutse
bi br sut 500 gr krem peynir belki , yedirebilirsniz kasari tercih edin

bu nu tabi biraz daha ileride yapabilirsiniz su an belki zor olur

ama alsirsa eline alip çerez gibi yer durur kasari :)

6 buçuk aylık olduk teşekkür ederim kızlar heryerden sürekli birşeyler okuyup yapmaya çalışıyorum etrafımda kimse yok bende internetten ne bulursam

pekmezi bebe biskuvisi ekmegi çavdari vs o kadar gerekli deil aslinda
malum hep seker ihtiva eediyolar sekerle ne kdr geç tanisirlarsa o kdr iyi

benimki ne yiyor derseniz :)
sut yogurt peynir yumurta meyva kiymali sebze yada ev yemegi iste artik evde ne varsa
14 ayligiz ama basindan beri boyle gidiyoruz ..

Ilk hafta benim icin kabus gibiydi:)dusunuyorumda tek basina dahada zor ama en guzelini yapicaksiniz emin olun annelik icgudusu ile kendi yolunuzu bulucaksiniz.tek tavsiyem balkabagi ve hurmaya gec kalmayin bide kisa dogrumu cikiyordu su cennet hurmasi mukemmel besinler bebekler icin .saglikla istahli bi bebek olarak buyusun

6 buçuk aylık olduk teşekkür ederim kızlar heryerden sürekli birşeyler okuyup yapmaya çalışıyorum etrafımda kimse yok bende internetten ne bulursam
ilk çocugumda bende oyleydim
yumurta rendelerdim yesin diye neler yapardim tatlandirmaalr flan vs tabi yemezdi kizim , ben olsam bende yemem onu da neyse :)
ikinci ve uçuncu çocukda birakdim karisimi , yedigi kdr masadan verdim
uçuncu yogurdu çok seviyor ev yogurdunu eksik etmiyorum evden hiç surekli sutçu pesinde kosuyorum sirf o yiyir diye ( yurt disindayim kednim gidip aliyorum sutu çiftlikden )
6 aylikdan beri yogurt anne sutunden sonraki temel gidasi
çokda seviyor tatlndirma falan yapmiyorum hatta biraz e$kimsi olunca daha çok seviyor :)
geliismide dayet guzel

benim dr um pekmez zeytin çay vs bebek besini deil diyor
amacimiz çocuklarin karnini doyurmak deil beslemek olmali

pekmezi bebe biskuvisi ekmegi çavdari vs o kadar gerekli deil aslinda
malum hep seker ihtiva eediyolar sekerle ne kdr geç tanisirlarsa o kdr iyi

benimki ne yiyor derseniz :)
sut yogurt peynir yumurta meyva kiymali sebze yada ev yemegi iste artik evde ne varsa
14 ayligiz ama basindan beri boyle gidiyoruz ..
Hakl
Ilk hafta benim icin kabus gibiydi:)dusunuyorumda tek basina dahada zor ama en guzelini yapicaksiniz emin olun annelik icgudusu ile kendi yolunuzu bulucaksiniz.tek tavsiyem balkabagi ve hurmaya gec kalmayin bide kisa dogrumu cikiyordu su cennet hurmasi mukemmel besinler bebekler icin .saglikla istahli bi bebek olarak buyusun
Teşekkür ederim yavaş yavaş başlıyorum artık alınacak listeme ekledim tavsiyelerinizi bal kabagını be hurmayı haşlayayımmı nasıl vereyim

ilk çocugumda bende oyleydim
yumurta rendelerdim yesin diye neler yapardim tatlandirmaalr flan vs tabi yemezdi kizim , ben olsam bende yemem onu da neyse :)
ikinci ve uçuncu çocukda birakdim karisimi , yedigi kdr masadan verdim
uçuncu yogurdu çok seviyor ev yogurdunu eksik etmiyorum evden hiç surekli sutçu pesinde kosuyorum sirf o yiyir diye ( yurt disindayim kednim gidip aliyorum sutu çiftlikden )
6 aylikdan beri yogurt anne sutunden sonraki temel gidasi
çokda seviyor tatlndirma falan yapmiyorum hatta biraz e$kimsi olunca daha çok seviyor :)
geliismide dayet guzel

benim dr um pekmez zeytin çay vs bebek besini deil diyor
amacimiz çocuklarin karnini doyurmak deil beslemek olmali
Bende yoğurt yapıyorum gün aşırı benimkiside çok sevdi ama açım süt bulamıyorum istanbulda güvenilir yok hiç migross mylife organik sütünden alıyorum biraz pahalı ama canı sağolsun bebişlerin yoğurtu tutturdum artık taş gibi oluyor bakalım lor peynire yarın sabah yapmaya çalışacagım

Balkabagini corba olarak verenlerde var irmikle muhallebi kivaminda verenlerde.ben iki kasik irmik bi kac parca ince dilim balkabagini iyice haslayi bide hurma ezip muhallebi kivaminda azcik iki damla pekmez ile tatlandirip vermeyi tercih ediyorum. Cennet hurmasini mevsiminde bildign cay kasigi ile yediriyodum bi ogun niyetine.cokta kilo almasini istemedim ztn ana sutu ile yeterince kilo almisti.ekmek pek vermedim hazir mamalar muhallebiler yerine sebze yemekleri .zaten az az yiyolar basta.tabi ev yogurdu vs meyveler sirasi ile ... bide pirinc yerine ince bulgur ve irmik katiyordum corba veya yemeklerine ayy ne yazdim anilarim canlandi :)insallh ikincidede ayni guv ve ozenle besleyebilirim

Balkabagini corba olarak verenlerde var irmikle muhallebi kivaminda verenlerde.ben iki kasik irmik bi kac parca ince dilim balkabagini iyice haslayi bide hurma ezip muhallebi kivaminda azcik iki damla pekmez ile tatlandirip vermeyi tercih ediyorum. Cennet hurmasini mevsiminde bildign cay kasigi ile yediriyodum bi ogun niyetine.cokta kilo almasini istemedim ztn ana sutu ile yeterince kilo almisti.ekmek pek vermedim hazir mamalar muhallebiler yerine sebze yemekleri .zaten az az yiyolar basta.tabi ev yogurdu vs meyveler sirasi ile ... bide pirinc yerine ince bulgur ve irmik katiyordum corba veya yemeklerine ayy ne yazdim anilarim canlandi :)insallh ikincidede ayni guv ve ozenle besleyebilirim
Yazın ben zevkle okurum okadar ihtiyacım varki annelerin tariflerine benim arkadaşlarım sağolsunlar hepsi hazır ürünler veriyorlar aldkm bulgur hatta amasya köyünden getirttim onu katıyorum ev yapımı erişte katıyorum çook teşekkür ederim

Ay bide tarhana hayat kurtarici urun:)hala yetistiremedigim durumlarda ypyorum .komsum sagolsun veriyor.

Bendede var ev yapımı ama bilemedim versemmi sonuçta bizim için beneklere ayrı yapılıyor diye duydum

Bazilari baharatsiz yapiyor bende iki cesit var biri baharatsiz onu kizima kullaniyorum ki benimki buyudu artik. Bulabilirseniz ciddi rahatlik hzr yiyeceginiz oluyor .bide manti var tabi suan sizin icin erken .bunlar benim.acil durum yemegim kizima

Back
X