Kahve_ve_Lokum'un Diyet Günlüğü :)

Günaydın :)
Sabah her zamanki gibi 6 da kalkıldı ve mis gibi bir kahvaltı yapıldııı :)

Kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Bol bol maydanoz
1 siyah zeytin
Yeşil çay

(Yani klasik kahvaltım... Kahvaltılarımı her gün değiştirmeye gayret ediyorum çünkü vücudumun farklı tip besinlere ihtiyacı var...)

Kahvaltıdan sonra pilates lastiği ile kol, sırt ve omuz bölgeme yönelik egzersizler yaptım, dumbell ile arka kol çalıştım...
Birazdan da yürüyüş zamanı :)

canım yazın beni de motıve etti, kilo çizelgesi yapamıyorum, neden bılmıyorum denıyorum olmuyo. ben 84 kiloyum yeni doğum yaptım, 24 kılom var verilecek. ama boğa gibi yiyorum napcam bılmıyorum=(

canım yazın beni de motıve etti, kilo çizelgesi yapamıyorum, neden bılmıyorum denıyorum olmuyo. ben 84 kiloyum yeni doğum yaptım, 24 kılom var verilecek. ama boğa gibi yiyorum napcam bılmıyorum=(

Canım öncelikte bebeğini sağlıklı bir şekilde, anneli babalı büyütmeni temenni ederim :)
Kilo vermek için ise önce senin kesin bir karar vermen gerekiyor, tamam artık yeter bugün başlıyorum demelisin... Bir de sen yeni doğum yapmışsın o kiloların bir kısmı da zamanla gidecektir diye biliyorum... Ben her gün menümü burada paylaşıyorum, bana katılmak istersen de seve seve kabul ederim... Moral desteği herşeyde olduğu gibi, diyette de çok önemli, birbirimize destek oluruz... Sağlıklı bir şekilde beslenerek elbette sen de kilo verebilirsin... Yeterince istersek yapılmayacak şey yok :)

Son düzenleme:
Bugün ikindi menüm:

Kepekli ekmekten küçük bir tost
Yanına bir bardak light süt

(Bu arada sütü çok severim, ama sevmeseydim de içerdim herhalde... Çünkü süt kemik erimesine karşı çok önemli ve ileri yaşlarda alınan sütün kemik erimesi için çok da faydası yok. Onun için mutlaka günde bir bardak süt içilmesi gerektiğini düşünüyorum.)

Son düzenleme:
İkindi öğünüm:
Bir kase limonlu, pul biberli mercimek çorbası

Bu arada pilates lastiği ve dumbell ile yaptığım kol hareketleri etkisini göstermeye başladı bile :) Kollarım artık daha sıkı ve daha güçlü... Kolların altındaki sarkmalar için bire bir arka kol egzersizleri çalışmak :)))

Yaşasın diyetimde bir haftayı tamamladım:)
Ve bu hafta bir tek sağlıksız besin bile yememenin haklı gururunu yaşıyorum :)

Sanırım burada tek başımayım ama olsun ne yapalım, yine de motivasyonum tam :)

Çevremde kilo verebileceğime inanmayanlar, hatta zaman zaman şaka yollu dalga geçenler şimdi, ay yüzün küçülmüş çok kilo verme tamam mı demeye başladılar. Bense sadece bıyık altından gülüyorum, daha durun yeni başladım, bu bir şey değil diye içimden geçiriyorum :)

Adet düzensizliklerim var ve bu ay çok şükür ki olabildim. Ama tatlıya falan saldırmadım canım çekiyor diye... Onun yerine taze yada kuru meyveler yiyorum abartmadan :)

Ve bir yöntem buldum, adı da gerçek açlık testi... Diyelim ki canım birşeyler istiyor ama ben gerçekten aç mıyım değil miyim bilemiyorum... Hemen aklıma pek de sevmediğim bir yemeği getiriyorum, yer miydim diye kendime soruyorum... Cevap hayır ise gerçekten aç değilim, sadece duygusal bir açlık yaşıyorum anlamına geliyor :) Çünkü aç olan insan ne olursa olsun o yemeği yer :)

Bir de önceden burun kıvırdığım yemeklere daha bir dikkatli bakıyorum... Hep sağlıklı şeyler aslında onlar, neden yemiyormuşum ki diyorum kendi kendime... Oysa o yemeği bulamayan milyonlarca insan var dünyada ve şükretmek çok önemli diye düşüyorum...

Bu sabah üds sınavım vardı, o nedenle yazamadım :)

Sabah:
1 haşlanmış yumurta
Küçük bir tost
Kahve

Ara öğün: Leblebi, fındık, ceviz, üzüm ve zihin açsın diye bir parça çikolata

Öğlen: Marul salatası

İkindi: Bir kase mercimek çorbası ve 2 kaşık yoğurt

Akşam: Tavuk gögüs (ızgara), roka

Tebrik ederim tatlım, 8 kilo bir şey değilmiş gibi geliyor ama en zoru da az kilo fazlası olup onu vermeye çalışmak, o yüzden bırakma azimle devam et kilo vermen dursa bile. Benim de başlığım var ancak seni gördükçe buraya da yazarım destek amaçlı :29:

Back
X