Bebek Beslenmesi Kaka Sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yunar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2008
4
1
286
Bebeğim 3,5 aylık, 11 gün oldu hala kaka yapmadı. 1 aydır bu şekilde haftada bir fitil verdik ama doktorumuz bu defa kendi haline bırakalım bakalım ne kadar sürede yapıcak dedi. Hala beklemedeyiz. Sadece anne sütü alıyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum.

Anne sütü alan bebekler 15 günde bir yapabiliyor. Lifli gıdalar tüketin faydası olacaktır

Aslında yediklerime çok dikkat ediyorum zaten gazlı bir bebek, biogaia ve sab damlaları kullanıyoruz. Bazen aşırı sıkıntılı oluyor ve çok ağlıyor sorunun gazdan mı yoksa kakadan mı olduğunu anlayamıyorum.

Bana doktorum kabızlık gibi bir durumda fitil kullanma biraz zeytinyağı ver ya da zeytinyağına batırdığın kulak çöpünü popo deliğinde hafifçe çevir demişti. Bir kere kulak çöpü işe yaradı ıkınıp çıkaramadığı kaka için ama zeytinyağı içirmek daha çok fayda etti. 2 gün kaka yapamadığında çok sancılanmıştı kızım küçük bir çay kaşığı kadar zeytintağı verdim akşamına çok rahatladı.

Kizim 22 gunluk duzenli yapiyo kakasini gecen gun sutum yetmeyince mama vermek zorunda kaldik. Bir gun yapamadi netten arastirdim.bi cay kasigi zeytinyagi akittim agzina duzeldi. Simdi sutum var da rahatiz sukur.

Bebeğim 3,5 aylık, 11 gün oldu hala kaka yapmadı. 1 aydır bu şekilde haftada bir fitil verdik ama doktorumuz bu defa kendi haline bırakalım bakalım ne kadar sürede yapıcak dedi. Hala beklemedeyiz. Sadece anne sütü alıyor. Ne yapmam lazım bilmiyorum.
Nasil bir sacmalik kendi haline birakalim. Cocuk kolit olur. Belkide var yapamiyot. 11 gun normal degil ki.

Back
X