Kaka yapamıyor

Kaç gündür yapmıyor bebek kakasını? Diğer Yorumlardan anladığım kadarıyla kabızlık gibi bi sorunu yok? Doktor'un ara sıra verebilirsiniz demesi çok ıkınması yüzünden olacağını sanmıyorum. Siz en iyisi doktora gittiğinizde ne şartlarda verdiğinizi tekrar söyleyin zira hiçbir Doktor'un bebek çok ıkınıyor diye fitil verinn diyeceğini sanmıyorum. Yanlış bi durum var gibi görünüyor.

Benim kimseyle bi sorunum yok burda arkadaslar sadece bebegimi düsünüyorum o yüzdende yazdım zaten hani gazı olsa ıkınsa tamam karnı yumusak agızdan ve popodan rahatlıkla gaz cıkarabiliyor popodanda sürekli gaz cıkarıyor yani ama sorun kaka kakası geliyor belli çok ıknıyor yapmak için ama yapamıyor poposunu uyarıyorum yine yapamıyor bu arada kakası suluydu sarı renkte ama bu aralar macun kıvamında normal mi

Ama hani fitili verince baya bi kaka yapıyor ve rahatlıyor ondan soruyorum ben size ne yapmalıyım diye

Fitil vermeyi durdur önce, alıştığı için de yapmıyor olabilir artık, fırsat ver, bekle, tuvalet pozisyonunda dizlerini bükerek tut sık sık, yapmak istediği zaman yapar, her bebek ikiniyor zorlanıyor çırpınıyor böyle alisacaklar, şimdi alismazsa sonra daha zor yapar, bozacaksin çocuğu, başka bı doktorla konuş, eminim fitil konusunda o da aynı şeyleri söyleyecek.

Buraya insanlardan fikir almak, yardım istemek için yazmışsınız. Yorum yapanlara ters cevaplar vermemelisiniz. Herkes size yardımcı olmak için yazmış neticede. Bebeğinizin kakası eğer sıvıysa o bebek kabız değildir. Bebeklerin hepsi kakayı yaparken ıkınırlar, zor yaparlar. Ben hiç rahat kaka yapan, kaka yaparken ıkınmayan bir bebek görmedim. Ikınması çok normal. Bağırsakları henüz gelişiyor. Kaka yapmayı daha yeni öğreniyorlar. Ki bu anlamda destek olmak adına probiyotik damla ve gaz damlası kullanıyormuşsunuz. Tek yapmanız gereken her beslenme sonrası mutlaka ağız gazını çıkartın. Ağız gazı çıkmazsa gaz aşağı iner. Bu sefer kakası olmasa da bebek sürekli ıkınır. İnternette envai çeşit gaz çıkartma videosu var onları izleyip alt gazı için sürekli uğraşmanız lazım malesef. İnanın hepimiz böyle yapıyoruz. Bir bebeğin her emmeden sonra kaka yapması da 10 günde bir kaka yapması da çok normal. Doktorum bizzat söyledi. Bende Bir sağlıkçı olarak söylüyorum. Bebeğinize sürekli fitil verirseniz bağırsakları gelişmeyecek kendi kendine kaka yapamayacak sürekli fitile ihtiyaç duyacak. Lütfen vazgeçin.

2 Aylıkken bebekler hem popo hem de karın kaslarını kastıkları için bekletiyorlar. Eğer huzursuzsa ben kulak çubuğu değdirmiştim makatına, ya da yağlı fitil kullanabilirsiniz ama yok bebek huzursuz değilse dokunmayın bile, kısa sürede çözüyorlar işi.

Ama hani fitili verince baya bi kaka yapıyor ve rahatlıyor ondan soruyorum ben size ne yapmalıyım diye
Inan her bebek ayni benim bebeğim uykusunda bile ıkınıyordu. Haline o kadar üzülüyordum ki ama sadece 1 kez lavman yapıldı o da 13 gün kaka yapmadı diye. Zaten anne sütü alan bebeğin kabız olması çok zor bir ihtimal. Bırak bebeğin yavaş yavaş kaka yapmayı öğrensin. Fitil vermek için meme reddi yaşaman ve emdikten sonra kabızlığa bağlı kusma yaşaman lazım. Bence onları yaşadığında bile doktora sorman daha iyi olur. Doktorun konusunda söylenenlere de katılıyorum. Ya sen doktora iyi ifade edemedin ya da doktorun bilgisiz bu sebeple başka doktora git.

Öncelikle Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim keşke herkes sizin gibi yazsa bende ters cevap vermesem bir soru sordum yanlışta yapmış olabilirim tabi ki fitil vererek sonuçta bilmedigim birşeydi ama soruya cevap olarak bebege üzülüyorum hergün fitil verilmez gibi gibi cevaplar görünce bende geriliyorum ister istemez

Artık vermiyorum teşekkür ederim

Fitil vermemelisiniz bu kadar. Herkesin söylediği bu. Birinin size fitil vermeye devam et demesini bekliyorsunuz sanırım.
Ya gerçekten siz yorum yapmayın ne bu agrasiflik anlamıyorum bir soru sordum ve bebegim icin en iyisi neyse onu yapmaya calısıyorum o yüzdende detaylı olarak soruyorum kimseden ben fitil ver demesini beklemiyorum bende biliyorum zararlı oldugunu ne yapabilirim diye soruyorum zaten ne boş konuştun sen

Teşekkür ederim

Benim bebegim 7 gundur kaka yapmiyordu. Hergun sanci kriz ikinma sorunu vardi. Doktor fitil verebilirsin demesine ragmen direndim vermedim.
Masaj , hergun ilik dus , mama icerisine bir damla zeytinyagi , popoya uyari verme hepsini hergun birfiil denedim ve 7. Gunde kakayi yapti
Fitil bagirsaklari tembellestiren bisey. Hemde minicik bir bebek icin can yakici.helede surekli kullanmak cok yanlis. Buradaki insanlarda size dogruyu gostermeye calisiyor. Onlara kizmaya harcayacaginiz enerjiyi bebeginize harcayin.

Doğru olduğunu biliyorsun, bile isteye yapıyorsun. Çocuğa zarar veriyorsun herkes bundan endişe duyuyor. Derhal bebeğinle ilgilen laf dalaşına vakit ayıracağına gaz masajı öğren.

Zararlı olduğunu bilerek, araştırmadan, sonsuz bir cahillikle bebeğine zarar vererek uyguladığın yöntemin yanlış olduğunu söyledim diye mi boş konuşuyor oldum senin doluluğuna bu kadar konuşma bile fazla. Elinin altında İnternet var, doktora da gidiyomuşsun mağarada yaşamıyorsun rahatsızsan eğer herkese açık bi platformda soru sormayacaksın ya da sorduğun soruya gelebilecek her türlü cevaba hazırlıklı olacaksın. Daha ağır da konuşurum ama anlayabilecek durumda olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Doktor söylemeden bebeğinize fitil, ilaç herhangi bir şey vermeyin. Anne sütüyle beslenen bebekler 5-6 gün bile kaka yapmayabilirler. Ikınması gazdan da olabilir. Gaz masajı yapın, besledikten sonra gaz çıkartın şak diye yatırmayın. Ikınabilir uyuyamayabilir sancı çekiyor olabilir. Bu süreçler normal. Sabredeceksiniz. Fitil verip durmayın çocuğa doktora bile sormadan kafanıza göre nasıl verebilirsiniz inanılmaz.

Bol bol karın masajı yapın het bez değiştirmede. Ek olarak emiyor yada mama veriyorsanız belirli aralıkla gazını çıkartın beslenme sırasında. En çok sancıyı onlar yapar. Anne eüüt alıyorsa 10 güne kadar bekleyebilirsiniz benim ki ek gıda zamanı ancak normale dönmüştü hem kabızlık problemi oldu anne sütü ile. Mama ise daha erken bekleniyor kaka çıkarması. Gaz ile bir miktar kalanın çıkması çok normal bizim gibi değil barsakları onların. Anlattığınıza göre kabızlık değilde gaz problemi var gibi bebeğinizin. Emzirme sırasında ve sonrasında gaz çıkartın midesinden. Eğer çıkartmaSanız bunlar bagırsagına iniyor ve sancı yapıyor bebek sürekli ıkınıp onları çıkartmaya çalışıyor. Büyüdükçe gerek kalmayacak bagorsakları toparlayacak.

Ya senin problemin var kör müsün doktor yazdı zaten fitil diyorum ne bu ön yargı herkes bi çocuk doktoru oldu bi anda yaa görmüyor musun yazdıgımı sen

Yag ile karın masajı yapıyorum anne sütü ile besleniyor ama uzamış sarılıgı oldugu icin son 2 gündür az az mama veriyorum bir gündüz bir gece 60ml su 2 ölçek mama şeklinde hipp combiotic aldım gaz yapmaması acısından ayrıyetten nurse gaz damlası biogaia probiyotik kullanıyorum her beslenmeden sonra gazını cıkarıyorum hatta normal uyanıkkende gazını cıkarıyorum gazda problem yaşamıyor gibi görünüyor çünkü ağızdan da popodanda gazını kendisi cıkarıyor ilk ayında hergün kakasını yapardı hatta günde 3-4 kez bile 2. Ayında yapmayınca endişelendim sadece size söylemiyorum yanlıs anlamayın ama burda insanlara soru dahi sorulmuyor hemen bi ters cevaplar yok nasıl fitil verirsiniz yok bebege üzülüyorum sadece gibi gibi ters yorumlar beni çok gerdi ve ters cevap verincede ben kötü oldum anlamıyoruum insanları

Benim oğlumda 40 çıktıktan 4. Ayına kadar kakasını zar zor yapardı. 6 7 günde bir onuda çok nadir kendisi yapardı çoğunlukla fitil kullanırdım. Karnına masaj yap çömelir şekilde kucağında tut oda fayda ediyor. Sende lifli şeyler ye kuru kayısı pancar falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…