Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kakaolu Çatlak Kurabiye

• Konu Sahibi Konu Sahibi hip
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hip

Uptown Girl
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
1.745
1
46
İstanbul
Bu kurabiyeleri o kadar sevdim ki tarifini paylaşmak istedim umarım siz de yapar ve beğenirsiniz

2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta, 1/2 su bardağı kakao, 1 çay kaşığı tuz, dışı için 4 kaşık kadar pudra şekeri

Yumurta, şeker ve tereyağını elinizle iyice yoğurduktan sonra süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın, kakaoyu ekleyin daha sonra unu yedire yedire ilave edin, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edeceksiniz eğer elinize yapışıyorsa 1-2 kaşık daha un ilave edin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pudra şekerine bulayın ve aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14-16 dakika pişirin, ilk çıktığında size yumuşak görünebilir fakat sonra dışı sert içi yumuşacık brownie gibi kurabiyeler oluyor, bu tariften 26 kurabiye çıkardım ben, afiyet olsun

Son düzenleme:
bende bunun aynısından yapmıştım, acayip güzel oluyor
gelen arkadaşlarım pastaneden aldım sanmışlardı

çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık

bende bunun aynısından yapmıştım, acayip güzel oluyor
gelen arkadaşlarım pastaneden aldım sanmışlardı

çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık

teşekkür ederiim :) evet ben de vay be dedim kendime pastane kurabiyesi gibi oldu :109:

bayıldım yaa, hazır olanlarından yiyordum ben bunların, yarın yapayım , sonucu da buraya yazayım

Hip, bak aklıma ne geldi.

KK'daki yemek yarışmasından haberin var mı?

Tatlılar kategorisinde, bu tarifinle yarış bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…