bayılırım hindistancevizine bunu öğrendiğim çok iyi oldualdığım kilolara senin adını vericem suri dicem onlara
''çatlak '' demelısın bence
burada surı'nın suçu ne
ben netten bakıyorum :) geçen gün , limon jöleli ve tereyağlı kurabıye yapmıstım, ama sende denemelısın.Eki Görüntüle 610219 Eki Görüntüle 610220
bunları yapmıştım :)
mutlaka deneyeceğim, limonlu tartıda çok severim zaten ekşi tatlı karışık mmm
ben sadece kurabıyelerın üstüne çikolata dökmemiştim :) ayrıca ben bunların hiç birini yemem
gelen arkadaslarıma yaparım
yaptıgımda kımse ınanamadı gözlerine, her yıyen
''nereden aldın '' deme gereği duydu
evet, ama hindistan cevizini yumurtanın akıyla katı hale getırıyorum
ve fırından çıkan çatlakları soğuk süte batırıp çıkarıyorum
sonra buz dolabında dınlenıyor
Tarifini verirmisiniz?
Kolay bi tarif, çok da güzel görünüyo, ellerine sağlık.
en kısa zamanda deniycem. Teşekkürler.
canım nette tarıfı var...'' hindistan cevizli ıslak kurabıye'' yazarsan , orada bulabılırsın
Bu kurabiyeleri o kadar sevdim ki tarifini paylaşmak istedim umarım siz de yapar ve beğenirsiniz
2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 yumurta, 1/2 su bardağı kakao, 1 çay kaşığı tuz, dışı için 4 kaşık kadar pudra şekeri
Yumurta, şeker ve tereyağını elinizle iyice yoğurduktan sonra süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın, kakaoyu ekleyin daha sonra unu yedire yedire ilave edin, ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edeceksiniz eğer elinize yapışıyorsa 1-2 kaşık daha un ilave edin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pudra şekerine bulayın ve aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14-16 dakika pişirin, ilk çıktığında size yumuşak görünebilir fakat sonra dışı sert içi yumuşacık brownie gibi kurabiyeler oluyor, bu tariften 26 kurabiye çıkardım ben, afiyet olsun
Eki Görüntüle 605635
yaptıgımda kımse ınanamadı gözlerine, her yıyen
''nereden aldın '' deme gereği duydu
evet, ama hindistan cevizini yumurtanın akıyla katı hale getırıyorum
ve fırından çıkan çatlakları soğuk süte batırıp çıkarıyorum
sonra buz dolabında dınlenıyor
ben sadece kurabıyelerın üstüne çikolata dökmemiştim :) ayrıca ben bunların hiç birini yemem
gelen arkadaslarıma yaparım
Bunları söylemen iyi olmadı. Beni ve hip'i kapında görürsen şaşırma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?