Kalabalik ailede cocuk nasil yetisir

benim oğluma kv baktı üst katımda oturuyor. annem de sık sık gelirdi. avantajım şuydu ki ne kv ne annem benim kurallarımı asla çiğnemediler. gün içerisinde dahi kv bir şey yapacak olsa beni aradı sordu. şimdi büyüdü 4 yaşında anneme kalmaya gider mesela oğlum orda da benim kurallarım geçerlidir. normalde izin vermeyeceğim bir şeyi istediği zaman annem arar bana sorarlar vs.
diyeceğim şu ki kalabalık aile sorun değil çocuğu her kafadan ayrı sesler çıkan bireylerin büyütmesi sorun. yani senin evinde yüz kişi olur ama kimse senin sözünden çıkmaz, çocuğu kafalarına göre yetiştirmezse sıkıntı olmaz. bence herkesle önceden bunu konuş anlaş derim.
Aa evet bu cok mantikli . Annemle kayinvalidem yanyanayken bu konuyu konusabilirim. Boylelikle ikisine ayni anda soyleyince kimse alinmaz. En fazla " cok biliyon biz cocuk buyutmedik "derler. Bende "valla oyle simdiden soylim "der guler isimi hallederim. Tesekkurederim.
Ama yine de bu konuda cok tereddutlu degilim. Sonucta ben homeoffice calisiyorum. Baslarinda olacagim Allah zeval vermedigi surece.

Kusu
Her kafana bir ses çıkcak hazırmısın ?

Kendı annem dahi olsa aynı evde yaşamak istemem .. Kavga çıkar çünkü ..
Anneme gittiğimde sadece 1 2 hafta kalıyorum fazlası iyi gelmiyor .

Eşiniz ne diyor bu duruma ?
Kusura bakma yeni gordum. Esimle anlastik zaten. Ben annemlere gidince kendi evim gibi hissediyorum sadece aklimda esim kaliyor onsuz gittiysem. Annemle babamla pek kavga etmem ben. Yani tartisma da olsa annem dinler beni.

Kalabalık ailede büyüdüm harika bir çocukluk geçirdim . Babam kaptandı . Baaannem ile daha çok kaldım .Büyükbabam ve babaannem benim için annem ve babamdan farksızdır . Tek sorun onların bei aşırı şımartmış olmasıydı ama bu bana ileri ki yaşlarda özgüven olarak ger döndü .
Çocuklarım da kalabalık ailede büyüdü . Dayıları evlendi yeni . Maltepeden Salacak'a taşındılar diye söylenip duruyorlar.Sanki Kars'a gitti adam .Nasıl yani artık her gün dayımı göremeyecek miyiz ? diyorlar.
Yalnız benim annem çocuklarıma bakarken ( Kreş ve bakıcı desteği ile ) onları asla ama asla şımartmadı .Bizim hayır dediğimiz asla evet olmadı mesela .Tabi onlar çok genç bizim gibi düşünmeye daha yatkın .
Ben de dişliyimdir taviz vermem kimseye .eğer siz de bu ortamı sağlarsanız tabi ki kalp kırmadan çok mutlu , özgüvenli ve sağlıklı bir çocuk yetiştirebilirsiniz diye düşünüyorum .
Hayırlı olsun şimdiden sağlıkla alın kucağınıza .
Ve asla bırakmayın işinizi :)

Yazinizi yeni gordum. Cok tesekkurederim guzel fikriniz icin . :KK15:Isimi kesinlikle birakmayi dusunmuyorum. :KK12:

Kararlı olun bıkmadan usanmadan güzel dille istemediğin bir davranış olursa bebegine karşı, kim olursa olsun uyarın. Herkes karışacaktır, akıl veren çok olacaktır. Heekes kendi bildiğine göre büyütmeye çalışacaktır. İzin vermeyin çocuk ondan sonra zaptetmesi cok zor. İşi gücü boşverip mümkün mertrbe hep gözünüzün ön0nde olsun. Babanesi ananesi diyip sizden haberiz ne 1 kaşık su versin ne altını degiştirsin ne de dışarı cıkarsın. Emin olun sonra düzelmiyo. Ve bebekte kime naz geciriyosa ona gidebiliyo. Bu durum da anne için çok rahatsız edici. Sizin bebeğiniz iç güdülerinizle siz büyütün. Tabi akıl alıp danışabilirsiniz ama anneniz de olsa kimseye ip ucunu vermeyin pişman olursunuz. Ama hep iyi dille konuşun anlatın gülümseyin kararınız net olsun o zaman herkes size göre davranacaktır arada aksaklıklar olsada

Kararlı olun bıkmadan usanmadan güzel dille istemediğin bir davranış olursa bebegine karşı, kim olursa olsun uyarın. Herkes karışacaktır, akıl veren çok olacaktır. Heekes kendi bildiğine göre büyütmeye çalışacaktır. İzin vermeyin çocuk ondan sonra zaptetmesi cok zor. İşi gücü boşverip mümkün mertrbe hep gözünüzün ön0nde olsun. Babanesi ananesi diyip sizden haberiz ne 1 kaşık su versin ne altını degiştirsin ne de dışarı cıkarsın. Emin olun sonra düzelmiyo. Ve bebekte kime naz geciriyosa ona gidebiliyo. Bu durum da anne için çok rahatsız edici. Sizin bebeğiniz iç güdülerinizle siz büyütün. Tabi akıl alıp danışabilirsiniz ama anneniz de olsa kimseye ip ucunu vermeyin pişman olursunuz. Ama hep iyi dille konuşun anlatın gülümseyin kararınız net olsun o zaman herkes size göre davranacaktır arada aksaklıklar olsada
tesekkurederim guzel yorumunuz icin. :)

Back
X