Kötü niyetli olsam bunları düşünmez, bende rahatlıkla aralarında olabilirdim.Aslında iyi insanlar da çok. Bazen anlayışlı bakmak gerekiyor. Her harekette kötü niyet aramayın.
Merhabalar herkese,
Konuyu nasıl açacağım bilmiyorum ama konum kendimi yalnız hissetmem. Aslında bununla ilgili şikayetim yok ama bir sorun mu bilmiyorum.
35 yaşındayım 1 oğlum var. 2.sinifa gidiyor.
Çevremizde görüştüğümüz bir iki aile dışında kimseyle gorusmuyoruz yani herşey hep çıkar, hep menfaat. Eleye eleye bir iki aile kaldı gorustugumuz.
Oğlumun okulu ile birlikte velilerle görüşmeye basladik yani sohbet muhabbet hep aynı, dedikodu goygoy. Menfaati çıkarı olanı koruyor.
Kendimi kalabalık içinde yalnız hissediyorum. Ciddi anlamda oturup sohbet edebileceğiniz insan yok, sürekli bir dedikodu var. Bununlarin dışında tutuyorum kendimi ama bu sefer kibirli gibi hissediyorum bilmiyorum yani gördüğüm herkes böyle olduğu için normali bu mu diyorum acaba. İki laf konuşurken sürekli bir laf sokma, hep önce benciler. Hani çoğunluk nasıl olur böyle diyorum. Normalde çalışıyorum zaten biraz ara verdim evdeyim bir süre.
Yada belli bir yaşa gelince kaldıramıyorum sanirim.
Karışık oldu ama umarım anlatabildim.
Siz de nasıl? Merak ediyorum gerçekten yazarsanız sevinirim.
İşte bende böyle oldum, sadece bir yerde durup acaba ben mi yanlis düşünüyorum diye düşünmekten alikoyamiyorum kendimi.Bende böyle böyle çevremi dostumu 3-4 e indirdim, samimiyetsizliğe yüzüne gülüp arkadan konuşmalara çıkar ilişkilerine gelemiyorum bana yapılması gerekmiyor başkasına yapan bana da yapar mantığındayım. Az öz insan olmalı diyorum ve arkadaşlık ve dostluk kavramını ayırıyorum artık hayatımda istemediğim kişiyle çat diye mesafemi koyuyorum.
Rahatsızlık duyduğunuz ortamda sohbette veya kişide durup bir düşünün sorun sizde mi diye değilse yanlış düşünen siz değilsinizdir yanlış yapan onlardır :)İşte bende böyle oldum, sadece bir yerde durup acaba ben mi yanlis düşünüyorum diye düşünmekten alikoyamiyorum kendimi.
Tespitleriniz güzel, Mesela şu var.bir kaç ihtimal var.
birincisi: alıngansınız ve insan davranışlarına dair beklentileriniz var ve bunun dışında davranış görünce biraz saldırı olacak algılıyorsunuz
ikincisi: saldırgan ve şakacı iletişim gerçekleştiren insanlara denk geldiniz, şaka yapıyorlar ama ofansif tınlıyor olabilir, sizi tam tanımadıkları için ve hatta kimle hangi seviyede iletişim gerçekleştireceklerini bilmedikleri için böyle hissettiriyor.
üçüncüsü: gerçekten saldırgan, laf sokan kompleksli insanlara denk geldiniz, ancak kendi istedikleri konseptte diyalog gerçekleştiriyor, iletişimi domine ediyor, amerikan lisesi popüler kızlar gibi laf sokuyor ve iletişim kurduğunu sanıyor.
ben bir süre hep iki ve üçe denk geldiğimi düşündüm. sonra anladım ki ben de biraz alınganım ve davranışları kalıplara sokuyorum. o nedenle size yazdıklarınızı hissettiren iletişimleri masaya yatırıp objektif bakarsanız eğer kibirli misiniz yoksa onlar saldırgan mı anlamak kolay oluyor.
katıldığım kısım şu; gerçekten fazla insanla tatmin edici diyalog gerçekleştirmek çok zor.
amacını anlayamadığım, "bu neydi şimdi" dedirten, kendisi ile iletişim kurduğumda ona anlattıklarım bana koz vermiş hissi yaratan kim varsa onlarla az konuşmaya gayret ediyor, ekstra bilgi vermiyorum. çünkü anlattıklarınızı laf sokmak için kullanacak insanlar olabilirler.
ama önce niyeti çözmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?