Türkiye de çoğu sınıfın durumu böyle .Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Gerçekten acayip modum düştü,bende imkansız olduğunu düşünüyorum gerçekten,bi de temelin atıldığı ilk yıl,ki söylenilen o sonradan daha fazla olmayacağının da garantisi yok belki 40 dırÇok fazla gerçekten de yaben küçükken de mevcut buydu. Bir ogretmenin hele ki birinci sinif gibi sıfırdan okumayı öğreteceği çağda bu kadar çocukla ilgilenmesi imkansız
Hayır cimere yazmanız bişey değiştirmez. Meb sınıf sayısına, öğretmen sayısına, öğrenci sayısına göre ayarlıyor o tip şeyleri.Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülürTürkiye de çoğu sınıfın durumu böyle .
Sınıf mevcudu 40 ı geçen yerler var.
Oğlum 3. Sınıfa geçti sınıf 36 kişi .
Cimerle falan çözülecek birsey değil .
En az 8 tane ekstra öğretmeni nereden bulacaklar? Ücretleri nasıl ödenecek?Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülür
Hayır öyle bir şey yok. Hatta tüm illerde ikili eğitimi bitirmek için uğraşılıyor. Yaşadığım ilde sadece birkaç okul kaldı ikili eğitim yapan. Tamamı tam gün eğitime geçti.Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülür
Malesef bazı okullarda sınıf mevcutları bu şekilde.ikili eğitime geçmeleri öyle cimerle falan olmaz sanmıyorum. neticede sınıfları bölmeleri demek x2 öğretmen ihtiyacı demek.Slm kızlar,oğlum eylülde 1.sınıfa başlayacak ve sınıfta öğrenci 30-35 kişi olacakmış,çok çok fazla değil mi,tekli eğitim uygulanıyor bu arada 9-2 arası,bunun yerine ikili eğitim ile sınıf mevcutlarını ikiye bölseler daha iyi değil mi,cimere yazarsam sonuç alır mıyım..Başka bi okula gönderemem evime yakın adrese dayalı çıkan okul burası..Özel okula da bütçem yok
Tam gün eğitim veren bir okul asla ikili eğitime dönmez. Aksine uzun vadede hedef bütün okulları tam güne çevirebilmek.Türkiye geneli ikili eğitim yapılmıyor mu?burada da yapılsa sorun çözülür
Atasınlar..Atamayı bekleyen çok sayıda öğretmen var,ihtiyaç yok diye demeç veriliyor,2..3 maaş verilen bürokratlardan kısılıp gerçekten ihtiyaç olan şeylere harcansınEn az 8 tane ekstra öğretmeni nereden bulacaklar? Ücretleri nasıl ödenecek?
Ama yollarımız var, eğitim o yollarda yapilmali benceAtasınlar..Atamayı bekleyen çok sayıda öğretmen var,ihtiyaç yok diye demeç veriliyor,2..3 maaş verilen bürokratlardan kısılıp gerçekten ihtiyaç olan şeylere harcansın
Ders sayısı yine aynı 6 ders şeklinde daha geç ders başlıyorHayır öyle bir şey yok. Hatta tüm illerde ikili eğitimi bitirmek için uğraşılıyor. Yaşadığım ilde sadece birkaç okul kaldı ikili eğitim yapan. Tamamı tam gün eğitime geçti.
50 kişilik sınıf mıBenim kizim bu yil anasinifina başlayacak. Onlarinda sinifta kişi sayisi 22 miş. Ustelik daha kura cekilecek yer kalirsa kayit olacakmış
İlkokullar geçen sene 50 kişiyi bile bulmuş. Hatta bir tanidigimiz başka okula geçirdi 2. Hafta. 30 -35 buralarda az karşılaniyor yani..
Ama yeni ortaokul yapiliyor. Sanirim 9 3 olarak egitime geçilip o bina sırf ilkokul olacakmiş. İnşallah sinif mevcutlarida biraz düşer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?