- Konu Sahibi _chocolate_
-
¤ decemBer ¤;11670400 .!.:dinimiz için sakıncalı mı diye sorduğunuz için cevaplıyorum, gene fetvacı dicekler ama neyse.
ahtapot kalamar gibi hayvanlar acı çektirilerek öldürüldüğü için hanefi mezhebinde yenilmesi uygun görülmez. belgesel izleyenler zaten bilir, tutarlar hayvanın bir kolundan yerden yere vurarak hayvanın kafası kanlar içinde kalır ve ölür sonra keserler o hale getirirler o hayvanları. ıstakozu da öle, direkt kaynar suyun içine atıyolar ölsün diye, sert kabuklu hayvan ya. balık da değil bunlar gayet bilinci açık hayvanlar (anlatamadım burayı idare edin)
öle yani. işe sırf din açısından bakmak iyi de, ben o belgeselde kafası parçalanmış ahtapotu gördükten sonra zaten yemem yani.
O haram bu haram.Ne demişler dediğimi de ama yaptığımı yapma.Vallahi dine bakılırsa hiçbirşey caiz değil.Mesela sigara mekruh alkol haram.Ooooooo o kadar kişi içki tüketiyor ki.Kalamar yemezsin ama içki içersin ne tezat...zemuszemus
O haram bu haram.Ne demişler dediğimi de ama yaptığımı yapma.Vallahi dine bakılırsa hiçbirşey caiz değil.Mesela sigara mekruh alkol haram.Ooooooo o kadar kişi içki tüketiyor ki.Kalamar yemezsin ama içki içersin ne tezat...zemuszemus
kimse size dinin gereklerini uygulayın demiyo zaten. ama müsade edin de isteyen istediği gibi yaşasın.
dakkalarca kafası yere vurularak can çektire çektire öldürmek var, bir de can damarını bir hamlede keserek öldürmek var. arada dağlar kadar fark var.
ha siz bilirsiniz yemek yememek size kalmış, ben sadece açık doğruları söylüyorum, görecelileri değil. ama siz yiyosunuz diye diğer herşeye kılıf bulmayınız. :umursamaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?