Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Açılmamiş ketçap mayonezi bende alırım sonra kullanılıyor kolaylıklada taşınıyor ufak şeyler ama özellikle kavanoz götürmek bilemedim o_O şu anda yemeklerimi bitiremiyorum istesemde simit tarzı şeyleri çantama atarım ama yemekleri bırakıyorum uğraşamam

Merhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
eve getirip kullanıyorsanız çok güzel birşey yapıyorsunuz..yoksa kalanı orada çöpe gider

Gerek öğrencilik, gerek iş hayatımın çoğu Çin'de geçti, geçiyor.

Orada bir adet pirinç tanesi dahi tabağınızdaysa sizin istemenize gerek kalmadan paket yapılıp verilir. Bu sebeple herkes ya tabağını sonuna kadar tamamlar, ya da yemediğinin paketini alır gider. Bu sebeple paketleme sistemleri de epey gelişmiş bir ülke.

Tabağımda kalan 1 adet patates kızartmasını, dökülse umrumda olmayacak kadar az meyve suyumu bardağımı streçleyerek ben odama çıkmadan otel görevlisiyle odama yolladıklarını biliyorum.

Şahsen, kalan yemeğini paketlettiren insanlara saygı duyuyorum. Dilerseniz hayvanlara verirsiniz, dilerseniz evde sonraki öğünde tüketirsiniz. İsraf haramdır. Satın aldığınız bir ürünün tasarrufu size aittir.

Bu söylediklerim mekana ait unsurları içermiyor elbette. Örn. peçete, ıslak mendil, servis vs.

Kalan yemeğinizi paketlemeniz normalde, sırf eve götürmek için yemeyeceğiniz bir şeyi almanız tuhaf doğrusu.

en kötü hayvanı vardır denir. hemen pintilik akla gelmez :dondurma:

Benim kayınvalidem de böyle. Kendi şeker kullanmaz ama masadaki şekerleri parasını ödedim diye çantasına atar. Peçeteleri, ıslak mendilleri alır. Ketçap mayonezi de alır. Tabağımızda bir şey kaldıysa israf olmasın diyerek bizimkileri de yer. Şuan kısa süreliğine bizde kalıyor oğluma bakıyor. Yemek yaparken biberin saplarında neden biber kalmış diye bana her şeyi israf ediyorsun dedi. Ben böyle yapıyorum sen istediğin gibi yap evinde dedim çok bozuldu :KK70: Biberi sapıyla mı koyalım arkadaş. Masadan topladıkça o ben de utanıyorum.

Biz de bir utanma duygusu var .
Yurt dışında bu yok zaten paket yap desen yaparlar.
Ekmek çöpe gitsin istemem açıkçası .

Merhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
Kimsenin bir şey demeye hakkı yok
Bazı lokantalarda yemek kaldığında müşteriler yemeğin devamını eve paket istiyor

Baklava falan tamam da pilavın da kalanını yemeyip saklama kabı ile hususi eve götürmek, ketçap mayanez dilim limon falan abartı yani. Yokluk çekmediğiniz halde yanınızdaki ve çevrenizdeki insanlar garip karşılayabilir açgözlü yaftası yiyebilirsiniz özellikle saklama kabı taşımak yanınızda hoş değil.

Biz de bir utanma duygusu var .
Yurt dışında bu yok zaten paket yap desen yaparlar.
Ekmek çöpe gitsin istemem açıkçası .

Aynen, tabakta yarisi kalınca genelde soruyorlar zaten. Paketletmek aşırı normal bir durum (almayada)
Konusahibi biraz abartmış ama... durum şeker aşırmaya kadar varmış.

kedi/köpeğin yiyebileceği tarz birşey yemişsem ve kaldıysa mutlaka peçeteye sarıp paket yapıyorum. sokakta gördüğüm hayvana veriyorum.
bunun dışında hamburgerciye gitmişsem çoğu zaman patatesler kalıyor onları da paket yapıp eve getiriyorum ve akşam çayla atıştırmalık yiyorum. aynı şekilde ketçap ve sosları da eve getiriyorum.
yerde demir para görünce 5 kuruş bile olsa muhakkak alırım. hatta geçenlerde yerden 5 kuruş alırken bir tane adamla gözgöze geldik şok vaziyette bana baktı :D.
galiba ben de aşırı pintiler grubundanım :D
bunun nedenini şuna bağlıyorum. çok müsrif bir insandım. yere demir param düşse amaaan eğilip alamam kalsın der, geçerdim. evden poşet poşet çürümüş yiyecek atardım. çok aldığım için yemeye vakit olmazdı. bir avm ye gider ihtiyacım olmayan birsürü şey alırdım. telefonun en son modelini alırdım.
sonra olmayacak nedenlerden dolayı çok ciddi maddi sıkıntıya düştüm 3 senedir. hala daha borç ödüyorum. diyeceğim şu ki tutumlu olun arkadaşlar. kalan yemeğinizi paket yapıp eve götürmek ayıp birşey değil. restoranlar onları çöpe atıyor. inanın sokak hayvanlarına dahi vermiyorlar.

Yemek artığı yani yarım yenmiş yemeği goturen birini görsem köpeği vardr kesin falan derim de kürdan ketçap mayonez götürmek çok mantksz ya bilemedim😊

bazen restoranda kalan yemegi paket yaptirip eve getirdigimiz olur ama evden kavanoz tasiyip pilavi kurdani limonu maydonozu goturen biri hakkinda dusunebileceklerimi sayayim : zamaninda cok fakirlik cekmis heralde icine islemis, halen cok fakir, asiri cimri uc kurusun hesabini yapan biri, psikolojik sıkıntısı var aman yaklasmayim. bunlari dusunurum.

Bizim işyerinde var böyle biri
Çantasında buzdolabı poşeti taşıyor
Toplantı bitince masadaki kuru pasta, şeker vs poşete dolduruyor
Otel konaklamalı toplantı ise kahvaltıda açık büfeden fazla fazla alıp yine o meşhur poşete dolduruyor

Poşeti yıkayıp yıkayıp yeniden kullandığını söyleyenler var

Özetle biz arkasından dalga geçip bol bol gülüyoruz

Back
X