• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalan yemekleri kavanoza koyup eve getiriyorum

Neyin nasıl göründüğü senden başka kimseyi ilgilendirmez ki! Evde yenir diye götürüyormuşsun. Goturup cope atmiyorsun. Herkes ayni davranislari yapacak ya da bir davranis herkesce kabul gorecek ve normal bulunacak diye bir kural yok. Eger bir davranış kötü niyet icermiyor ve başka insanların özgürlüğünü kısıtlayıp onları rahatsız etmiyorsa kimsenin de yorum yapmaya eleştirmeye hakkı yoktur. Kimsenin olumlu yada olumsuz fikriyle hareket etmeyin. O şeyi yapmayı istiyorsunuz size ve başka kimseye zararı yok, o zaman sorun da yok. Gizli saklı yapmayın.
Bu kadar yorumdan sonra artık yapmam elalem ne der sonra

Dışarıda yemek yerken (restorandan bahsediyorum is yeri yemekhanesi değil) tabagimin tümü bitmediyse paket yapmalarini isterim. Benim kıstasım şu: bana özel hazırlanmış ve ben bitiremediğimde çöpe gidecek yarim lahmacun, yarim porsiyon köfte yarim pizzayi eve götürüp sonraki öğünümde değerlendiririm.
Ama şeker atsaydim su kadar atardım bunu da alayım cok uç bir örnek. Psikolojik destek almalısınız. Peki evinizde odanizda kullanmadığınız ama vermeye kiyamadiginiz esyalar var mi?
Çok eşyam olmadığı için genelini kullanırım. Ama guzel paketleri torbaları da biriktiriyorum lazım olur diye

Şu kısma kadar gayet normal okudum olabilir diye düşündüm ama sizin içten içe pintilik hastalığınız var sanırım şahsen sizinle arkadaşlık etmek istemezdim ya da bir yerde yemeğe falan gitmek istemezdim siz bunları yaparken ben yerin dibine girerim yanınızda kusura bakmayın.
Pek arkadaşım da yok ama onların yanında almıyorum bundan değildir herhalde

Kıtlık sizin ruhunuza işlemiş... durumunuz iyi ya da kötü bilemem ama kıtlık içindesiniz. Çok itici duruyorsunuz haberiniz olsun.

Yarım pide falan paket yaptırılır da, pirinç pilavı götürmek biraz acayip. Dikkat et kendine, takıntıya dönüşebilir. Yemekle başlar, dışardan eve herşeyi getirmeye gider(istifçilik).

Ayrıca dılardan bakılınca da itici maalesef. Günlerde eskiden kadınlar yapardı çok itici olurdu. Tabağımdakini kıza götüreyim fln derlerdi amaç içerden biraz daha çantasına istemek.
Öyle ortamlarda öyle bir imkan oluşturabilirsem ben de eve götürmek isterdim hahahah

Bu kadar yorumdan sonra artık yapmam elalem ne der sonra
Maalesef bizim ülkede bir çok şeyi ayıplıyorlar
Eminim bir çok insan yemeğini almaya niyetlenip tepkilerden çekindiği için orada bırakıyordur
Hatta misafirinin tabağındaki yemeğinin hepsini yemesini ayıp karşılayanlar vardı
Aç gibi yedi yorumları
Mesela birinin ikinci el mağazadan bir şey alması da ayıplanıyor oysa bir çok yabancı ülkede kıyafetlerin bırakıldığı yerler var durumu iyi olan insanlar dahi alıyor

Buradaki yorumlardan sonra ben de öyle yaptım bugün. Okul şu an tatilde benim de kartımda para kaldı sıfırlanmadan kullanayım diye her gün hususi olarak okula gidip yemek yiyip geliyordum. Tüm gün yemek çantamda dolaşmıyordu yani soranlar olmuş da.

Karttaki para neden sıfırlanıyor öbür dönem geçerli değil mi

Okul ev yakın mı

Yani o para boşa gitmedin diye okula gidip yemek yemek de olağan değil

Otobüsle vs mi gidiyorsunuz bu sıcakta evden çıkıp okula gidip yemek yetip gelmek onun da yarısını zaten yememek

Bence siz zaten davranışınızın olağan olmadığını ama para verdim karşılığını almalıyım hissinizin olduğunu fark etmişsiniz

Bence bir psikolojik destek alın

Örneğin para verdim kursa gidiyorum ama bugün hastayım gidemedim içiniz içinizi yer

Ya da hoca gelemese tartışma çıkar gibi

Para verdim ben buna hissinizi törpüleyin zira her adımınızda para hesabı sizi yorar

Karttaki para neden sıfırlanıyor öbür dönem geçerli değil mi

Okul ev yakın mı

Yani o para boşa gitmedin diye okula gidip yemek yemek de olağan değil

Otobüsle vs mi gidiyorsunuz bu sıcakta evden çıkıp okula gidip yemek yetip gelmek onun da yarısını zaten yememek

Bence siz zaten davranışınızın olağan olmadığını ama para verdim karşılığını almalıyım hissinizin olduğunu fark etmişsiniz

Bence bir psikolojik destek alın

Örneğin para verdim kursa gidiyorum ama bugün hastayım gidemedim içiniz içinizi yer

Ya da hoca gelemese tartışma çıkar gibi

Para verdim ben buna hissinizi törpüleyin zira her adımınızda para hesabı sizi yorar
Okul ev arası yürüyerek yarım saat. Maalesef sıfırlanıyor kart. Bitti de kurtuldum.

Amerikada yaşadığım dönemde restorana gittiğinizde masada kalan ne varsa garson size sormadan hepsini paketleyip elinize tutuşturuyordu. İnsanlar kalanları ertesi günü öğle yemeği için iş yerine götürüyor genelde. Bana özel hazırlanmış yemeği bitiremediysem ben de paketlenmesini istiyorum garsondan.
Ama masadaki kürdanı, şekeri, peçeteyi vs almak hoş değil bence.

Arkadaşlarımın yanında yapmıyorum daha çok ailemle çıkmışsak kalanlarda gözüm kalıyor

Çok çelişkilisiniz.
Önce anneme götürmek için dediniz şimdi annenizle çıktığınızda alıyorsunuz. E anneniz zaten sizleyse neden alasınız?
Yemekhaneden alıyor gibi yazmıştınız yani.

Hiç normal bir durum değil, bence bu takıntıdan kurtulmalısın. Hoş karşılanacak bir şey değil.

Çok çelişkilisiniz.
Önce anneme götürmek için dediniz şimdi annenizle çıktığınızda alıyorsunuz. E anneniz zaten sizleyse neden alasınız?
Yemekhaneden alıyor gibi yazmıştınız yani.
Ailemle çıktığımda derken kastettiğim ketçap mayonez vs. kavanozlama yapmadım

Ben olsam garip karşılamam. Neden çöpe gitsin ki? İsraf almış başını gidiyor, gayet eve götürülüp yenebilir. Dışarıda dünya para verip yiyoruz diye kalanını nasıl eve getiriyorsak , okuldaki yemek de getirilir. Ben yanımda buzdolabı poşeti taşırım . Geçen 18 aylık kızımla iş arkadaşlarımla yemeğe gittik.tabağını bitiremedi aldım poşete eve getirdim akşam yesin diye. Hakkımda kimin ne düşüneceğini de umursamadım

Tuvaletten tuvalet kağıdı toplayanlara ne diyorsunuz?

Adamlar bir kerenin çişini bedava temizlesem kar diyorlar :D

Çok açgözlü birisiniz yaptığınız utanç verici böyle küçük hesaplar yapan biriyle kesinlikle olunmaz evine gidip yemek yenilmez
Tabağı yalayan hergün üşenmeden yemek için okula giden pinti in Cimrinin alasısın

Üslubunuz çok çirkin,tabağı yalamak filan ne demek. Çok ayıp kendinize gelin. Sizi şikayet ettim

Merhabalar... Benim tuhaf bir huyum var. Düşününce kendimi haklı görüyorum ama dışarıdan nasıl görünüyor acaba diye çekincelerim var. Bu kadar basit şeylerin hesabını yapmayayım diyorum ama içim gidiyor işte. Birkaç gündür okul kartımda kalan bakiyeleri kullanmak için okuldan yemek yiyorum. Şu an diyet yaptığım için yiyemeyeceğim yiyecek için evden küçük bir kavanoz götürüyorum ve o yemeği eve getiriyorum. Mesela geçen gün baklava vardı onları eve getirdim. Bir başka gün pirinç pilavı vardı onun birazını ayırdım kalanı yine eve aynı şekilde. Ya da dışarıda yemek yedik diyelim ketçap mayonez, kürdan, kutuda yenmemiş maydanoz limon vs. ne kalsa eve getirmek istiyorum. Yokluğunu da çekmiyoruz çok şükür ama para verdim hakkım, daha sonra kullanırım gibi düşünüyorum. Bu arada kavanoza da gizli gizli koydum. Bir de çok komik fiyata yemek yiyorum okuldan. Yarısını isteyip yiyeyim diyorum okul zamanı öyle yapıyordum zaten de. Siz böyle birisini görseniz ne düşünürsünüz merak ediyorum.
Allah iyiliyini versun abla ya

Çok açgözlü birisiniz yaptığınız utanç verici böyle küçük hesaplar yapan biriyle kesinlikle olunmaz evine gidip yemek yenilmez
Tabağı yalayan hergün üşenmeden yemek için okula giden pinti in Cimrinin alasısın
Bu Nasıl bir üsluptur ne hakla böyle konuşma cesareti alıyorsunuz pardon!

Görmezden gelirim
Ama israf etmemen hoşuma gitti
Ayrıca parasını vermişsin tabiki istediğini yapabilirsin

Back
X