Çocuk Hastalıkları kalça çıkığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

usare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
45
2
36
Sakarya
benim iki aylık kızım var gecenlerde yani 50 günlükken doktora götürdük ultrasanla kalça kemiğine bakıldı sağ bacak %52 sol bacak %50 cıktı doktor %2lik bi fark var dedi.ara bezi kullan üst üste iki bez bağla dedi 1 ay boyunca inş iyileşir.bizim gibi başına gelipte iyileşen varmı.cevaplarınızı bekliyorum...

canım benim oğlumda da alfa açısı alt sınıra çok yakındı. Bize de doktorumuz iki kat bez kullan dedi.
ben prima kullanıyordum ince olduğu için molfixe geçtim o daha kalın ve herzaman iki kat bez bağladım. 1 ay sonra tekrar çektirdik ve açı değeri yükselmişti. 1 ay sonra bir daha çektirdik ve korkulacak birşey kalmamış dedi doktor.
inş sizin de en kısa zamanda geçer.

bir de bebeğini emzirirken ya da kucağında taşırken kolunu bacağının arasına koy, ben bunu da yapmıştım. doktor bana emziriken ya da kucağındayken kundaklar gibi bacaklarını yaklaştırma birbirine,hep ayrık kalsın demişti.

bende molfix kullanıyorum tavsiyelerin için saol.inş gecer endişeliyim.sağlıkla buyurler inş

cnm bizimde bu ayki kontrolde ulrason sonucu kalça gelişim geriliği çıktı .dr.kalçanın birinde hafif gevşeklik var hiç önemli bişey değil sadece çift bez kullanın dedi.bende hiç panik yapmadım gayet rahat .evde nette bi baktım. yok çift bez işe yaramaz bandajj yastık uygulamaları felan diyo.çok moralim bozuldu.3 gündür çift kat bez ve ara bez uyguluyorum umarım düzelir.ve bandaja felan gerek kalmaz.bı sıcakta çocuk kat kat terliyo.1 ay böyle yapalım bakalım olmazsa vakit kaybetmeden bandaja geçeriz.bizim alfa sağ 59 sol 62 sağ 60 tan yüksek olması lazımmış bizim 59 umarım çabuk düzelir.sizede çok geçmiş olsuın

saol cnm sizede geçmiş olsun doktor da
genelde çift bezle iyileşiyo dedi.ağustosun 5inde tekrar ultrason cekilcek.inş iyileşir ve yavrum bu sıcakta iki bezden kurtulur...

canım öncelikle geçmiş olsun inşallah bişeyi yoktur. benım kızımdada vardı kalça gelişim geriliği cihaz kullandık şu an 18 aylık ve çok şüküğr bişeyi yokallah dermansız dert vermesın inşallah..

canım sakın üzülme benim kızımda da vardı ben pavlik bandaj kullandım ve çift bez kullandım kızım 2 ayda sapasağlam oldu sakın canını sıkmaaa düzelir...

benim kardeşimde kalça çıkığı doğmuş hemde 1986 da, annem 6 aylıkken farketmiş ve alçıda falan kalmış, demir ayakkabı kullanmış, şimdi teknoloji dahada ilerlemiştir. şimdi hiçbişeyi yok maşallah. o günlerde unutuldu gitti, üzülme

benim kızımda kalça geriliği tespit edildi 45 günlükken medicana beylikdüzündeki ortapediste gittik. Ve önemli bir şey olmadığını söyledi. Biz bunun üzerine önemsiz diye çok üstelemedik. Ama ben yinede peşini bırakmadım. Aklımda soru işareti kalmıştı. Bunun üzerine Acıbadem hastanesine gittiğim tecrübeli bir doktora gittim. Oda aparat takın 6 hafta sonra gelin dedi. Eğer tedavi edilmezse yürümeye başladığında kalça çıkıklığına kadar gider dedi. Ben hangi tip aparat nasıl takılacak diye sorduğumda ben bilmem ben bilmem diyip odasından çıktım.. bizde aparatı aldık ama nerden bilicez internetten baktığımız resimlere göre giyinik halde taktık. Ve tabiî ki amacına uygun olmadı aparat düştü omzundan kaydı bacağından. Bizde düzgün beceremedik.. baktık olmayacak bu iş.. zaman kaybediyoruz.. ve bu kadar ciddi olduğunu anlayınca ve internetten yaptığım araştırmalarla Çapa hastanesine gitmeye karar verdim. Çünkü anladım ki özel hastanelerdeki doktorlara o kadar para versekte bir sonuca varmayıp en önemlisi zaman kaybetceğimizi..

Bunun üzerine çapa hastanesinde ki çocuk ortepedisti olan Yavuz Sağlam bey muayene etti. Kendisi bizzat ultrasonda tekrar baktı. Ve evet kalça geriliği var dedi. Aparat takmalıyız dedi. Bize gidin alın aparatı ben takıcam dedi.. aparatı atlet üzerine taktı. Bacağınada giydirdiğimiz külotlu çorabı kalça altından kesip uzun çorap şeklinde bıraktık. Ve bize 3 hafta boyunca aparatı çıkarmayacağımızı banyo etmeyeceğimizi söyledi.. Alt bezini değiştirebileceğimiz bir aparattı. Kayışlı ayarlanabilir bir aparat bebeklere göre olanı... ve kendisi ayarladıktan sonra tükenmez kalemle çizdi oynamasın oynama olursa tekrar düzeltin dedi. 1 hafta sonra tekrar bana gelin dedi. Aparat yerinden oynamışmı doğru kullanıyor musunuz diye kontrol edicem dedi. Ve 3 hafta sonunda tekrar ultrasonda bakıcam. İlerleme var mı diye. Ona göre aparata devam mı edelim yoksa düzelmiş mi diye kararına bakıcaz dedi.. bir kuruş para bile vermeden Yavuz beyden bu kadar ilgiyi görmek bizi çok sevindirdi. En azından doğru yolda olduğumuza emin oldum. Allah razı olsun kendisinden. Ve kesinlikle kendisine gidilmesini tavsiye ediyorum..
Maalesef ülkemizde fazlası ile doktor var. Fakat tedavi edemeyen bilgisiz ilgisiz doktorlarımızda var. Özel hastanelere gidip çare aramak artık kafamda soru işareti bırakıyor. Yine araştırma hastanelerinden şaşmayın derim..

Bütün annelerin bebişlerine acil şifalar diliyorum.

Sonucunuz belli oldu mu? Bizde de aynı sorun var merak ediyorum sizin tedavinizin sonucunu.

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Ama çaresi olan bir dert merak etmeyin. Bizim çıkık değildi gelişim geriliğiydi maalesef tedavisi çıkıktan uzun sürdü. 2 aylıkken tedaviye başladık Çapa'da.13 aya kadar oraya devam ettik sonra Dr. Ayşegül Bursalı'ya geçtik şu anda 18 aylık kızımız. Yürüyor koşuyor çok şükür son kontrolümüze yakında gidicez filmimizi çektirdik. En son cihazı Kasım ayının sonuna kadar taktım sadece geceleri. Zor bir tedaviydi ama allah beterinden korusun. Dr. Bizimkinin nadir görülen bir durum olduğunu normalde bu kadar uzamadığını söyledi umarım sizinki daha kolay çözülür. Sizin teşhis nedir?

Merhaba Arkadaşım çok geçmiş olsun.Biz ilk 52 günllüken USG tekirdik sol kalça normal sağ alfa 55 tıp 2a gelişim geriliği.1ay sonra kontrol dendi.birici ayın sonunda sağ alfa 63 derce olarak ölçüldü.2 şer ay aralıkla 3.kez film çekildi.Bebeğim şimdi 7.ayını bitirdi.Bize hiçbir tedavi uygulanmadı.Biz küçük bir ilde yaşıyoruz imkanlar sınırlı 2 farklı dok.götürdüm ikisinde pediatrik ortopedi dok.değil.Ben çok endişeliyim.ileride bir sorun yaşarsak diye çok korkuyorum.Ayşegül Bursalı size neler söyledi Özellikle bu gelişim geriliği olan bebekler için.Tedaviniz çok uzun sürmüş onun sebebi nedir?Şimdi herşey yolundadır inşallah.Çok geçmiş olsun.RABBİM EVLADINIZI BAĞIŞLASIN..

Arkadaşım çok geçmiş olsun şimdi bebeğnizin durma nasıl?Tedavi uygulanmadan sorun çözüldümü?çok geçmiş olsun..

Merhaba arkadaşım çok geçmiş olsun.Alfa açı değerleriniz ultrasonda ilk olarak kaç ölçülmüştü?Daha sonra kaça yükseldi ?bir tedavi uygulandı mı?şimdi bebeğnizin darama nasil?cevap yazarsanız memnun olurum.çok geçmiş olsun..

Merhaba arkadaşım şimdi bebeğinizin durumu nasıl?Kalça çıkığı sorunu tamamen düzelmiştir inşallah.Benim merak ettiğim ilk ultrason çekildiğinde alfa açı değerleriniz kaçtı?Çift bezle sorun çözüldümü?Nasıl bir takip yada tedavi uygulandı?Bu süreci paylaşırsanız memnun olurum.bizim bebeğimiz içinde TIP2A gelişim geriliği teşisi kondu.Çok geçmiş olsun.Allah başka sıkıntı yaşatmasın inşallah..

Bizimde 10 nisan da randevümüz var kalça çıkıklığı için inşallah birşey çıkmaz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…