• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kalça çıkığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bizim kalça testi sonucumuz
sol alfa acısı 67 derece beta acısı 49 derece
sağ alfa acısı 61 derece beta acısı 53 derece çıktı
henüz dr götüremedim normal dimi sonuçlar?

bizim kalça testi sonucumuz
sol alfa acısı 67 derece beta acısı 49 derece
sağ alfa acısı 61 derece beta acısı 53 derece çıktı
henüz dr götüremedim normal dimi sonuçlar?

Merhaba arkadaşım Doktorların söylediğine göre alfa açılarının 60 ve üzeri olması gerekiyor.Bebeğin kaç aylık bilmiyorum. Bence sonuçlar çok güzel Allah bebeğini bağışlasın arkadaşım gülegüle büyüt.

Bebegim 1 aylik cok tesekkur edeim cevabin icin icim cok rahatladi dr gidene kadar stres olmucam en azindan.

Benim bebegime 1 aylikken yapilan ultrason incelemesinde sol kalcada problem gozlendi ve bir ortopediste yonlendirildi. Cocuk doktorumuz "izmir'de cocuk ortopedisinde tektir" diyerek bir profesore yonlendirdi (adini vermiyorum doktorlarin). Ben de bari ozele gidelim de cocugumun sagligindan kismayim diyerek gittim bu unlu profesore. "Ben 35 yillik doktorum birsey biliyorsam eger bu cikik degil. İciniz rahat olsun. Ara bez kullanin. 4 aylik oldugunda rontgen cekip goruselim tekrar %99 gecer"dedi. Dun rontgen cektirdik. Radyolog rapor yazdi ve baska durumlar da var gibi deyince baska bir prof.a goturdum bebegimi.
Sonucta cocugumda kalca cikigi varmis ve eger 1 aylikken palvik bandaji uygulansaymis belki duzelebilirmis ama su an cocugumun gogus altindan itibaren alciya alacaklar her iki bacagini da. Ustelik kemigi yerine oturtmak icin de kasiktan mudahale yapilacak ve belli periyodlarda yapilacak kontrollere gore alcilari yenilenecek. (2ser aylik sureclerde yenileniyormus ve 6 ay kadar suruyormus tedavi)
Bu alciyi takanlar varsa yorum ve yardim edebilirler mi? Cocuga sikinti veriyor mu? Nasil yikanacak bebegim? Nasil emziricem? Vs.. Vs.. :(

akhylis hanım benım de kızım alçıya girecek siz o süreci nasıl geçirdiniz lütfen yardımcı olun bana

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. Ama çaresi olan bir dert merak etmeyin. Bizim çıkık değildi gelişim geriliğiydi maalesef tedavisi çıkıktan uzun sürdü. 2 aylıkken tedaviye başladık Çapa'da.13 aya kadar oraya devam ettik sonra Dr. Ayşegül Bursalı'ya geçtik şu anda 18 aylık kızımız. Yürüyor koşuyor çok şükür son kontrolümüze yakında gidicez filmimizi çektirdik. En son cihazı Kasım ayının sonuna kadar taktım sadece geceleri. Zor bir tedaviydi ama allah beterinden korusun. Dr. Bizimkinin nadir görülen bir durum olduğunu normalde bu kadar uzamadığını söyledi umarım sizinki daha kolay çözülür. Sizin teşhis nedir?
Merhaba kullandığınız cihaz nedir acaba kizimdada kalca gelişim geriliği var suan 8 aylık 5 aydır tedavi görüyor
Tedavi aşamalarınizi paylasirmisiniz lutfen

canım öncelikle geçmiş olsun inşallah bişeyi yoktur. benım kızımdada vardı kalça gelişim geriliği cihaz kullandık şu an 18 aylık ve çok şüküğr bişeyi yokallah dermansız dert vermesın inşallah..
Şuan benim oplumda üç aylık şehir dışında oldpm için gidemwdik henüz doktora vücudunda belirli olabiliyomu farklılık olduğu bebekte görülebiliyomu acaba

Benim bebegime 1 aylikken yapilan ultrason incelemesinde sol kalcada problem gozlendi ve bir ortopediste yonlendirildi. Cocuk doktorumuz "izmir'de cocuk ortopedisinde tektir" diyerek bir profesore yonlendirdi (adini vermiyorum doktorlarin). Ben de bari ozele gidelim de cocugumun sagligindan kismayim diyerek gittim bu unlu profesore. "Ben 35 yillik doktorum birsey biliyorsam eger bu cikik degil. İciniz rahat olsun. Ara bez kullanin. 4 aylik oldugunda rontgen cekip goruselim tekrar %99 gecer"dedi. Dun rontgen cektirdik. Radyolog rapor yazdi ve baska durumlar da var gibi deyince baska bir prof.a goturdum bebegimi.
Sonucta cocugumda kalca cikigi varmis ve eger 1 aylikken palvik bandaji uygulansaymis belki duzelebilirmis ama su an cocugumun gogus altindan itibaren alciya alacaklar her iki bacagini da. Ustelik kemigi yerine oturtmak icin de kasiktan mudahale yapilacak ve belli periyodlarda yapilacak kontrollere gore alcilari yenilenecek. (2ser aylik sureclerde yenileniyormus ve 6 ay kadar suruyormus tedavi)
Bu alciyi takanlar varsa yorum ve yardim edebilirler mi? Cocuga sikinti veriyor mu? Nasil yikanacak bebegim? Nasil emziricem? Vs.. Vs.. :KK43:
Allah yardımcınız olsun
Umarm kolay atlatrsiniz
Bebeginizin son durumu nedir

Back
X