Benim bebegime 1 aylikken yapilan ultrason incelemesinde sol kalcada problem gozlendi ve bir ortopediste yonlendirildi. Cocuk doktorumuz "izmir'de cocuk ortopedisinde tektir" diyerek bir profesore yonlendirdi (adini vermiyorum doktorlarin). Ben de bari ozele gidelim de cocugumun sagligindan kismayim diyerek gittim bu unlu profesore. "Ben 35 yillik doktorum birsey biliyorsam eger bu cikik degil. İciniz rahat olsun. Ara bez kullanin. 4 aylik oldugunda rontgen cekip goruselim tekrar %99 gecer"dedi. Dun rontgen cektirdik. Radyolog rapor yazdi ve baska durumlar da var gibi deyince baska bir prof.a goturdum bebegimi.
Sonucta cocugumda kalca cikigi varmis ve eger 1 aylikken palvik bandaji uygulansaymis belki duzelebilirmis ama su an cocugumun gogus altindan itibaren alciya alacaklar her iki bacagini da. Ustelik kemigi yerine oturtmak icin de kasiktan mudahale yapilacak ve belli periyodlarda yapilacak kontrollere gore alcilari yenilenecek. (2ser aylik sureclerde yenileniyormus ve 6 ay kadar suruyormus tedavi)
Bu alciyi takanlar varsa yorum ve yardim edebilirler mi? Cocuga sikinti veriyor mu? Nasil yikanacak bebegim? Nasil emziricem? Vs.. Vs..