- Konu Sahibi ozlemozlem4141
-
bir doktor, kalın derinin dezavantajını şöyle anlatmıştı;
bir heykel yapıyorsunuz sonra onun üzerine tülbent örtüyorsunuz ve heykel görünüyor....
ama üzerine yorgan örttüğünüzde, yorganın altında ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz
benim burnumda inanılmaz şişmişti...tam 1 ay evden çıkmadım...
burnumun ucu resmen tavana bakıyordu...
bir taraf daha şişti ve bu yüzden burun yamuk gibi duruyordu...
bir tarafın ödemi daha fazla olduğu için öyle duruyormuş meğer... ince derililerin atel çıktığında gördükleri şişlikteki burna ben 2 ayda kavuşabildim ve burun ucu hala inanılmaz şiş.... ve o kısmın düzelmesinin 6 aydan önce olacağını sanmıyorum...
çok sabır gerekiyor... kalın deri, etli burun ucu çok büyük dezavantaj
Beklerim ben ama işe dönme konusu sıkıntı. öğretmenim üstelik. Neyse artık, bu arada ameliyatım yarın, sence hastane çantamda neler olmalı ekstradan?
Doktoruna güvendiysen korkma...
özelde mi yoksa devlette mi oluyorsun bilmiyorum...
en çok gerekenler, terlik, karton bardak, su, ıslak mendil, peçete, sıvı sabun, yedek çamaşır, yakası geniş ya da önden düğmeli pijama...
benim hatırladıklarım bunlar... iyi bir özel hastaneye gidiyorsan pekçoğuna ihtiyacın olmayabilir... bazı özeller terlik vs. veriyorlar diye biliyorum...
zor bir ameliyat değil... sıkıntın sadece 1 gün... birde tampon çıkıncaya kadar ağızdan nefes alma kaynaklı sıkıntı oluyor o kadar...
umarım sigara içmiyorsundur... ameliyat sonrası da sigara içilmezse iyileşme hızlı oluyor...
umarım istediğin sonuca ulaşırsın... doktorun eli iyiyse en fazla 2 haftada işe gidebilirsin... ben rapor aldım nasılsa diye 30 gün yattım evde:)))
Fahri Mola'ya ameliyat oldun degil mi ? :) en basta gecmis olsun diyorum yeni burnun hayirli olsun :) ben de fahri beyi takip ediyorum, ona ameliyat olabilirim diye dusunuyodum ama sen perisanim falan deyince korktumCanım ya şu an nasıl perişanım anlatamam, tampon yok burnumda. 26-27 saat oldu ameliyattan çıkalı. ameliyatı dün oldum yani. buz koyuyorum ama göz altlarım şişti, morardı, gözlerim sulanıyor. burnum tıkalı. feci durumdayım. sonucun iyi olması için dua ediyorum. bu kadar eziyete değer inşallah. bu arada özelde oldum. hastane rahattı, eve gelince daha bi kötü oldum sanki.
Canım ya şu an nasıl perişanım anlatamam, tampon yok burnumda. 26-27 saat oldu ameliyattan çıkalı. ameliyatı dün oldum yani. buz koyuyorum ama göz altlarım şişti, morardı, gözlerim sulanıyor. burnum tıkalı. feci durumdayım. sonucun iyi olması için dua ediyorum. bu kadar eziyete değer inşallah. bu arada özelde oldum. hastane rahattı, eve gelince daha bi kötü oldum sanki.
Fahri Mola'ya ameliyat oldun degil mi ? :) en basta gecmis olsun diyorum yeni burnun hayirli olsun :) ben de fahri beyi takip ediyorum, ona ameliyat olabilirim diye dusunuyodum ama sen perisanim falan deyince korktumameliyatinin nasil gectigini falan anlatacagin bi konu ac lutfen bilgilenelim heycanla bekliyorum :)
çok geçmiş olsun canım.... buzu ihmal etme sakın... daha fazla şişmesini önler...
bundan sonra hızlı bir şekilde iyiye gitmen lazım.... burnunda kemik kırma vs. işlem yapıldıysa biraz daha hırpalanmış olabilirsin ama 3 gün sonra çoğu sıkıntın biter....
umarım istediğin gibi olur, memnun kalırsın...
Desteğin için sağol, buz elimde yazıyorum zaten. kemik kırma, deri inceltme herşey mevcut bende. böyle şişme morarma normal yani. ama insan dayanamıyor bazen. sonuçları paylaşırım biraz toparlayınca.
çok geçmiş olsun canım benimde 14. günüm bir süre sonra hiçbirsey kalmıyor inş kolay atlatırsın ama buzu ihmal etme
işlem çokmuş canım... biraz daha fazla sıkıntın olması normal....
yeşilçayı tavsiye ederim... iyileşmeyi hızlandırır ve ödemi atar...
birde arnica diye bir krem duydum, morarmaları geçirip ödemi atıyormuş... ben kullanmadım ama pek çok konuda yazılmış ve yazanlar tavsiye ediyorlardı... istersen doktoruna danışıp kullanabilirsin... birde gece oturur vaziyette yatarsan şişmen daha çabuk geçer... sakın düz yastıkta yatma...
geçmiş olsun canım
Canım ya şu an nasıl perişanım anlatamam, tampon yok burnumda. 26-27 saat oldu ameliyattan çıkalı. ameliyatı dün oldum yani. buz koyuyorum ama göz altlarım şişti, morardı, gözlerim sulanıyor. burnum tıkalı. feci durumdayım. sonucun iyi olması için dua ediyorum. bu kadar eziyete değer inşallah. bu arada özelde oldum. hastane rahattı, eve gelince daha bi kötü oldum sanki.
tampon nedne yok burnunda
Doktorum kullanmadığını, özel bir dikiş tekniği ile diktiğini söylemişti. Tampona gerek yokmuş yani.
Doktorum kullanmadığını, özel bir dikiş tekniği ile diktiğini söylemişti. Tampona gerek yokmuş yani.
ya bunlarin hepsi gecicek ve cok guzel bir burnun olacak dusuncesi bile insani guclendirir :)) beni bilgilendirmeni heycanla bekliyorummevet canım Fahri Mola, ama doktordan kaynaklanmıyor ki, benim derim kalın, yağlı. problemli yani. bu durum normal. Doktorumdan çok memnunum, çok ilgili. kendine güvenen biri. tavsiye ederim ben. sonuçlarımı seninle paylaşırım biraz daha iyileşeyim de.
ya bunlarin hepsi gecicek ve cok guzel bir burnun olacak dusuncesi bile insani guclendirir :)) beni bilgilendirmeni heycanla bekliyorumm
geçmiş olsuun tamponsuz ameliyatı ilk kez duyuyorum teknik olarak değişik şeyler çıkyıor
tampon yoksa daha iyi...
demek ki yenilikleri takip eden bir doktor...
3-5 gün sıkcan dişini accık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?