Kalkamamak

RedMoonshine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2020
27
31
3
Günaydin,

benim derdim kalkamamak. Sabahlari asla ve asla kalkamiyorum. Uyandigimda üstümde öyle bir yorgunluk oluyorki, göz kapaklarim tonlarca agirlik tasiyor, asla acamiyorum gözlerimi. Alarmimi erteleye erteleye ise hep gec geliyorum. Asiri yorgun ve bitkin oluyorum.

Kacta yattigimin hicbir önemi yok, aksam 9 da da yatsam 11 12de de yatsam sonuc ayni, alarm caldiginda kalkamiyorum.

Hafta sonlari kendiligimden 8/9da uyaniyorum, hicbir sorun yasamiyorum ama hafta ici bana ölüm gibi geliyor. Bazen aklimdan kötü seyler bile geciyor, Allaha dua ediyorum bisey olsun da kalkmayayim diye. Böyle sacma sapan durumlar yasiyorum.

Daha yeni kan, idrar vs verdim...doktor hicbir sorunun yok dedi. Herseyin calismasi gerektigi gibi calisiyor, degerlerin cok iyi dedi. Cok sükür ama neden kalkamiyorum? Neden bu kadar yorgun hissediyorum? Bana neden uyku yetmiyor? Yetiskinlerin 6 saat uykuya ihtiyaci varmis...benim ki hafta ici 20 saat sanirim...

Benzer seyler yasayan var mi aranizda? Neler yapiyorsunuz?

Kalitesiz uyku stresten de olabilir. Yatak yorgan yastıktan herhangi biri de sıkıntılı olabilir. Bende de alerji var rahat nefes alamııyorum. Yorgunluk hali yok ama yatınca uyuyamıyorum tıkanıyorum. Sabah da zor kalkıyorum.

Uyku uykuyu getirir..ne kadar uyursaniz daha cok bünye tembellige alışıyor..
bir ağırlık bir tembellik kendini açamıyorsun..
Bir düzene sokmaya çalışın..
1 2 hafta deneyin..
Kan değerleriniz normal..

Hafta sonu kalkip hafta ici kalkamamanizin sebebi iş ya da okul her ne ise gitmek istememeniz,o sorumluluktan kacmak istemeniz olabilir.

Psikolojiktir,gitmek istemediginiz yapmak istemediginiz zaman boyle olur

Islerimi hicbir zaman sevmedim cünkü calismayi sevmiyorum ama bi sekil para kazanmak zorundayim. Bi tek calismaktan nefret eden ben degilimdir, herkes bi sekil calisiyor. O insanlar alarm caldiginda sevincten ucmuyorlar ya...onlar nasil yapiyor?

Islerimi hicbir zaman sevmedim cünkü calismayi sevmiyorum ama bi sekil para kazanmak zorundayim. Bi tek calismaktan nefret eden ben degilimdir, herkes bi sekil calisiyor. O insanlar alarm caldiginda sevincten ucmuyorlar ya...onlar nasil yapiyor?

Çalışmak zorunda olunca insan görmüyor duymuyor :(

Ben kışın böyle oluyorum, sıcak yatağı bırakmak zoruma gidiyor :) Ama yine 6 da ayaktayım :(
Uykun ağır demek ki. Akşamdan temkinli yat. Bilemedim. :)

Sorumsuz bir insansınız galiba hiçbir işi sevmiyorum, iş sevmiyorum dediğinize göre. Olaya para kazanmak olarak bakmak yerine elim, ayağım tutuyor kendime yetiyorum, şu pandemide işim var olarak bakın. Çalışmak insana özgüven sağlıyor. İyi kötü çevremiz, sosyal hayatımız oluşuyor. Evde tüm gün yatıp bomboş bir hayat sürseniz elinize ne geçecek tam olarak? Bu tembellik iyi bir şey değil.

Başka bir fikir de maaşınızın bir kısmını öğrenciye burs verebilirsiniz ya da sokak hayvanlarına mama alabilirsiniz maaş günü belki sizi mutlu edeceği için çalışma azminiz de artar. Sabahları daha keyifli uyanırsınız.

Ben de genelde böyleyim. Yararı zararı tartışılır ama ben takviye alınca normale dönüyorum. Daha önce solgar, pharmaton vs denedim onlar işe yaramadı ama supradyn almaya başladığım 3. günden itibaren düzeliyorum. Ben çok yoğun olan sınav dönemlerinde kullanıyorum sonra 3-4 aylık aralar veriyorum.

insanın kredisi olunca alarmdan önce kalkıyor bakınız ben :KK53: sizi sabah kalkmaya zorlayacak bir sebep bulmalısınız belki de

Eğer doktor fizyolojik bir probleminizin olmadığını söylediyse geriye bunun manevi yönü kalıyor. Diğer üyelerin dediği gibi sevmediğiniz bir iş yaptığınız için isteksiz gibi geldiniz bana veya özel hayatınızda tıkandığınız bir nokta vardır, ondan dolayı sabah günü karşılamak size ağır geliyordur( ki bende sabah yorgun uyanınca sonuncusu oluyor).

Bir kaç gündür sabah 5 buçuk gibi kalkıyorum, kendime zaman ayırıyorum. Çalışmıyorum okuyorum ve iki küçük çocuğum var. O saatlerde eşimde ise gittiği için onu kapıda uğurlayıp manevi yönden kendimi beslemeye çalışıyorum. Affirmation kelimesini hiç duydunuz mu? Ben Pinterest de yabancı yazilarda karşılaştım bu kelime ile. Aslında bildiğimiz positif olumlama denilebilir. Güne buna benzer positif aksiyonlarla başlarsanız kendinizi daha istekli bulabilirsiniz.

Başlangıcta bunu rutine oturtmak kolay değil kabul ediyorum ama şimdi bunu yapmadan bir güne baslayamazmışım gibi geliyor.

saat yazmamışsınız kaçta kalkıp işe gitmelisiniz alarmı kaça kuruyorsunuz

mesela ben hayatımda alarm ertelemem

yani saat 7 de kalkacaksam 7 ye 5 te kalkacaksam 5 e kurarım

ama çevremde bir çok kişi var 7 de kalksa yetecek ama saati atıyorum 6.15 e kuruyor sonra on dakikada bir çalan alarmı erteliyor

oysa zaten 7 de kalkacaksa bölünmeden uyuyacağı 45 dakikasını da mahvediyor

disiplinli olun

gerekirse ertelenmeyen bir alarm edinin yani erteleyemeyin

bir de alarm uzakta olsun

evin size en uzak yerinde yani kalkın alarmı kapatmak için yürüyün vs vs

evet kimse sabah çok mutlu kalkıp koşa koşa işe gitmiyor

ama sabah çok erken kalkıyorum uyanamıyorum diyen çevremdeki çoğu kişi sabahlarını bence harcıyor

benden sonra evden çıkan çevremdeki bir çok kişi benden 1,5-2 saat önce kalkmaya kalkıyor

bu örneğimdeki kişilerin çoluğu çocuğu ekstra sorumluluğu yok buna rağmen kalkıp alarmı erteleyip evde sallanarak hazırlanıp sonra da erken uyandık diye lanet okuyorlar

ben 8 de evden çıkacaksam 07.25 te kalkıyor(d)um, son 2,5 yıldır kedim var 10 dakika daha erken kalkıyorum, o 10 dakikada kedi kucağımda oturuyor

sonra tuvalet diş vs

kahvaltılık sandviç hazırlıyorum

işe gidecek meyve çay peçete vs ne varsa onları toparlıyorum

çöpleri toplayıp kedinin tuvaletini temizleyip dışarı koyuyorum, çamaşır varsa makinaya atıp ayarlıyorum

sabah haberlerine bir göz atıyorum önemli bir şeyler kaçmasın diye Watsapp a bakıyorum iş yahut okul ile ilgili mesajlar vs var mı diye

07.45 te eşim ve oğlumu kaldırıyorum

aradaki süreçte herkes giyiniyor

07.58 de arabadayız

Günaydin,

benim derdim kalkamamak. Sabahlari asla ve asla kalkamiyorum. Uyandigimda üstümde öyle bir yorgunluk oluyorki, göz kapaklarim tonlarca agirlik tasiyor, asla acamiyorum gözlerimi. Alarmimi erteleye erteleye ise hep gec geliyorum. Asiri yorgun ve bitkin oluyorum.

Kacta yattigimin hicbir önemi yok, aksam 9 da da yatsam 11 12de de yatsam sonuc ayni, alarm caldiginda kalkamiyorum.

Hafta sonlari kendiligimden 8/9da uyaniyorum, hicbir sorun yasamiyorum ama hafta ici bana ölüm gibi geliyor. Bazen aklimdan kötü seyler bile geciyor, Allaha dua ediyorum bisey olsun da kalkmayayim diye. Böyle sacma sapan durumlar yasiyorum.

Daha yeni kan, idrar vs verdim...doktor hicbir sorunun yok dedi. Herseyin calismasi gerektigi gibi calisiyor, degerlerin cok iyi dedi. Cok sükür ama neden kalkamiyorum? Neden bu kadar yorgun hissediyorum? Bana neden uyku yetmiyor? Yetiskinlerin 6 saat uykuya ihtiyaci varmis...benim ki hafta ici 20 saat sanirim...

Benzer seyler yasayan var mi aranizda? Neler yapiyorsunuz?
Tükenmişlik olabilir mi

Calistigim donemde ben de boyleydim. Ama ben ise severek gidiyordum, benim sorunum sabah erken kalkmakti. Inanilmaz bir mutsuzluk yasiyorum sabah erken kalkinca. Senelerdir bu boyle. Karin agrisi ve kisa sureli anksiyete gibi. Yarim saat 40 dakikaya geciyor. Bu kendimi bildim bileli boyle. Belki sizin de boyle bisey olabilir mi?

Back
X