Kalkamamak

Psikolojik bir şey muhtemelen. Ben uykuya çok düşkün değilimdir ama ben bile kalkmakta zorlanıyorum hafta içi işe gideceğim için. Ki işimi severek yapıyorum zoraki de değil.

saat yazmamışsınız kaçta kalkıp işe gitmelisiniz alarmı kaça kuruyorsunuz

mesela ben hayatımda alarm ertelemem

yani saat 7 de kalkacaksam 7 ye 5 te kalkacaksam 5 e kurarım

ama çevremde bir çok kişi var 7 de kalksa yetecek ama saati atıyorum 6.15 e kuruyor sonra on dakikada bir çalan alarmı erteliyor

oysa zaten 7 de kalkacaksa bölünmeden uyuyacağı 45 dakikasını da mahvediyor

disiplinli olun

gerekirse ertelenmeyen bir alarm edinin yani erteleyemeyin

bir de alarm uzakta olsun

evin size en uzak yerinde yani kalkın alarmı kapatmak için yürüyün vs vs

evet kimse sabah çok mutlu kalkıp koşa koşa işe gitmiyor

ama sabah çok erken kalkıyorum uyanamıyorum diyen çevremdeki çoğu kişi sabahlarını bence harcıyor

benden sonra evden çıkan çevremdeki bir çok kişi benden 1,5-2 saat önce kalkmaya kalkıyor

bu örneğimdeki kişilerin çoluğu çocuğu ekstra sorumluluğu yok buna rağmen kalkıp alarmı erteleyip evde sallanarak hazırlanıp sonra da erken uyandık diye lanet okuyorlar

ben 8 de evden çıkacaksam 07.25 te kalkıyor(d)um, son 2,5 yıldır kedim var 10 dakika daha erken kalkıyorum, o 10 dakikada kedi kucağımda oturuyor

sonra tuvalet diş vs

kahvaltılık sandviç hazırlıyorum

işe gidecek meyve çay peçete vs ne varsa onları toparlıyorum

çöpleri toplayıp kedinin tuvaletini temizleyip dışarı koyuyorum, çamaşır varsa makinaya atıp ayarlıyorum

sabah haberlerine bir göz atıyorum önemli bir şeyler kaçmasın diye Watsapp a bakıyorum iş yahut okul ile ilgili mesajlar vs var mı diye

07.45 te eşim ve oğlumu kaldırıyorum

aradaki süreçte herkes giyiniyor

07.58 de arabadayız
İnanın biz de böyleyiz. Çocuklarım erken uyanıyor zaten, hafta içi haftasonu demeden sabah 6.30 - 7.00 arası kalkıyorum.

Sabah kalkınca, mesela 7'de, önce çocukların tuvalet fasıllarını hallederim (2 ve 4 yaşındalar, desteğim gerekiyor), sonra kendim giyinirim. Akabinde çocukları giydirip okula hazırlarım, çantalarını kontrol ederim. 07:35 arabadayız.

08:00 civarı okula varış ve çocuk teslim töreni :) Ofise gelişim takribi 08:20 - 08:30

Sonra Türk kahvesiyle güne başlama :)

Eğer 6 buçukta kalktıysak, çocuklarımla sabah çizgi film keyfi yaparız biraz. Oynaşırız filan..

Bazen bu tempo yoruyor, 2-3 ayda bir peşpeşe 2 akşam 9 gibi filan yatar uyurum ben. İyi geliyor, kendime geliyorum.

Günaydin,

benim derdim kalkamamak. Sabahlari asla ve asla kalkamiyorum. Uyandigimda üstümde öyle bir yorgunluk oluyorki, göz kapaklarim tonlarca agirlik tasiyor, asla acamiyorum gözlerimi. Alarmimi erteleye erteleye ise hep gec geliyorum. Asiri yorgun ve bitkin oluyorum.

Kacta yattigimin hicbir önemi yok, aksam 9 da da yatsam 11 12de de yatsam sonuc ayni, alarm caldiginda kalkamiyorum.

Hafta sonlari kendiligimden 8/9da uyaniyorum, hicbir sorun yasamiyorum ama hafta ici bana ölüm gibi geliyor. Bazen aklimdan kötü seyler bile geciyor, Allaha dua ediyorum bisey olsun da kalkmayayim diye. Böyle sacma sapan durumlar yasiyorum.

Daha yeni kan, idrar vs verdim...doktor hicbir sorunun yok dedi. Herseyin calismasi gerektigi gibi calisiyor, degerlerin cok iyi dedi. Cok sükür ama neden kalkamiyorum? Neden bu kadar yorgun hissediyorum? Bana neden uyku yetmiyor? Yetiskinlerin 6 saat uykuya ihtiyaci varmis...benim ki hafta ici 20 saat sanirim...

Benzer seyler yasayan var mi aranizda? Neler yapiyorsunuz?
Vitaminlerle baktımı.Tiroit bezi vs bakıldımı hormonlara. Uzman doktor tarafından. Bende b vitamini eksikliği çıktı. Hastanede yok bişey dendi. Başka doktor buldu. Bilemem tabiki. Psikolojik de olabilir. Ben de çok az uyuyanlardan uyumayı hiç sevmeyenler denim. Bende alarm çalmadan uyanırım genelde. Bir dönem uyanamadığında böyle bir şey yaşamıştım.

Çalışırken ben de böyleydim ama işi sevmememden değil. Asla sabah insanı değilim. Sabah erken kalkmak beni öldürmek gibi birşey oluyor. Güne ancak öğlen vakti ayılabiliyordum. Sabahtan çğlene kadar da dikkat isteyen bir işim olduğu için habire kahve içiyordum. Eşim de tam tersim, haftaiçi haftasonu 6da kalkar, sporunu yapar ve güne başlar, gece yaşamayı asla sevmez zaten 11 de uyur :D
Ben psikolojik olduğunu düşünüyorum durumunuzun. İşi sevmiyor olma ihtimaliniz çok yüksek çünkü haftasonu kalkabiliyorsunuz.
Şöyle düşünün,birçok insan işini sevmiyor ama zorunluluklarımız var, o yüzden sevilecek yanlarına odaklanın. Bu şekilde kendinizi bu döngünün içinde mutlu edersiniz. Diğer türlü psikolojiniz çöker, tükenmişliğe kadar gider.

Tamamen aliskanlik. Ben sabahları erken kalkmayı çok severim hiç geç uyuyamam günü yaşamayı severim. Eşim de sizin gibi uyanana kadar bir saat suratsız uykulu gezer butun enerjimi alır yaa :KK43:

Bugün esime de anlattim...isteyken kendi kendime “ben neden burdayim? Burda isim ne“ diye soruyorum. Benim evde olmam gerekiyor, artik su yemek isini ögrenmek gerekiyor, yeni tarifler okumak, gezmek yürüyüs yapmak, aksama bir kitap okumak ve resim cizmem gerekiyor. Calisarak neden geciriyorum ömrümü? Sabahtan aksama kadar is yerindeyim, eve gelince üstümü degistirmeye mecalim kalmiyor. Böyle hayat mi olur? Ne resim ne kitap, gözüm hic birini görmüyor. Zar zor yiyecek biseyler hazirlaypi, agizima tikiyorum, sonra dus ve uyku. Ertesi gün ayni seyler. Bos geliyor hersey

Bu durum bende hep var. Kalkana kadar bir olay. Kalktıktan sonrası çok kolay. Her gün egzersiz yaparak ve aksam saatimi geçirmeden yatarak bu durumu kontrol altına almaya çalışıyorum

Günaydin,

benim derdim kalkamamak. Sabahlari asla ve asla kalkamiyorum. Uyandigimda üstümde öyle bir yorgunluk oluyorki, göz kapaklarim tonlarca agirlik tasiyor, asla acamiyorum gözlerimi. Alarmimi erteleye erteleye ise hep gec geliyorum. Asiri yorgun ve bitkin oluyorum.

Kacta yattigimin hicbir önemi yok, aksam 9 da da yatsam 11 12de de yatsam sonuc ayni, alarm caldiginda kalkamiyorum.

Hafta sonlari kendiligimden 8/9da uyaniyorum, hicbir sorun yasamiyorum ama hafta ici bana ölüm gibi geliyor. Bazen aklimdan kötü seyler bile geciyor, Allaha dua ediyorum bisey olsun da kalkmayayim diye. Böyle sacma sapan durumlar yasiyorum.

Daha yeni kan, idrar vs verdim...doktor hicbir sorunun yok dedi. Herseyin calismasi gerektigi gibi calisiyor, degerlerin cok iyi dedi. Cok sükür ama neden kalkamiyorum? Neden bu kadar yorgun hissediyorum? Bana neden uyku yetmiyor? Yetiskinlerin 6 saat uykuya ihtiyaci varmis...benim ki hafta ici 20 saat sanirim...

Benzer seyler yasayan var mi aranizda? Neler yapiyorsunuz?
Bende genel olarak bu sorunu yasayanlardim eskidende vardi ama git gide daha kotu duruma ilerliyorum bende tahlillerime batırdım ama doktor hicbir sorun yok dedi.
Ama ben neden böyleyim hic ise gec kalmayan ben simdi zar zor yetisiyorum

Ben yıllar öncede u kadar kötü olmuştum psikologa ve psikiyatriye gitmiştim depresyon olduğu söylenmişti acaba yine mi diye dusundum

Bende aynıyım. Hatta bazen 7de kalkarim sonra geri uyumak icin kendimi zorlarim. Sonra bas agrisi. Gün boyu esneme. Benimki tamamen psikolojik. Her gun evde ayni gecirmekten yapacak birseyim olmadigi icin uykuya veriyorum. Ama yogun ve istedigim bir gun olsa sabah erkenden uyanirim ve asla uykuyu aramam. Ornegin bir yere tatile gittigimizde 6.30da uyanirdik gunlerimiz uykuyla gecmesin diye ve oyle neseli oyle dinc uyanirdim ki su an ozluyorum o zamanlari. Sizinde boyle bir durumunuz olabilir. Rutinden sıkılmış olabilirsiniz.

İyice karanlıkta uyuyun. Gündüz biraz yürüyüş yapın. Eğer yine de olmuyorsa pasiflora çay için ve melatonin tablet kullanın.

Back
X