- 21 Nisan 2018
- 8.157
- 30.246
- 548
- 36
- Konu Sahibi RedMoonshine
Sizi yataktan cikaracak bir sebebiniz yok demekki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
+1Uyku döngünüz yarım kaldığı için olabilir. Uyku döngü saatinize göre alarm kurmayı deneyin isterseniz.
Diğer taraftan uyku bir kaçış yöntemi olabiliyor. Eğer işinizi sevmiyorsanız, isteyerek çalışmıyorsanız bu durumda bünye uykuya sarılıyor olabilir.
İnanın biz de böyleyiz. Çocuklarım erken uyanıyor zaten, hafta içi haftasonu demeden sabah 6.30 - 7.00 arası kalkıyorum.saat yazmamışsınız kaçta kalkıp işe gitmelisiniz alarmı kaça kuruyorsunuz
mesela ben hayatımda alarm ertelemem
yani saat 7 de kalkacaksam 7 ye 5 te kalkacaksam 5 e kurarım
ama çevremde bir çok kişi var 7 de kalksa yetecek ama saati atıyorum 6.15 e kuruyor sonra on dakikada bir çalan alarmı erteliyor
oysa zaten 7 de kalkacaksa bölünmeden uyuyacağı 45 dakikasını da mahvediyor
disiplinli olun
gerekirse ertelenmeyen bir alarm edinin yani erteleyemeyin
bir de alarm uzakta olsun
evin size en uzak yerinde yani kalkın alarmı kapatmak için yürüyün vs vs
evet kimse sabah çok mutlu kalkıp koşa koşa işe gitmiyor
ama sabah çok erken kalkıyorum uyanamıyorum diyen çevremdeki çoğu kişi sabahlarını bence harcıyor
benden sonra evden çıkan çevremdeki bir çok kişi benden 1,5-2 saat önce kalkmaya kalkıyor
bu örneğimdeki kişilerin çoluğu çocuğu ekstra sorumluluğu yok buna rağmen kalkıp alarmı erteleyip evde sallanarak hazırlanıp sonra da erken uyandık diye lanet okuyorlar
ben 8 de evden çıkacaksam 07.25 te kalkıyor(d)um, son 2,5 yıldır kedim var 10 dakika daha erken kalkıyorum, o 10 dakikada kedi kucağımda oturuyor
sonra tuvalet diş vs
kahvaltılık sandviç hazırlıyorum
işe gidecek meyve çay peçete vs ne varsa onları toparlıyorum
çöpleri toplayıp kedinin tuvaletini temizleyip dışarı koyuyorum, çamaşır varsa makinaya atıp ayarlıyorum
sabah haberlerine bir göz atıyorum önemli bir şeyler kaçmasın diye Watsapp a bakıyorum iş yahut okul ile ilgili mesajlar vs var mı diye
07.45 te eşim ve oğlumu kaldırıyorum
aradaki süreçte herkes giyiniyor
07.58 de arabadayız
Vitaminlerle baktımı.Tiroit bezi vs bakıldımı hormonlara. Uzman doktor tarafından. Bende b vitamini eksikliği çıktı. Hastanede yok bişey dendi. Başka doktor buldu. Bilemem tabiki. Psikolojik de olabilir. Ben de çok az uyuyanlardan uyumayı hiç sevmeyenler denim. Bende alarm çalmadan uyanırım genelde. Bir dönem uyanamadığında böyle bir şey yaşamıştım.Günaydin,
benim derdim kalkamamak. Sabahlari asla ve asla kalkamiyorum. Uyandigimda üstümde öyle bir yorgunluk oluyorki, göz kapaklarim tonlarca agirlik tasiyor, asla acamiyorum gözlerimi. Alarmimi erteleye erteleye ise hep gec geliyorum. Asiri yorgun ve bitkin oluyorum.
Kacta yattigimin hicbir önemi yok, aksam 9 da da yatsam 11 12de de yatsam sonuc ayni, alarm caldiginda kalkamiyorum.
Hafta sonlari kendiligimden 8/9da uyaniyorum, hicbir sorun yasamiyorum ama hafta ici bana ölüm gibi geliyor. Bazen aklimdan kötü seyler bile geciyor, Allaha dua ediyorum bisey olsun da kalkmayayim diye. Böyle sacma sapan durumlar yasiyorum.
Daha yeni kan, idrar vs verdim...doktor hicbir sorunun yok dedi. Herseyin calismasi gerektigi gibi calisiyor, degerlerin cok iyi dedi. Cok sükür ama neden kalkamiyorum? Neden bu kadar yorgun hissediyorum? Bana neden uyku yetmiyor? Yetiskinlerin 6 saat uykuya ihtiyaci varmis...benim ki hafta ici 20 saat sanirim...
Benzer seyler yasayan var mi aranizda? Neler yapiyorsunuz?
Bende genel olarak bu sorunu yasayanlardim eskidende vardi ama git gide daha kotu duruma ilerliyorum bende tahlillerime batırdım ama doktor hicbir sorun yok dedi.Günaydin,
benim derdim kalkamamak. Sabahlari asla ve asla kalkamiyorum. Uyandigimda üstümde öyle bir yorgunluk oluyorki, göz kapaklarim tonlarca agirlik tasiyor, asla acamiyorum gözlerimi. Alarmimi erteleye erteleye ise hep gec geliyorum. Asiri yorgun ve bitkin oluyorum.
Kacta yattigimin hicbir önemi yok, aksam 9 da da yatsam 11 12de de yatsam sonuc ayni, alarm caldiginda kalkamiyorum.
Hafta sonlari kendiligimden 8/9da uyaniyorum, hicbir sorun yasamiyorum ama hafta ici bana ölüm gibi geliyor. Bazen aklimdan kötü seyler bile geciyor, Allaha dua ediyorum bisey olsun da kalkmayayim diye. Böyle sacma sapan durumlar yasiyorum.
Daha yeni kan, idrar vs verdim...doktor hicbir sorunun yok dedi. Herseyin calismasi gerektigi gibi calisiyor, degerlerin cok iyi dedi. Cok sükür ama neden kalkamiyorum? Neden bu kadar yorgun hissediyorum? Bana neden uyku yetmiyor? Yetiskinlerin 6 saat uykuya ihtiyaci varmis...benim ki hafta ici 20 saat sanirim...
Benzer seyler yasayan var mi aranizda? Neler yapiyorsunuz?