Kalmalarını istemiyorum

Gorumcenın dayımın evı diyen kızına, buyudugunde konusalım seninle simdilik bu mevzular ıcın hem Kucuksun hem dengim degılsın dıyın ve ufak ufak ilerlesin.

Gorumceyıde dedıgınız gıbı, sizde kalamayacak sekilde kabul edin yesin ıcın gıtsın.

Su hayatta gorumceden daha cok sevmedıgım, Gorumcenın buyumuste kuculmus cocukları.. Evlerden ırak.

Kalmak ne demek yahu, aynı şehirde hele.
Hele hele 5 çocuklu görümce,neyin kafası bu.
İnsanları anlayamıyorum. Ne olacak kalınca, edebinle gel iç çayını çorbanı sonra da git yani.
Dolap çekmece kurcalamaya hiiiç değinmicem bile. Terbiyesizlik başka bişey değil. Sert uyarın "huyum bu" dersiniz.

1 haftalık evliyken görümcem oturmaya gelmişti. Beyaz halıma çay döktü. Hamile diye ben sildim. Çocukları dolap kurcalamaya kalkınca ay orda kırılacaklar var deyip önüne geçtim. Bir daha gelmediler 3 senelik evliyim. 😂

Insanların bu merak huylarına anlam veremıyorum. Dolap karıstırma huyu varmıs. Tam dolabı kafasına gecırmelık degıl mı:duduk::kızgın:sert bır dılle soyle. Terbıyesızler..

Kızlar verdiğiniz cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İşten yeni çıkmıştım yemek falan cvb veremedim. Bu aile heralde zor beklediler oğulları evlensin. Kayınpederime kandil görmesine gittik daha 15 günlük falandım pazar size geleceğiz dedi mecburen buyurun gelin dedim. Geçen günde sabahın köründe buralarda işim var dedi uğradı. Kahve yaptım. Telefon açıp kaynanamı sesledi gel gelinim kahve yaptı diye de kaynanam olgun kadın gelmedi. Valla böyle giderse eşimin hatırını falan dinlemeyeceğim arrık

Ayyy okurken ben sinir oldum,yatak odanızın kapısını kilitli tutun hem siz yokken ne işleri varmış evde,uygun bir dille eşinize anlatin daha çok yeni evlisiniz ustelik,bu ne terbiyesizlik

İşte hafta sonuna denk getiriyorlar belli
O zaman Eşinin hatırına kabul et ,ağırla..

Belki de düşündüğün gibi kötü geçmez ,güler yüzle, güzel enerjiyle karşıla.. onların da sana olan negatif düşünceleri yumuşar..

Koca koca kızlar hepsini güzelce yönlendir sana yardim etsinler ..Hoşuna gitmeyen bir durumda samimi ol güler yüzle yapmamalarını isteyebilirsin.

Bence kapı baca da kilitleme girmelerini, bakmalarını istemediğin yerler için orda özel bir şeyinin olduğunu söyle buraya bakmayalım de ..
Madem 2 gün için ordalar idare etmeye çalış böyle böyle onlarda sana karşı düzelirler diye düşünüyorum

Aslında kızlar evime gelmelerini hiç istemiyorum ama sonuçta Eşimin ailesi ve gelmek zorundalar bişey de diyemem eşimin hatırı var.
Sorun görümcelrimin kızları. Lise ve ortaokula giden 5 kız. Ama aşırı şımarık saygısız terbiyesiz çocuklar.
Nişanlı iken davete her geldiklerinde ortalığa düşüp dağıttılar. Halıya 2 kez çay bir kez pasta düşerdiler. Sakarlık kaza değil terbiyesizler. Eşime bu durumdan bahsetti hak verdi. Yok dedeleri şımartmış bilmem ne. İlk okula giden de iki kız çocuğu. Dolapları kurcalayan. Neyse daha yeni evliyim. Evime ilk geldiklerinde yengecim benim dolaplara bakma huyum var deyip mutfak ve TV ünitesi ni kurcaladı. Bende ilk gelişin bak ama yatak odama girme dedim. Buna rağmen ben mutfakta iken yatak odama girdiler ve çekmecelerimi açtılar. Eşime söyledim gördüğünde uyar dedi.
Görümcem eşime size geleceğiz demiş. Sinir oldum. Daha bir ay oldu evleneli Bi bekleyin ben davet edeyim hayret bişey. Ama eşime birşey demedim. Ben kendimi ayarlayayım seslerim dedim. Neyse bugün görümce aradı. Ne zMan iştrsin diye. Vardiyalı çalışıyorum ben. Yarına kendilerini davet ettirecek belli. o demeden ben, evdeyim ama hastane işlerim var dedim. Kafamda kurdum cuma gelecekler hafta sonu okul yok büyük ihtimal bende kalacaklar. Ben hafta içine ayarlıcam hem de ertesi gün mesaim olsun diye. Kalalım dediklerinde işteyim diyeyim. Ama en büyük kız çok fena bir keresinde dayımın evi gibisinden Bi laf etti. Ben işteyim desemde dayım evde der kesin. Ben nasıl kalmalarına engel olayım bunların. Kendi evimde korkuyla yaşıyorum Çünkü biliyorum ki gelseler yine halıya çay dökecekler posta düşecekler ya da dolaplarımı kurcalayacak lar ben bunları nasıl bir çözüm bulayım
Yatak odanı kilitle, ortada birşey bırakma kurcalayacakları, çekmeceleri falan da boşalt. Ben olsam şu kurukafa biblolardan alıp buzdolabına koyardım gelip kapağını açınca direkt görür korkar bi daha da açamazdı şakaaa der geçerdim korksa yeter 😁 neyse işte etrafta kırılacak dökülecek kurcalanacak önemli birşey bırakma. Odaları kilitle. Bir tek oturdukları oda, mutfak bir de wc açık kalsın gerisini kilitle. Ne demek dayımın evi, dayının bekar evi mi burası dayın evlendi canım hatırlatayım dayının tek değil bizim özelimiz de, ver cevabını. Şimdiden böyle izin verirsen önünü alamazsın. Her geldiklerinde daha fazlasını yaparlar. Benim de düzenimin karıştırılmasına tahammülüm yok geç içeri otur benim sinirimi bozma diyip gözlerini belertemedin mi ya ne olmuş yeni gelinsen. İyi tepene çıksınlar o zaman.

Hatalısınız. Dolap karıştırma huyum var diyene,"benim de karıştırılmasından hoşlanmama durumum var,kendi evinde karıştır dolapları sadece bence zira çok ayıp bir başkasının dolabını izinsiz açmak ki zaten ben müsade etmiyorum " demeliydiniz. Karıstırırken yakalarsanız bu kelamın üzerine,hoşlanmadiğımı,müsade etmediğimi söylemiştim,kapatalım şimdi o dolabı diye terslersiniz. Niye sesinizi çıkarmıyorsunuz. Huyuymuş,huyunu sevsinler. Meraklıyım,açık arıyorum demiyorda,huyum diyor.
Yere birşey döküldüğünde kalkıp temizlemeyin,verin ellerine temizlesinler.
Ayrıca ikram işine girerken,basit şeyler hazırlayin ve mutfağa giderken,içlerinden birini gözünüze kestirip x hadi gel çay koyalım deyip verin eline tabakları taşısın. Annesinin çayı bittiyse x annene çay ver diyip yollayın mutfaga. Hizmet etmeyin yani,gencecik kızlar,dolap karıştırmaya harcayacağı enerjiyi böyle şeylere harcasın.
Cağıracağınızda evde olun,"erken gelin dönerken trafiğe kalmazsınız"diye de ekleyin ki kalmaya kabul etmediğinizi bilsinler.
Unutmayın nasıl alıştırırsanız öyle gider.

Aslında kızlar evime gelmelerini hiç istemiyorum ama sonuçta Eşimin ailesi ve gelmek zorundalar bişey de diyemem eşimin hatırı var.
Sorun görümcelrimin kızları. Lise ve ortaokula giden 5 kız. Ama aşırı şımarık saygısız terbiyesiz çocuklar.
Nişanlı iken davete her geldiklerinde ortalığa düşüp dağıttılar. Halıya 2 kez çay bir kez pasta düşerdiler. Sakarlık kaza değil terbiyesizler. Eşime bu durumdan bahsetti hak verdi. Yok dedeleri şımartmış bilmem ne. İlk okula giden de iki kız çocuğu. Dolapları kurcalayan. Neyse daha yeni evliyim. Evime ilk geldiklerinde yengecim benim dolaplara bakma huyum var deyip mutfak ve TV ünitesi ni kurcaladı. Bende ilk gelişin bak ama yatak odama girme dedim. Buna rağmen ben mutfakta iken yatak odama girdiler ve çekmecelerimi açtılar. Eşime söyledim gördüğünde uyar dedi.
Görümcem eşime size geleceğiz demiş. Sinir oldum. Daha bir ay oldu evleneli Bi bekleyin ben davet edeyim hayret bişey. Ama eşime birşey demedim. Ben kendimi ayarlayayım seslerim dedim. Neyse bugün görümce aradı. Ne zMan iştrsin diye. Vardiyalı çalışıyorum ben. Yarına kendilerini davet ettirecek belli. o demeden ben, evdeyim ama hastane işlerim var dedim. Kafamda kurdum cuma gelecekler hafta sonu okul yok büyük ihtimal bende kalacaklar. Ben hafta içine ayarlıcam hem de ertesi gün mesaim olsun diye. Kalalım dediklerinde işteyim diyeyim. Ama en büyük kız çok fena bir keresinde dayımın evi gibisinden Bi laf etti. Ben işteyim desemde dayım evde der kesin. Ben nasıl kalmalarına engel olayım bunların. Kendi evimde korkuyla yaşıyorum Çünkü biliyorum ki gelseler yine halıya çay dökecekler posta düşecekler ya da dolaplarımı kurcalayacak lar ben bunları nasıl bir çözüm bulayım

Mantıklı insanlar olsalar zaten o kadar kalabalık şekilde yeni evli bir çiftin evine kalmaya gelmezler. Bence sen ne olursa olsun bahane uydur ve eşine de sana uymasını tembihle. Hafta içi hastanedesin hafta sonu derlerse bir yere gideceksiniz mesela ;)

Bu nedir ya insan evinde rahat edemeyecek mi? Bunlarla Allah sana kolaylık versin. Ayakları fazla alışırsa biraz sorun yaşayacaksın gibi...

1 haftalık evliyken görümcem oturmaya gelmişti. Beyaz halıma çay döktü. Hamile diye ben sildim. Çocukları dolap kurcalamaya kalkınca ay orda kırılacaklar var deyip önüne geçtim. Bir daha gelmediler 3 senelik evliyim. 😂
Annesi uyarmalıydı zaten çocukları. Uyarmıyorsa sizin yaptığınız gayet yerinde olmuş.

Bizim oralarda yeni gelinin evine en az 1 yıl gidilmez de. Biz müsait oldukça size geliriz de. Onlar arsızsa sen de bir taraflarından adet uydur. Kalmaya geliyorlarsa, ben o kadar insanı nerede yayıracağım de, gül geç. Net ol yoksa çok uğraşırsın.

Halıları kaldır, odaları kilitle... parkelere bakıp düşünürken anlarlar her şeyi, bundan sonra açıklama filan yapmana gerek yok, en fazla 1 saat oturur kalkarlar, istenmediklerini anlarlar herhalde..haa açıklama isterlerse sizin kızlar sakar halıyı batırdılar, bi de meraklı yatak odamı karıştırdılar geçen sefer de..

Back
X