• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalmaya gelmek isteyen kayınvalide

Canım şirketten gelseler ilaçlasalar vallahi başımın üstünde yerleri var . Ama kendileri ilaçlıyorlar sorun çözülmüyor . Doğumum yakın borçluyuz diye birleşmeyi teklif etti ,ilaç bahane olcak
O zaman durum farklı , haklısınız. Bu arada tahta kurusu çok zordur şirket gelmeden bitiremezler muhtemelen , eşiniz yardım falan edip bir kere ilaçlatsa tam ilaçlatsa belki kurtulursunuz bu stresten.

Kayınvalidem ben taşınırsam gelinime oğluma dayanamam dedi 🤣 kadın kopmak uzaklaşmak istemiyor . Kayınpederim ev buldu gidelim dedi kayınvalidem yanaşmadı.Biz evleri ayırdık ama kayınvalidem kopamadı bizden ve birleşelim teklifinde bile bulundu yani .
Ay tahtakurularindan da kopmasin o zaman ilaclamasin evi hep beraber yasasinlar 🥴 anne sen zaten bir sulaleyle yasamaktasin biz 3.aile olarak dahil olamayiz de 😬

Abartmasanız mı zaten evleri varmış niye sizde kalmayı aliskanlik etsinler
Bakın evleri var yok değil kayınvalidem birleşmeyi kafaya koymuş tekrardan aynı kattayız niye ayrı ayrı elektrik doğalgaz su ödeyelim diyor zaten borçlusunuz ,bebek gelcek diyor bunu hep dile getiriyor bir kış birlikte oturalım diyor . Bu zamana kadar hep ilaçlıyorlardı zaten ben gelin dediğim zaman gelmediler , doğum yaklaştı kış geldi şimdi gelmek istemeleri beni düşündürdü.

O zaman durum farklı , haklısınız. Bu arada tahta kurusu çok zordur şirket gelmeden bitiremezler muhtemelen , eşiniz yardım falan edip bir kere ilaçlatsa tam ilaçlatsa belki kurtulursunuz bu stresten.
İnşallah 🙏 ben teklif ettim şirketten gelsinler diye kadın para gitcek diye yanaşmadı vallahi

Bakın evleri var yok değil kayınvalidem birleşmeyi kafaya koymuş tekrardan aynı kattayız niye ayrı ayrı elektrik doğalgaz su ödeyelim diyor zaten borçlusunuz ,bebek gelcek diyor bunu hep dile getiriyor bir kış birlikte oturalım diyor . Bu zamana kadar hep ilaçlıyorlardı zaten ben gelin dediğim zaman gelmediler , doğum yaklaştı kış geldi şimdi gelmek istemeleri beni düşündürdü.
O zamn durum farklı sen eşine net tavrini goster bu konuda o saglasin mesafeyi

Eş destegi yoksa bu konuda rahat edeni hic gormedim halen, burdaki konulardan yola cikarak

O zamn durum farklı sen eşine net tavrini goster bu konuda o saglasin mesafeyi

Eş destegi yoksa bu konuda rahat edeni hic gormedim halen, burdaki konulardan yola cikarak
Geçen gün çok can sıkıcı bir olay yaşadım . Evimde küçük bir tadilat vardı . Ben onlardaydım . Bana dediki ben bi evine bakim iş bitmişmi diye çıktı evime .Evimi didik didik gezmiş acaba böcek burayada sıçramışmı diye . Gecenin karanlığında salonumun penceresini görmüş yağmur yağınca hafif leke olmuştu . Onu sürekli söyledi durdu , iki canımla hergün o camı sildim takıntı haline geldi bende hamilelikten . Allahtan başka kusurum yok olsa hemen yüze vurcak . Temizlik takıntımı bildiği için temiz yerede kusur buluyor bende deli gibi temiz yerleri silip canıma yazık ediyorum . Düşün ki bu kadın benle aynı evde kalsa inanın ben deliririm 🙈

Eşinizin sizin bu endişelerinizden haberi var mı ya da kayınvalideniz evi birleştirelim gibi konuştuğunda ne yorum yapıyor. Sanırım sizin söz hakkınız çok yok gibi bu konuda o yüzden olay eşinizde bitiyor gibi. Eşinize güvenseydiniz zaten endişelenmenize gerek kalmazdı . O yüzden olayı eşinizle halledin o da ailesine gereken cevabı versin. Ev ev üstüne olmuyor denedik gördük şimdi herkes kendi evinde mutlu olsun desin😅

Aynı katta oturup niye olağanüstü bir durum yoksa gelip sizde kalsınlar yahu? Zaten dip dibeymişsiniz. Anlamadım neyden rahatsız olduğunuzu.

Eşinizin sizin bu endişelerinizden haberi var mı ya da kayınvalideniz evi birleştirelim gibi konuştuğunda ne yorum yapıyor. Sanırım sizin söz hakkınız çok yok gibi bu konuda o yüzden olay eşinizde bitiyor gibi. Eşinize güvenseydiniz zaten endişelenmenize gerek kalmazdı . O yüzden olayı eşinizle halledin o da ailesine gereken cevabı versin. Ev ev üstüne olmuyor denedik gördük şimdi herkes kendi evinde mutlu olsun desin😅
Haberi var eşimin bu endişelerimden . Eşim birleşme taraftarı değil tabiki . Ama ne bilim alttan girip üstten çıkarlar kılıfına uydurup eşimi ikna ederler diye korkuyorum heralde 🤣

Aynı katta oturup niye olağanüstü bir durum yoksa gelip sizde kalsınlar yahu? Zaten dip dibeymişsiniz. Anlamadım neyden rahatsız olduğunuzu.
Huzur kaçırmalarından korkuyorum , yeterince psikolojimi bozmuşlar bide yerleştilermi hiç kurtulamam diye korkuyorum . İlaç bahane

Kızlar kayınvalidemle aynı katta oturuyoruz . Evi şimdi ilaçlayacağını ve ilacın o kadar kokusunun olmadığını söyledi . Konu arasında evi komple ilaçlarsam sana geliriz kalmaya dedi . Ben seslenmedim konu arada kaynadı . Şimdi gelin desem ve arkası gelirse devamlı gelmek isticekler . Evli görümcem pazartesi annesine gelcek ev ilaçlı diye oda kalmaya gelcek . Sorun kalma yada gelme değil alışkanlık olursa diye seslenmiyorum . Sizce ne yapmalıyım 🙏
Alışkanlık oluyor.
Bir sefer babannem bizde kaldı, ondan sonra tamamen yerleşmek istedi.
Kendi evi, düzeni olan ve sağlıklı bir insandı.
Sonra bu inadı yüzünden hem evinden, hem sağlığından oldu.

Biz de bu konu yüzünden çok yıprandık tabi ki, gerçi mesele eşte bitiyor.
Bizde bir tane sorumsuz, şovcu vardı.
Ondan kadını da bertaraf etti, anacılık şovu yapacağım diye.

Huzur kaçırmalarından korkuyorum , yeterince psikolojimi bozmuşlar bide yerleştilermi hiç kurtulamam diye korkuyorum . İlaç bahane
İşte kendi evleri varken niye size yerleşsinler o kısmı anlamadım. Zaten size ne zaman istese gelecek kadar yakın değil mi?

Ne alışkanlık olacak anlamadım. Alışkanlıktan hergun ya da hafta da ya da ayda bir ev mi ilaclatcaklar. Ne kötü oldunuz yaw. Nereye gitsin kadın. İlk olarak size gelecek tabiki. Yani birinci derece yakını sizssiniz. Alt tarafı bı iki gün kalıp eve doncekler. Ne alışkanlığı halen anlamia değilim kaçırdığım bişi mi var acaba. Ayrıca kaynana felan değilim. 30 larda bir gelinim

Sizde kalırız dediğinde "Hamileliğimin zor dönemindeyim, kp yanında rahat edemiyorum" diyip kestirip atın, görümcenizde kalsınlar madem birleşme planları var..

Yaa biz çok sorunlu ayrıldık , kayınvalidem birleşme yolunda nolur beni linçlemeden dinle . İlk doğumum sıkıntıdan 32 haftalık oldu . Çok sıkıntı yaşadım onların yüzünden . Şimdi doğumuma az kaldı tamamen bebeğide bahane edip gitmezler
Ama sen konuyu tam anlatmamissin. Bu yüzden şaşırıp kalıyoruz. Bak herşey sende ve eşinde biter. Hayır birlikte oturmak istemiyorum. Bitti. Evet kalabilirsiniz bı gün nokcak bitti. Bu ilaç neden her hafta oluyor sıkıldım ben artık. Kökten çözüm bulun ya da başka eve taşının bitti. Yani açık açık fikirlerini söyle. Susma. Sessiz kalma. Kibar olma. Bak öyle de laf sokuyomus böyle de. Konuş öyle laf soksun o zaman.

Yahu sorun ilaç değil ben eşimle şu eve çıkana kadar onların yüzünden eşimle çok tartıştım , kayınvalidemin çenesi hiç durmaz sürekli karışıp laf sokcak ,gelsin başımın üstünde yeri var ama kendi evi gibi yönetirse ben kocamla kavga etsem dahamı iyi . Biz aynı evde oturduk geçinemedik
Evet gerekirse kavga et kocanla, ya ben de kocamla kötü olmayım aman kafasında değilim, kendi huzurum özgürlüğümse konu dibine kadar kavgamı ederim. Mutlu olmak için evleniyoruz anksiyete sahibi olmak için değil.

Kızlar kayınvalidemle aynı katta oturuyoruz . Evi şimdi ilaçlayacağını ve ilacın o kadar kokusunun olmadığını söyledi . Konu arasında evi komple ilaçlarsam sana geliriz kalmaya dedi . Ben seslenmedim konu arada kaynadı . Şimdi gelin desem ve arkası gelirse devamlı gelmek isticekler . Evli görümcem pazartesi annesine gelcek ev ilaçlı diye oda kalmaya gelcek . Sorun kalma yada gelme değil alışkanlık olursa diye seslenmiyorum . Sizce ne yapmalıyım 🙏
Bu abartmanin hangi seviyesi

Empati yapın, kendi aileniz evini ilaçlasa gelmeyin kalmayın mı dersin? Kaldı ki bazı noktalarda farkına varmadan bencilce hatalara düşülüyor. Dün nişanlısının ailesinden borç 10 bin lirayi esirgeyen bir üye kendi ailesine 50 bin yardım yaptı. Sırf karşı taraf diye de kendinizi tamamen geriye çekmeyin. Hayat müşterektir.

Back
X