• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalori Arkadaşım

tarifin çok güzele benziyor ellerine sağlık benim domates salçam bitti sipariş verdim inş gelecek gelene kadar tat ın kavanoz salçasını kullanıyorum biber salçasını da uzun zamandır kullanmıyorum domates salçam gelince deneyeceğim

sadece domatesle olmaz ama biber mutlaka kat

Günaydın kızlarrrrrrr... Dün hastanedeydim. randevum vardı ya . saat 8 deydi randevum doktor saat 9 da geldi. dınledı beni kan ıdrar tahlili istedi karın ultrasonu ıstedı. yaptırdm hepsini gun ıcınde cıktı sonuçlar gosterdım. kan degerlerim normalmiş bi sıkıntı yokmuş mikrop vs yokmus. sadece d vitaminim eksikmiş. idrar da aynı. ultrasonda bişey gozukmedı karnımda bi sıkıntı yok ama doktor tesadufen sol yumurtalıgımda kıst gordu onu da not etti. doktorum onu gorunce kadın doguma da git dedi 5,2 x 4,5 cm kist. gecer ıns. ama ordaki kist de kabızlık sebebi olabilirmiş. şimdilik bagırsak hareketlerını duzenleyıcı hap verdı. d vitamini verdi. artı olarak kolonoskopi istedi 14 nisanda yapılacak. insaellah sadece şu hapla çözeriz durumu. eve geldiğimde saat 3,5 tu. ıs yerını aradım gelıyorm dıye gerek yok cok kar yagıyo dedıler. ben de kocamlan bi güzel uyudum. Kuzum benm sabah 7de kalktı aksam vardıyasındaydı ustelık gece calıstı :( dua edın de cozulsun su seyler kızlar. normal insana döneyim ben de:confused:

Günaydın kızlarrrrrrr... Dün hastanedeydim. randevum vardı ya . saat 8 deydi randevum doktor saat 9 da geldi. dınledı beni kan ıdrar tahlili istedi karın ultrasonu ıstedı. yaptırdm hepsini gun ıcınde cıktı sonuçlar gosterdım. kan degerlerim normalmiş bi sıkıntı yokmuş mikrop vs yokmus. sadece d vitaminim eksikmiş. idrar da aynı. ultrasonda bişey gozukmedı karnımda bi sıkıntı yok ama doktor tesadufen sol yumurtalıgımda kıst gordu onu da not etti. doktorum onu gorunce kadın doguma da git dedi 5,2 x 4,5 cm kist. gecer ıns. ama ordaki kist de kabızlık sebebi olabilirmiş. şimdilik bagırsak hareketlerını duzenleyıcı hap verdı. d vitamini verdi. artı olarak kolonoskopi istedi 14 nisanda yapılacak. insaellah sadece şu hapla çözeriz durumu. eve geldiğimde saat 3,5 tu. ıs yerını aradım gelıyorm dıye gerek yok cok kar yagıyo dedıler. ben de kocamlan bi güzel uyudum. Kuzum benm sabah 7de kalktı aksam vardıyasındaydı ustelık gece calıstı :KK43: dua edın de cozulsun su seyler kızlar. normal insana döneyim ben de:confused:
Canım günaydın.
Çok geçmiş olsun, inşallah kısa sürede kurtulursun bu sorundan, seni çok iyi anlıyorum.

Günaydın kızlarrrrrrr... Dün hastanedeydim. randevum vardı ya . saat 8 deydi randevum doktor saat 9 da geldi. dınledı beni kan ıdrar tahlili istedi karın ultrasonu ıstedı. yaptırdm hepsini gun ıcınde cıktı sonuçlar gosterdım. kan degerlerim normalmiş bi sıkıntı yokmuş mikrop vs yokmus. sadece d vitaminim eksikmiş. idrar da aynı. ultrasonda bişey gozukmedı karnımda bi sıkıntı yok ama doktor tesadufen sol yumurtalıgımda kıst gordu onu da not etti. doktorum onu gorunce kadın doguma da git dedi 5,2 x 4,5 cm kist. gecer ıns. ama ordaki kist de kabızlık sebebi olabilirmiş. şimdilik bagırsak hareketlerını duzenleyıcı hap verdı. d vitamini verdi. artı olarak kolonoskopi istedi 14 nisanda yapılacak. insaellah sadece şu hapla çözeriz durumu. eve geldiğimde saat 3,5 tu. ıs yerını aradım gelıyorm dıye gerek yok cok kar yagıyo dedıler. ben de kocamlan bi güzel uyudum. Kuzum benm sabah 7de kalktı aksam vardıyasındaydı ustelık gece calıstı :KK43: dua edın de cozulsun su seyler kızlar. normal insana döneyim ben de:confused:

geçmiş olsun canım kadın doğumcu ne dedi kist için çikolata kisti dedikleri zararsız kistlerden miymiş ?? kolonoskopi olacak mısın?? ilaçlarını düzenli kullan beslenmene dikkat et kurtul şundan kayısı hoşafı falan yap kendine sabahları aç karınla içersin gün kurusu kayısı ye lifli gıdalar tüket proteini üst üste yeme suyuna dikkat et ne bilim benim aklıma gelenler bunlar sende biliyorsundur bunları biraz özenle hallolur inş.

geçmiş olsun canım kadın doğumcu ne dedi kist için çikolata kisti dedikleri zararsız kistlerden miymiş ?? kolonoskopi olacak mısın?? ilaçlarını düzenli kullan beslenmene dikkat et kurtul şundan kayısı hoşafı falan yap kendine sabahları aç karınla içersin gün kurusu kayısı ye lifli gıdalar tüket proteini üst üste yeme suyuna dikkat et ne bilim benim aklıma gelenler bunlar sende biliyorsundur bunları biraz özenle hallolur inş.

hayatım sağol. kadın doguma gıtmedım henuz.randevu almam lazm alırım giderm bi ara. ben yemeğime dikkat etmeye baslayınca lifli gıdalar yiyince hala da yapamayınca korkup gittim zaten canm artık. yaptırcam kolonoskopi de ne varsa cıksın ıste. kolonoskopıyle ılgılı verılen kagıtta da su hosaf tarıfı var onu denıcem bakalım. Hiç denemedim daha once

hayatım sağol. kadın doguma gıtmedım henuz.randevu almam lazm alırım giderm bi ara. ben yemeğime dikkat etmeye baslayınca lifli gıdalar yiyince hala da yapamayınca korkup gittim zaten canm artık. yaptırcam kolonoskopi de ne varsa cıksın ıste. kolonoskopıyle ılgılı verılen kagıtta da su hosaf tarıfı var onu denıcem bakalım. Hiç denemedim daha once

dene canım birde şu prebiyotik yoğurtlar var ya onları da dene kefir iç ama 1 defa yiyip olmadı bu deme en az 2 hafta yapmalısın ki vücudun kendini bulsun 1-2 gün anca mucize olur

geçmiş olsun canım kabızlıkdan çok kist daha önemli gibi geldi bana ona ne zaman gideceksin . adetinin 3. günü falan çağırıyorlar genel de. bu aralar hastalanacaksan kaçırma zamanını. ben olsam bugün bile giderdim kadın doğuma. 5 cm küçük saayılmaz çünkü. ne kisti olduğu önemli.

geçmiş olsun canım kabızlıkdan çok kist daha önemli gibi geldi bana ona ne zaman gideceksin . adetinin 3. günü falan çağırıyorlar genel de. bu aralar hastalanacaksan kaçırma zamanını. ben olsam bugün bile giderdim kadın doğuma. 5 cm küçük saayılmaz çünkü. ne kisti olduğu önemli.
Sağol canm. 11 martta bi dahaki reglim. o zaman ıcın alaym maden gun.

dene canım birde şu prebiyotik yoğurtlar var ya onları da dene kefir iç ama 1 defa yiyip olmadı bu deme en az 2 hafta yapmalısın ki vücudun kendini bulsun 1-2 gün anca mucize olur

Kefir iyiymiş evet tavsiye ediyorlar da . Mayalanmış ekşitilmiş şeylerin fetvası pek yok canım ya. Şüpheli oldugu için kullanmamayı tercih ediyorum.:KK66::KK54:

Kefir iyiymiş evet tavsiye ediyorlar da . Mayalanmış ekşitilmiş şeylerin fetvası pek yok canım ya. Şüpheli oldugu için kullanmamayı tercih ediyorum.:KK66::KK54:

kendin mayala ben sütümü sütçüden alıyorum yoğurdumu kendim mayalıyorum
bir miktar sütü ayırıyorum onu da içiyoruz
kışın pek tüketmiyorum o yüzden bıraktım ama yazın ara ara kefirde yapıyordum
aynı yoğurt gibi kalıp kalıp oluyordu hatta sana bir tarif vereyim kendi mayaladığım kefirden bir kase alıyordum
içine 5-6 tane çilek rendeliyordum karıştırıp yiyordum nefiss oluyordu
eşiminkinin içine pudra şekeri de ilave ediyordum akşamları tatlı niyetine yiyorduk

kendin mayala ben sütümü sütçüden alıyorum yoğurdumu kendim mayalıyorum
bir miktar sütü ayırıyorum onu da içiyoruz
kışın pek tüketmiyorum o yüzden bıraktım ama yazın ara ara kefirde yapıyordum
aynı yoğurt gibi kalıp kalıp oluyordu hatta sana bir tarif vereyim kendi mayaladığım kefirden bir kase alıyordum
içine 5-6 tane çilek rendeliyordum karıştırıp yiyordum nefiss oluyordu
eşiminkinin içine pudra şekeri de ilave ediyordum akşamları tatlı niyetine yiyorduk

yogurt değil de boza , kefir gibi şeyler yani onu demek istedm canm. Meyveli yogurt gibi şeyleri sevmem ki ben :KK75:

hemen yalancı çemen tarifini vereyim ( ismini ben uydurdum )
malzemelerim
acı biber salçası
domates salçası
ceviz
sarımsak
baharatlar

biber ve domates salçasını bi kaba alalım ölçüsünü siz belirleyin biber salçası biraz daha fazla olsun domatesten.
ezelim ikisini karıştıralım iyice. sonracıma cevizlerle sarımsakları beraber rondoya attım 2 minik diş sarımsak attım ben birer kaşık salçaya. fazla sarımsak koksun istemedim. aroması yetti. rondodan geçen ceviz ve sarımsağı salçaya ekledim.
içine çekilmiş tane karabiber , pul biber, kırmızı toz biber, kekik,azcık kuru nane (azcık ), tuz ekledim ezdim karıştırdım iyice. tadına baktım tuzu azdı ekledim. tadına baktım hala tuzu az dı ekledim. tadına baktım biraz domates salçası tadı fazlaydı biber salçası ekledim biraz daha. derken tadına bakayım diye diye ezmeyi yarıya indirdim. :KK70:kalanıda afiyetlen yedik. :kk77::kk77::kk77: kocam pek beğendi.:KK60:
sağ ol canım beni şaşırttın senden beklenmedi khareketler bunlar :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
cevizsiz yapcam ben bizim cevizimiz yok biz mihendizzz değiliz alamıyok :KK14::KK14::KK14:

canımmm çok çok geçmiş olsun .
kızlar herşeyi yazmışlar sağ olsunlar
onların dediklerine katılıyorum :KK70::KK70::KK70:

Back
X