- 19 Şubat 2019
- 18.256
- 64.369
- 598
Kalori az olunca vücut kendini yani metabolizmasını yavaşlatıyor. Bazal metabolizma hızı kaç ona bakmalı (hiçbir şey yapmadan vücudun yaktığı kalori tutarı)
Bir de haftada bir bozma gününe müsaade eder diyetisyenler, ona rağmen 1500 kalori.
Benim vermem gereken kilo çok olduğu için ilk başta güzel verdim, ama artık yavaşlamasını engellemem lazım. Bu yüzden şaşırtma kısmına geçtim, fast food yedim ama döner gibi, lahmacun gibi şeyler yedim, yiyecek geliyor algısı yaratmak için. 2-3 gün sonra tartıldığımda 700 gram vermiştim. Şimdi yine sağlıklı ve sınırlı yiyeceğim, 10 günde bir böyle yapmayı planlıyorum. Saçma mı bilmiyorum.![]()
Ben bir şeyler daha yedim 1200 oldu bugün. Zaten hiç diyetisyen görmedim 1000 kalori yazan çok mantıklı hiç saçma değil canim düşüncen. Hatta bir tanidigim diyetisyen yakından takip ediyordum en az 1200 kalorilik liste yazdığını onu da hızlandırma diyetinde sadece böyle olduğunu söylemişti. Ben de önceden denemiştim ne zaman az alsam veremiyorum. 1200 ideal bana göre. 1000 az geldi şimdi dusununceBenim de kilo koruma için ihtiyacım 1500.Haftada 1 ya da 2 gün 1200 yapıp diğer günler 1500de kalmak hedefim bir de toplantı davet tarzı yerlerde kalori sayımını bırakmak gibi.
Ama şu var bunları dört dörtlük uygulamak kolay değil bu hafta 2 gün 2000i geçtim dün de hedefim 1200dü ama 1300ü geçtim.Yani kısacası uygulamak zor vesselam