Kaloriferli eve alışamadık

elian

~~2oğlan1kız annesi~~
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
545
12
118
39
Ankara
slm arkadaşlar benmki büyük dert değil ama sıkılıyorumbiz iki hafta önce sobalı evden kaloriferli eve taşındık ev çok güzel severek tuttuk.ama biz alışamadık ailece sıcaklık 20 ile 22 drece arasnda küçük oğlm var 1 bucuk yaşında kulakları üşüyo herkes normal alışırsınız diyo ama ben bilmiyorm sanırım ben sobayı özledim

sobali evin hali baska oluyor ya o sicaklik baska kaloriferin derecesini yükseltseniz...

alışınca sobalı eve misafirliğe bile gitmek istemezsinn.....

zamanla alısırsınız.ama sıze katılıyorum.sobalı ev gercekten farklı oluyor.
kucuklugum aklıma geldı nostaljık yapayım dedım de ;
kısın dısarıdan gelıp o sobanın basında toplanmanın tadı bambaska ya.
ama soyle dusunun .sımdı butun odalarınız sıcak .
soba oldugun da sadece bır oda sıcak olurdu .o odadan dıger odaya gecmekte olum ourdu.

bizde kirada oturuyoruz. sobalı ev.
yaktığımız yer sıcacık fırın gibi çok güzel ama gel gör ki diğer odalar buzluk gibi ((
yatma saati gelince yatak odasına koşarak gidip yatağa gömülüyorum. birde ısınmayı bekle o soğuk yatakta ((
bizde kendi evimize geçsek diyorum kalorifer olsa rahatlık ve eşit sıcaklık olsa diyorum hep kendime...

sen o kaloriferin rahatlığına alışınca gezmeye bile gitmek istemezsin... sobalı oda sıcacık oluyor doğru ama diğer odalar mutfak banyo falan başka ısıtıcılar kullanmıyorsan buz gibi oluyo vc ye gitmeye bile üşeniyorsun dıdıdıdıdıdı soğukta...kaloriferin sıcaklığını arttırsan biraz daha odann termostatı falan varsa 22.5 23 dereceye getirsen ısnırsın... şuda var geçen sene bende soba kullanıyordum kalorifere bu sene geçtik ilk ay bende çok üşüyordum odayı 24 derecede tutuyordum ama zamanla sanırım vücudumda alıştı herhalde şimdi 22.5 yetiyor ama senn küçük bebeğinde varmış biraz daha arttır sıcaklığını istersen....

Sobanın derdi hiç bitmez madem bebeğinizde var dumanı izi pisi onuda rahatsız eder ve Allah korusun kazaya sebebiyet verir en güzeli doğalgazlı ev alışırsınız zamanla herkes öyle ev ister rahatlık için..

İnsaoğlu konfora çabuk alışır
Çocuğunuzun kulaklarının üşüdüğünü ifade etmişsiniz ancak çocukların ne kadar hareketli ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri olduğunu da unutmamak lazım.

ben de kaloriferden sobaya gectin sandım yahu alışırsınız canım biraz daha zaman

herkes alışırsınız diyo.sizinde dediğiniz gibi sobanın yeri başka isi kiri pisi bitmiyodu soba bitince evde dolu hazır kova olmaması eşimin kabusuydubide bizim ev yeni bina daha bu sene yanmış kalorifer yanalı 1 ay oldu diyolar ısıtma merkezi oldugu için ısıyı yükseltme şansımda yok. bilmiyorum yaa böle bi evde oturmayı çok istemiştim ısınamayınca bütün hevesim kaçıyo moralim bozuluyo(

yeni bina olduğu için zor ısınır.destek olarak ufo vs yada klima varsa destekleyin.hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama,diğer ev sahiplerinle konuşarak ısıyı yükseltirebilrisiniz.inanın daha sonra heryerin sıcacık olması daha güzel gelicek size.kapıcıya ısıyı yükseltrin.sevgiler

benim evimde kaloriferli , ve salonum kücük biraz,onun icin cok guzel isitiyor.Salonunuz büyükmü acaba:S

belki kullanılan kömürün kalitesiyle ilgilidir ya da hava aşırı soğuk olduğu için olabilir canım,
bizim de her kış ev hamam gb oluyordu ama bu kış en fazla 23derece, yani tamamen havanın çok soğuk olmasıyla ilgili :/
ben de zamanla kaloriferli eve alışacağınızı düşünüyorum, gerçekten çok büyük bir nimet...
sobalı zamanlarımı hiç mi hiç özlemiyorum açıkçası, külü isi pisliği, oturduğun odanın hamam gb olup diğer yerlerin buz gb olması falan aman yok kalsın...

haha güldüm ya otur şükret allaha. valla çabuk alışırsın .:)

aynen cnm bende çok güldüm ya, dedim var köşesinde böle bir konu olmasına güldüm daha doğrusu millet ne dertlerle uğraşıyor ya
arkadaşımında dediği gibi otur şükret haline vandaki insanları düşün ohamd olsun de azcık dereceyi yükseltirsin ısınırsınız hepimiz doğalgazlı evlerde oturuyoruz, şu havalarda 30 derece yerine 40-50 derecede yak cnm anca ısınıyor evlerimiz, Allah başka dert vermesin

cnm alisirsin daha yenisin kaloriferli evde ayrica bu oglun icin daha iyi cok sicak olursa ev oglunun hasta olma sansi cok daha büyük. oglunuza hirka veya yelek giydirin üsümez :))

sobanın sıcağı tabi bmbaşka doğalgazda maalesef o kadar sıcak olsa ev .fatura el yakıyo..ama sobadada bi oda ısınıyo... ama ılık bi ayarda ve 2 yada 3 petek açıp sürekli açıp kapatmadan kullanırsanız o sorun olmaz...fazlada fatura gelmez...40 45 derece yağmurlu havalar için ideal aslında..alışırsınız aslında daha rahat edersiniz...çamaşırlarıda parça parça üstünde kurutun peteklerin..ama yattığınızda alın çamaşırları uyuduğunuz odada olmasın ıslak çamaşır...

Canım hayırlı olsun yeni evin. Olsun alışırsınız, kaloriferin rahatı hiçbir şeyde yok. Benim de oğlum var ve erkek çocukların sıcağa gelemediklerini geçen sene acı bir şekilde öğrendim. Üşüyorsa 1 kat fazla giydir. Çok da sıcak olmasın nasılsa hareket ediyordur.

tabiki dert değil cnm benım ama dedimya işde sıkılıyorm die allahımaşükürler olsun çok istediğim bi de oturmak nasip etti bu durum biraz canımı sıkmıştı okadar.

ben ankarada oturuyorm düşünün ankaranın ayazını havalarında etkisi var bide yeni bina olunca sanırım ondan.bizde kalın giyiniyorz artık napalm bunada şükür:)düşünmek istemesemde sobayı aklımdan çıkaramıyorum ah şöle bi yansa yanında kedi gibi mayışıp yatsam diee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…