- 28 Aralık 2018
- 1.067
- 2.076
- 83
- 46
Inşallah.ama düşük olsun olmasın pıhtılaşmayı önlemek adına veriliyor zaten kan sulandırıcı. Valla vermezlerse tedaviyi kabul etme değiştir doktorunu canım yazık o kadar emek maddi manevi mahfoluyoruz deneme tahtası gibi davranıyorlar bize .inşallah bundan sonra herşey yolunda gider canimSoruyorlardi dusuk var mi diye simdi dusuk var diyeceğim ya verirler artik
Canim baska doktara da görün istersen. Senin durumuna göre 2 gun demis olabilir mi acaba. Bana 10 gun demisti. Hep dua ettim ben 10 gun boyunca.Ama bana 2 gun sonra geldi 10 gun demedi beklesem mi biraz daha
3 doktora gorundum 3ude sagliksiz gebelik dediCanim baska doktara da görün istersen. Senin durumuna göre 2 gun demis olabilir mi acaba. Bana 10 gun demisti. Hep dua ettim ben 10 gun boyunca.
Uzun bir sure dusunmem galiba yinede Allah bilir ama 3 haftadir serum aliyorum gecem gunduzum kalmadi saglikli olsaydi tek basim gozun ustune bide kurtaji yasayinca bir sure tekrar cesaret edememInşallah.ama düşük olsun olmasın pıhtılaşmayı önlemek adına veriliyor zaten kan sulandırıcı. Valla vermezlerse tedaviyi kabul etme değiştir doktorunu canım yazık o kadar emek maddi manevi mahfoluyoruz deneme tahtası gibi davranıyorlar bize .inşallah bundan sonra herşey yolunda gider canim
Bana sagliksiz gebelik denmemisti tek doktora gittim kalp atisi yok 10 gun sonra bir daha bakalim denmisti. 2 gun sonra bir daha git canim.3 doktora gorundum 3ude sagliksiz gebelik dedi
Bu yol öyle yorucu yipraticiki her olumsuzluktan sonra gücüm kalmadı psikolojim bozuluyor artık bu son diyorsun ama bu yol bebeğine giden yol olunca boynu bükük düşe kalka devam ediyorsun ah o anne olma isteği bizlere neler yaptırıyor nelere dayandırıyor canım benim umudunu kaybetme kendini hazır hissettiginde yoluna devam et Inşallah birgün bizimde yüzümüz gülerUzun bir sure dusunmem galiba yinede Allah bilir ama 3 haftadir serum aliyorum gecem gunduzum kalmadi saglikli olsaydi tek basim gozun ustune bide kurtaji yasayinca bir sure tekrar cesaret edemem
Oyle yapacagim ,Bana sagliksiz gebelik denmemisti tek doktora gittim kalp atisi yok 10 gun sonra bir daha bakalim denmisti. 2 gun sonra bir daha git canim.
Olması gerekenden kucuk ise belki gelişimi geriden gelıodur canım boyle olaylar cok oluyorOzelede gittim bugun kalp atisini duyabilmek icin cok ugrasti isin kotu yani bebekde normal boyutta degil, gelisimi durmus.Kalp atisini ararken bi mucize olsun diye bekledim ama nasip iste
2 gun sonra tekrar gidecegim umarim dedigin gibidirOlması gerekenden kucuk ise belki gelişimi geriden gelıodur canım boyle olaylar cok oluyor
Ondan sonra başka bir doktora gittim onun bana soyledıgı bu sekıldeydı bende birkaç yerde daaha duydum o yüzden bu düşünceye kapıldım kendı uydurdugum bir durum değil buHer genetik hastalık gebelikte kan sulandırıcı kullanmayı gerektirmez
Gerekmediği halde ilaç kullanımı başka sorunlara neden olabilir, ne gerek var ki zorunluluk yokken tedbir amaçlı diye düşünüp birşey kullanmaya
Doktora güvenin, kimse bizim doğmamış bebeğimizin düşmanı değil, hiçbir doktor bir cenine ihmal dahilinde bile olsa zarar vermek istemez
Hastalığınız ne?Ondan sonra başka bir doktora gittim onun bana soyledıgı bu sekıldeydı bende birkaç yerde daaha duydum o yüzden bu düşünceye kapıldım kendı uydurdugum bir durum değil bu
O yüzden hangisine ınanacagımı şaşırdım artık
Senin dusuncen dogru yillar once bana oyle soylemislerdi.Ama sonradan gittigim doktorlar gerek duymadilar.Bundan sonra mecbur verirler.Cunku her seferinde soruyorlardi dusugun var mi diye.Artik var diyecegim,Ondan sonra başka bir doktora gittim onun bana soyledıgı bu sekıldeydı bende birkaç yerde daaha duydum o yüzden bu düşünceye kapıldım kendı uydurdugum bir durum değil bu
O yüzden hangisine ınanacagımı şaşırdım art
Nasil genetik hastalik bu genetik test yapiyorlar mutasyon var ki bakiyorlar faktor 5, gibi seylere bakiyorlarHastalığınız ne?
Benim de birkaç tane genetik kronik hastalığım var
Kan sulandırıcı ilaç kullanmamı gerektiren hastalıklar değiller
Bir sağlıklı gebeliğim bir de düşüğüm oldu
Düşüğümün hastalıklarımla bir ilgisi yoktu, kan sulandırıcı kullansam da durum değişmeyecekti, sağlıklı geçirdiğim gebeliktede belki gereksiz yere kan sulandırıcı ilaç kullansam belki sorun çıkacaktı
Bir başka doktora gitmeyi düşünmez misiniz
Bu arada ben size kafadan uydurdunuz demedim
Allah hayırlısını versin canımSenin dusuncen dogru yillar once bana oyle soylemislerdi.Ama sonradan gittigim doktorlar gerek duymadilar.Bundan sonra mecbur verirler.Cunku her seferinde soruyorlardi dusugun var mi diye.Artik var diyecegim,
Genetik hastalik degil ki bahsettigimiz.Genetik bozukluk olarak geciyor ama bu bir pihtilasma problemidir.Ben bunu bekarken kist icin ictigim dogum kontrol hapinin kolumu sisirmesi sonucu ogrendim.Genetik bozuklugu olanlarin dusuk yapma ihtimali daha fazladir, cunku kan pihtilasip bebegi besleyen yerlere atiyor.Bebek ölüyor.Bozukluk olan kisi icin Her hamilelikte risk vardir.Bana bekarken gittigim doktor hamile kalinca kan sulandirici kullanmalisin demisti.2 evladimda kullandirtmadilar ama icimde hep korku vardi.Suan 8 haftalik bebegimi aldirmak zorundayim.Sebep ortada cok net biliyorum.Cevremde 2 kisi ilk cocuklarini saglikli dogurup 2. İcin 3 kere dusuk yaptilar.3. dusukten sonra genetik arastirma istedi doktorlar ve son hamileliklerinde kan sulandirici ile saglikli dogum yaptilar.WNe demek istediğinizi anlayamadım
Nasıl genetik hastalık bu derken….?
Her genetik hastalıklı annenin düşük yaptığını mı zannediyorsunuz?
Her genetik hastalığın bebeği etkilediğini mi düşünüyorsunuz?
Her genetik hastalıklı annenin hamilelikte kan sulandırıcı ilaç kullanması gerektiğini mi zannediyorsunuz?
Her genetik hastalıklı annenin ceninine yada bebeğine test yapılması gerektiğini mi düşünüyorsunuz?
Gerçekten anlayamadım
Benım bir hastalıgım yok ılk yorumlarımda yaşadıklarımı anlattım okudunuz mu?Hastalığınız ne?
Benim de birkaç tane genetik kronik hastalığım var
Kan sulandırıcı ilaç kullanmamı gerektiren hastalıklar değiller
Bir sağlıklı gebeliğim bir de düşüğüm oldu
Düşüğümün hastalıklarımla bir ilgisi yoktu, kan sulandırıcı kullansam da durum değişmeyecekti, sağlıklı geçirdiğim gebeliktede belki gereksiz yere kan sulandırıcı ilaç kullansam belki sorun çıkacaktı
Bir başka doktora gitmeyi düşünmez misiniz
Bu arada ben size kafadan uydurdunuz demedim
Benım bir hastalıgım yok ılk yorumumu okudunuz mu?
Ben testi 15 gun once falan yaptırdım sonucumu beklıyorum
Ama doktorumun ve gittiğim başka doktorun soyledıgı seyı söyluyorum
Bundan sonraki gebelıgınde pıhtılaşma problemi olsun ya da olmasın tedbir amaçlı kan sulandırıcı başkayacagımı soyledı hatta ben pıhtılaşma testını kendı istegımle yaptırdım doktorum yaptırmana gerek yok demesine ragmen
O yüzden acaba bunda da başlasaydı kan sulandırıcı kayıp yaşamazdım belki diye düşündüm bunu dile getirdim
Kesinlikle katılıyorum söylediklerinizeGenetik hastalik degil ki bahsettigimiz.Genetik bozukluk olarak geciyor ama bu bir pihtilasma problemidir.Ben bunu bekarken kist icin ictigim dogum kontrol hapinin kolumu sisirmesi sonucu ogrendim.Genetik bozuklugu olanlarin dusuk yapma ihtimali daha fazladir, cunku kan pihtilasip bebegi besleyen yerlere atiyor.Bebek ölüyor.Bozukluk olan kisi icin Her hamilelikte risk vardir.Bana bekarken gittigim doktor hamile kalinca kan sulandirici kullanmalisin demisti.2 evladimda kullandirtmadilar ama icimde hep korku vardi.Suan 8 haftalik bebegimi aldirmak zorundayim.Sebep ortada cok net biliyorum.Cevremde 2 kisi ilk cocuklarini saglikli dogurup 2. İcin 3 kere dusuk yaptilar.3. dusukten sonra genetik arastirma istedi doktorlar ve son hamileliklerinde kan sulandirici ile saglikli dogum yaptilar.W
Tam olarak bilmedikleri için bence tam anlayamıyorlar.Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize
Sebep açık bir şekilde ortada
tüp bebek ve aşılama tedavısı olan kışılerde de tedbir amaçlı kullanılıyor
Normal yolla gebelık elde edenlerde bile doktorlar pıhtılaşmayı oğrenmeden kullanıyorlar bunu
arkadaşa da bunu anlatmaya çalışıyorum ama bı kopukluk oluşuyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?