Kalp çarpıntısı olan var mı?

ruholmez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
480
2
46
İstanbul
arkadaşlar uzun bir süredir kalp çarpıntım var.guatr başlangıcıyım ama doktor bunu önemsemedi.görünürde kalbimde bişey görülmedi.holter cihazı takılacak.ondanda bişey çıkmayabilir.ama benim kalbim durduk yeri uzun aralıklarla çarpıyor.
fazla kilom var.
çay kahve severim.
depresyonda değilim.
heyecanlı ve duyarlı bir yapım var.ama özgüvensizlikten ve utanmaktan değil.
kan tahlili yaptırdım tek guatr başlangıcı var.
2 ay sonra holter takılacak.

sizce ne olabilir.ihtimaller.korkuyorum birazda.

yaşım 37.

bilgisi olanlar bişey söylerse çok sevinirim.

teşekkürler.

Canım çok geçmiş olsun.Bende bundan 3 yıl önce garip çarpıntım sebebi ile doktora gıttıgımde dopler çekıldı holter takıldı ve sonuç arada kalp az atıp duruyordu (arıtmı denılıyordu sanırım) ki bu benim babamda da vardı.Düşer bayılırdı sağda solda meger kalbı dururmuş.Neyse 1 yıl sonra kontrol dedıler.Ben 8.ayda kontrolde buldum kendımı sebep öyle bır carpıntı sankı kalbim agzımdan fırlayacak bogazımda atıyordu.holter ve tansıyon cıhazı takıldı şokşok taşikardi tansıyon dusuk olmasına ragmen kalp fazla çarpıyordu ve ilaç başlamak durumunda kaldık.9-10 aydır ilaç kullanıyordum şimdi bıraktım ama nasıl bıraktıgımı burada anlatıp kafa karıştırmak istemiyorum.Bir an önce doktora basvur holter için 2 ay sonrası cok uzun bır zaman.Hangı sehırdesın daha kısa surede randevu veren bır yer bulmanı tavsıye ederım.Geçmiş olsun.

Kalpten pek anlamam ama ben de tiroid hastasiydim hipertioidim vardı Guatr ve de hasimato. Çarpıntim cok oluyordu bes sene tiroid ve kalp ilaçları kullandım en sonunda ameliyat oldum kurtuldum tiroidden toptan aldılar cunku bir sürü nodul vardı ve lenslere de sicramisti. Tiroid önlemini al. bak ben 14-15 yasından beri çekiyorum cok zor psikolojik acıdan da cok yıpratıyor. Şimdi sadece her sabah uc tane ilaç iciyorum tiroidden olmadıgı icin o hormon yerine geciyor ömrümün sonuna kadar kullanacağım. Onceden cektigim sikintilarin yaninda bu hicbir sey. Kalp Çarpıntim tamamen geçmedi ama tiroid hasar bıraktı yine de, 40 mg aldığım ilacı artık 10 alıyorum sadece

Bende de çarpıntı ve zaman zaman göğsümün sol tarafına giren anlık keskin acı var çocukluğumdan beri, kalple ilgili bütün kontrollerimi de yaptırırım yıllardan beri, enaz 2 yılda bir olmak üzere birşey çıkmaz. Artık umursamıyorum, o derece yani. Ama çarpıntınız varsa ve sizi rahatsız ediyorsa, kafein içeren, kahve, kola gibi içeceklerden uzak durmanız gerek.

Son düzenleme:
Panik atak krizlerimde carpintim oluyordu benimde.
Her turlu kontrollerim temiz cikiyordu ilk baslarda.
Daha sonra durumun psikolojik oldugu ve panik ataktan ciktigi anlasilmisti.
Calisma sartlarim cok agirdi o donem.
Ruhum, bedenim iflas etmeye baslamis ve sinyallerini bu sekilde vermisti bana.

siyami ersek istanbul .randuvu ancak 2 ay sonraya alabildim.kalbimde kaşıntı ağrıda oluyor.bazen.çok hızlı çarpıyor ve uzun sürüyor.
gatr için TSH:4.78 ÇIKTI
normal aralık 0.27-4.2 doktor önemsemedi bu sonucu.ama gutr başlangıcı var.ve biraz vucudumda kötü huylu yağ oranı yükselmede.
ağzıma gelecek kadar değil kalbim.
ama başıma bir iş açacak biliyorum.
panik ataktan şüphelenmiyorum eşim panik atak.
bir hasta bana holterde bişey çıkmasada doktor sana ritim bozukluğundan ilaç verir ve muhtemelen iyileşir dedi.bilemiyorum.

eşimde çok yoğun çalışıyor yıllardır.öğrencilerinin karşısında bayılmış.sonra ağır panik atak dönemi.yıldızınızmı düşük.kendimi suçlu hissettim.tek kişi çalışınca.bu devirde zor.ek işler felan.

düşüp bayılma ihtimali korkutuyor.geçen yaz sınava hazırlandım.otobüste düşüp bayılacak gibi oldum kaç kez.yoğun çalışsam,stres olsa,sıcak çok olsa dahi vahim olur biliytorum.

Tiroidini ihmal etme bak tiroid cok önemli. Benim gözümü bile o bozdu desem inanır misin? 1.50ydi sag gözüm ameliyattan sonra 0.50 oldu. Hep hormonal. Sana doktor tavsiyesi vereyim Maçka emar poliklinikte Halil azizlerli var cok iyi doktor. Mutlaka ona bir görün

benimde kalbim bazen çok çok hızlı atıyor.geceleri bazen uyanıyorum hızlı atmasından dolayı.yerinden çıkacakmış gibi atıyor.
bide bende şey var.ben sıçrıyorum hep sesden biri bana dokunduğunda korkuttuğunda biri bağırdığında hemen sıçrıyorum kalbim hızlı hızlı atıyorvalla değişik bişeyler varda hayırlısı bakalım

Bende çarpıntı şikayetiyle geçen yıl doktora gittim, holter taktılar, tetkikler yaptılar

Kalbimle ve tansiyonumla ilgili bir şey çıkmadı

Kan tahlillerinde B12 eksikliği çıktı, bu da çarpıntı yaparmış

İki kutu benexol kullandım, çarpıntım geçti. Şimdi yine olduğunda takviye benexol alıyorum.

Tahlillerde başka bir şey bulamadılar.

Geçmiş olsun

Şu sıralar bende de var ekg çekindim daha bir ay öncesine kadar marmara üniversitesi kardiyoloji bölümünde sekreterdim :) Ancak sıcaklardan oluyordur fazla kafana takma ben öle yapıyorum yada cereyanda falan kalırsanda olur holterde sorun çıkmadıysa proplem yok

siz özel hastaneye mi gittiniz.Bana holter için iki ay sonrasını verdiler.bekliyorum.benim uzun süredir var sıcaktan değil.kalp kapakçığı problemi varmış çoğu insanda o mu diyorum.panik ataktan bile şüphelenir oldum.ama önce fiziksel muayenenin bitmesi gerekir.holterden sonra belli olucak.yazın hastaneler biraz boşalıyor mu ne?siyami ersekte pek ilgilenmediler.

neyse sonra özel hastaneye gittim holter taktılar sonuç bişeyciğim yokmuş.stres yada depresyon olabilir dedi.depresyonda değilim .stres emin değilim.işler yatişmeyince ,haber izleyince felan sanırım.insan kendi kendinin doktoru olmalı çok kilo aldım sonra böyle olmaya başladım.işe burdan başlıcam.hadi birde psikiatrise gideyim.Bir keresinde gittim çok komikti.ilaç vermedi ya.

guatr başlangıcı varsa şahsen kalp çarpıntıları normal çünkü guatrdan kaynaklanıyor.
kardeşim de zayıf guatr var kalp çarpıntısı oluyor ama kalple ilgili bir problem değil guatr sebep yani.
doktoru da onun için ilaç verdi onu kullanıyor.
guatr ile ilgilnen doktoruna bu durumu belirt bence

depresyonda değilim dedim ya yanılmış olabilirim.Bu internet güzel şey.Araştırdım örtülü depresyona uyuyor durumum.Acilen psikiatrise gidicem.
Bir düşünceye takıntılı değilim,somut sorun yok gibi.Ama arka plan çalışıyor sanırım.inanç olarak gelip gitme,insanlara artık güvenmeme,iyi niyetlerinden kuşku duyma,özellikle fiziksel sorun kalp çarpıntısı,gaz ,kabızlık.bu hastalık için yeterli.ilerledikçe hallüsünasyon oluyormuş.ben bir yılda 4 kez korkuyla uyandım.
bu yıl 3 sorun yaşadım.kızımın sınıfını öğretmene ve velilere olan güvensizliğimden değiştirdim.bu olay beni yıprattı.birde çok zora sürdüler sınıf değişimini.sonra eşim panik atak geçirdi sınav dönemimdi çok yıprandım.birde anneme inancımı yitirdim.babamdan sonra.birde sevdiğim bir arkadaşımla arkadaşlığım bitti.ikimizde devam etmek istedik ama gurur yaptık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…